24.04.2016 | 08:00 -23:59 Danas su održani parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji! Lokalne izbore Srbima na KiM, Beograd nije hteo da organizuje!


Danas smo svedoci istine kako se sprovodi DISKRIMINACIJA PREMA SRBIMA KOJI ŽIVE NA Kosovu i Metohiji!

U celoj Srpskoj državi održani su i lokalni i parlamentarni izbori!

Na Kosovu i Metohiji to nije bio slučaj!

Zašto je prethodna od danas ova ista Vlada Srbije napravila PRIZNANJE KOSOVA I METOHIJE kao DIJASPORE, odnosno druge države-Šiptarske! Zašto su vanredno napravili izbore???

  1. Da kažu da ih eto Srbi podržavaju što nas svakim danom sve više tera u Šiptarske institucije. Da su dobro radili sve što su uradili… I sve tako manipulativno za naivne i neobaveštene…

Srbi na Kosovu i Metohiji nemaju legitimne Srpske predstavnike vlasti Srbije na KiM! JER JE Srbija u prethodnom mandatu uradila mnogo na GAŠENJU SRPSKIH INSTITUCIJA NA KiM I INTEGRACIJI SRBA U ŠIPTARSKU DRŽAVU SE U INTERESU ŠIPTARA A NA ŠTETU SOPSTVENOG SUVERENITETA !

NASILNO SU ODABRANI I POSTAVLJENI NEKAKVI „PREDSTAVNICI SRBA U KOSOVSKOM PARLAMENTU“!

Zašto se vlast Beeograda DEBILSKI I MALOUMNO OPHODI PREMA NAMA? Da li smo i mi maloumni debili ili se oni prave takvima da bi svoje SITNE lične interese ostvarivali sa trgovinom našim glavama! Naši „predstavici jesu trgovci našim glavama za sopstvenu korist“!

Šta možemo dalje da očekujemo od ovakvog sastava Vlasti?

Dalju primenu Briselskog oduzimanja Kosova i Metohije iz sastava Srbije i sprovođenje svega od koristi za KOSOVSKU DRŽAVU! NASTAVAK ŠPTARSKOG TERORA NAD SRBIMA I DALJE „ČIŠĆENJE“ KAO U DOBA 80-tih, USPOSTAVLJANJE GRANICE, PROTERIVANJE SRBIJE SA KIM ŠTO ĆE VEROVATNO DOVESTI I DO PROTERIVANJA DELA SRPSKOG NARODA….OPRAVDANJE I OSLOBAĐANJE ŠIPTARSKIH TERORISTA ZA ZLODELA I TEROR KOJI UČINIŠE SRBIMA, SRBIJA MORA DA SE PONOVO SPREMA ZA NOVI TALAS SRPSKIH IZBEGLICA KOJE ĆE MORATI DA ODU SA KIM….

ZAPADNI SVET OPRAVDANO OČEKUJE OD VUČIĆA UPRAVO TO!

DALJA PRIVATIZACIJA – ODUZIMANJE STABILNIH PREDUZEĆA I BACANJE U FINASIJSKO ROPSTVO U PRIVATNIČKE RUKE!

KAPACITETI SU NAM SVE SLABIJI, ALI ZATO JE VUČIĆ NAJPAMETNIJI, NAJAČI , NAJBOLJI , MAFIJAŠKI GAZDA – BOSS SRBIJE. Prljavi novac od DROGE I OSTALIH PERIONICA KOJE JE KORISTIO ZA FINASIRANJE ALI I OD NJEGOVIH PRIJATELJA KOJI MU POMAŽU NA PUTU PRODAJE SRBIJE!

SVAKA IM ČAST SNS-u, ŠTO SU USPEŠNO ZASLEPELI, MANIPULISALI I NASILNO OSVOJILI SRBIJU!

NARODE, VEROVATNO ONAKAV KAKAV SI ZATO TAKO I PROLAZIŠ!

PRODUHOVI SE, OPAMETI SE, SAZRI I BUDI ZRELIJI, DA BI VALJDA NAŠAO PUT IZ BEZNAĐA U KOME SE NALAZIŠ….

SREĆNO….

Dik Marti: Neki svedoci na Kosovu su već ubijeni

Martijeva izjava usledila je dan pošto je kod Glogovca ubijen Bedri Curi, navodni svedok novoformiranog suda.

„Zaštita svedoka je najveći problem. Imamo informacije da su neki već ubijeni kako bi se zataškali tragovi zločina“, rekao je Dik Marti, piše prištinski dnevnik Bota sot, a prenosi RTS.

Telo Bedrija Curija pronađeno je kod Glogovca. Neimenovani izvori u Prištini tvrde da je Curi, nekadašnji pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova, bio svedok tužilaštva za procese koji će biti vođeni pred sudom za ratne zločine OVK u Hagu. 

Curi je, tokom sukoba na Kosovu, bio pripadnik 114. brigade OVK nazvane „Fehmi Landrovci“, a direktni nadređeni bio mu je Ajvaz Beriša, poznat i pod ratnim nadimkom „komandant Tigar“. Beriša je posle rata bio savetnik u ministarstvu trgovine Kosova, profesor na fakultetu za fizičku kulturu, a sada je konzul u Frankfurtu.

Curi je ubijen hicem u glavu, nedaleko od škole u selu Gornja Korotica.

Dik Marti je, istovremeno, upozorio na „nesposobnost“ EULEX-a i UNMIK-a da zaštite svedoke na Kosovu i spreče curenje informacija.

Problem zaštite svedoka pratio je jedina dva suđenja komandantima OVK pred Haškim tribunalom, pa su Ramuš Haradinaj i Fatmir Ljimaj oslobođeni zbog nedostatka dokaza. U slučaju protiv Haradinaja, navodno, ubijeno je najmanje pet svedoka.

O problemu zaštite svedoka Savetu bezbednosti UN u nekoliko navrata žalili su se glavni tužioci Tribunala, Karla del Ponte i Serž Bramerc.

Specijalni sud za zločine OVK formiran je na osnovu izveštaja Dika Martija o vezama ključnih komandanata albanskih gerilaca sa zločinima i organizovanim kriminalom. Očekuje se da optužnice budu podignute do kraja godine.

Klina: Još jedan napad na povratnike

FOTO: Vesti online/beta (ilustracija)

Na kuću povratnika Žarka Šiljkovića u selu Rudice, kod Kline, noćas je pucano iz vatrenog oružja, javio je danas RTS. U vreme napada u kući je pored Žarka bio i njegov otac. Nema povređenih, ali je na kući načinjena materijalna šteta, iako nije precizirano tačno kakva. Ovo je samo jedan iz serije incidenata koji su se u aprilu dogodili u povratničkim mestima i drugim srpskim selima južno od Ibra.

Žarko Šiljković je za srpski javni medijski servis rekao da se napad dogodio između jedan i dva sata posle ponoći. Ovaj povratnik je napad prijavio Kosovkoj policiji koja je izvršila viđaj.

U međuvremenu je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio ovaj incident i zatražio od Prištine da se što pre pronađu počinioci, podsećajući da su srpske porodice u opštini Klina najčešće na meti napada „ekstremista i kriminalnih grupa“ i da je „neshvatljivo da policijski organi na Kosovu i Metohiji i međunarodna zajednica do sada nisu uložili adekvatan napor da se kampanja zastrašivanja zaustavi“.

„Srbi ne smeju biti glineni golubovi i ne može se žmuriti pred činjenicom da su u mnogim delovima Kosova i Metohije osuđeni na život u strahu, kao nijedna druga nacionalna zajednica u Evropi,“ istakao je Đurić.

U Rudicama kod Kline živi desetak povratničkih porodica.

Napad na kuću Šiljkovića je samo jedan u seriji napada na povratnike u opštini Klina i drugim sredinama južno od Ibra. Nepoznata lica upala su u noći 14. aprila u posed povratnika Radoša Magića, u selu Grabac kod Kline, gde živi svega desetak srpskih porodica, pričinivši manju materijalnu štetu. Ova lica su, takođe, lupala na vrata i prozore Magićeve kuće, koji se tokom incidenta nalazio u njoj. Magić je 2009. godine pretučen u svom šljiviku, kada je zadobio frakturu lobanje. On je, takođe, zadobio povrede leđa i ruke prošle godine kada je pokušao da otera stoku sa svoje njive koju su doveli lokalni Albanci.

Više incidenata na Srbe sa juga Kosova i iz Metohije dogodilo se u ovom mesecu –  11. u Lapljem selu i Preocu, kada su obijeni automobili porodica koje su bile na groblju, odnosno napadnute srpske devojčice, početkom meseca u selu Novake – kada je po drugi put u ovoj godini opljačkana lokalna crkvau selu Crkolez u istočkoj opštini podmetnut je požar na tri srpska imanjaKamenovan je i autobus Kolašin prevoza na ulasku u srpsko selo Goraždevac.

Pucano na kuću Slaviše Ristića

Ponedeljak, 25. april, 13:00 – Pokret Socijalista KiM-a: Još jedan u nizu propusta KP-a i međunarodnih misija

Pokret Socijalista Kosova i Metohije „najoštrije“ je osudio sinoćni napad na kuću bivšeg predsednika opštine Zubin Potok i kandidata za poslanika u Skupštini Srbije ispred koalicije DSS. Socijalisti ističu da napad predstavlja „još jedan u nizu propusta“ Kosovske policije i međunarodnih misija „u pružanju sigurnosti“ na KiM-u.

„Zahtevamo što temeljniju akciju na pronalaženju počinioca ovog napada koji je uneo nemir među lokalno stanovništvo, pogotovu što je ovo drugi oružani napad u ovoj opštini u poslednje tri nedelje,“ dodaju iz pokreta Socijalista.

„U 22.30, za sada nepoznato lice, pucalo je iz automatskog oružja na kuću Slaviše Ristića, u selu Jagnjenica. Nema povređenih lica, a pričinjena je materijalna šteta na pomoćnom objektu od udara projektila, gde je polomljeno staklo,“ rekao je kasno večeras u izjavi za KoSSev, komandir Kosovske policije za region Sever, Nenad Đurić.

I Slaviša Ristić je u izjavi za KoSSev potvrdio da je večeras pucano na njegovu kuću, da su meci ušli kroz prozor u trenutku kada se u kući nalazilo 12 članova porodice Ristić, uključujući i malu decu, ali da, nije niko povređen, iako je porodica uznemirena.

„Čuli smo pucnjavu, ali smo u prvi mah pomislili da to slave pristalice SNS-a. Onda sam video rupe na prozorima i shvatio sam da je pucano na moju kuću. U kući su se, u trenutku pucnjave, nalazila moja i bratovljeva deca, pored nas. Na sreću nije niko povređen,“ rekao je Ristić sa kojim smo telefonom razgovarali u trenutku dok su, kako nam je Ristić, takođe, potvrdio, pripadnici Kosovske policije u njegovoj kući vršili uviđaj.

Slaviša Ristić je bivši predsednik opštine Zubin Potok. Na ovim izborima je ispred koalicije DSS-Dveri kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Ristić se 2014. godine od strane EULEX-ovog tužilaštva teretio za 15 krivičnih dela, navodno počinjenih tokom 2011. godine i perioda barikada, koja je njegova odbrana odbacila, tvrdeći da se radilo o politički montiranom procesu.

Postavi komentar