05.03.2017 |08:00-23:59| Ovi izbori ne donose išta dobro osim, nestabilnosti… Upornost okupatora, da teroriste preimenuje u legitimnu Vojsku Šiptara je očigledna i neprestana, kako bi se onima kojima je svest obrisana ili je nemaju da je oduvek Kosovo Šiptarija….


„Transformacija BSK u vojsku je ustavna i neophodna“

Hašim Tači izjavio je danas da po Ustav Kosova ima dovoljno nadležnosti kako bi preduzeo sve zakonske mere i započeo transformaciju BSK u kosovsku vojsku.Hsašim Tači u kasarni Adem Jašari (Foto Predsedništvo Kosova)

 Tači je na otvaranju manifestaciju „Epopeja Oslobodilačke vojske Kosova“ u kasarni „Adem Jašari“, rekao da su pred prisutnima pripadnici Bezbednosnih snaga Kosova, ali da su za njega i sve građane Kosova to vojnici i oficiri kosovske vojske.

Istakao je da kao predsednik Kosova želi da se proces transformisanja BSK-a u Vojsku Kosova dogodi transparentnim procesom koji će pratiti ustavne izmene.

„Kao što to očekuju i svi građani Kosova, preko novog Zakona Bezbednosne snage Kosova će za misiju imati zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Kosova, građana i zajednica, imovine i interesa, kao i da doprinese u izgradnji i očuvanju regionalnog i globalnog mira i stabilnosti“, istakao je Tači.

Tači je istakao da je transformacija BSK u vojsku ustavna i neohodna i ovom prilikom pozvao članice NATO da nastave da pomažu BSK.

Dodao je da transformacija BSK neće uticati na nadležnosti KFOR-a.

„Još jedno u nizu osporavanja prava srpskog naroda“

Marko Ðurić kazao je povodom protivljenja pojedinih opozicionih albanskih političara iz Prištine da se na Kosovu održe izbori za predsednika Srbije, da je reč o još jednom u nizu napada na prava srpskog naroda. Marko Đurić u Kamenici (Foto arhiva Kim)

 “Vodeći albanski političari na KiM i u regionu na sto su kao zvaničnu stavili ekspanzionističku i šovinističku velikoalbansku platformu. Jedna od njenih odlika je i nastojanje da se našem narodu na KiM suze ili ukinu elementarna politička, ekonomska i druga prava”, naveo je Ðurić u izjavi objavljenoj na njegovoj Fejsbuk stranici.

U najavama albanske opozicije u Prištini da će ometati izborni proces na KiM Ðurić vidi jasnu nit zajedničkog delovanja sa strankama i kandidatima u drugim delovima Srbije koji otvoreno priželjkuju i propagiraju ukrajinski i makedonski scenario u našoj zemlji.

“Srbija će istrajati u borbi za zaštitu interesa svojih sugrađana i sunarodnika na nasem jugu”, poručio je Ðurić.

Prema njegovim rečima, najbolji odgovor na sve ove pokušaje je demokratsko okupljanje oko politike očuvanja stabilnosti, jačanja institucija, oporavka ekonomije, jačanje saradnje sa svima uz čvrstu politiku zaštite nacionalnih interesa – politike Aleksandra Vučića.

Pronađeno ukradeno vozilo Doma zdravlja u Prilužju

Sanitetsko vozilo Doma zdravlja u Prilužju, ukradeno prošle godine, pronašla je policija u Kosovskom pomoravlju, u opštini Kamenica i vratila ga matičnoj ustanovi.

Ukradeno vozilo (Foto Dom zdravlja Prilužje)

Zaposleni u Domu zdravlja su preneli RTS-u da je policija vozilo pronašla zaglavljeno u šumi, i da su njime najverovatnije prevozili stoku.

Lopovi su sanitetskom vozilu promenili namenu. Iz vozila su izbacili sanitetsku opremu i napravili teretno vozilo.

U pronađenom kombiju su ostali tragovi životinjskog otpada, verovatno goveda, koja su prevozili u oblasti administrativne linije Kosova i centralne Srbije. Vozilo je prefarbano crnom bojom. U prilično je lošem tehničkom stanju.

Domu zdravlja u Prilužju vozilo je ukradeno početkom decembra prošle godine. Sa njim je ukradeno i jedno privatno vozilo.

Tada je Dom zadravlja u Prilužju kod Vučitrna, ostao na jednom sanitetskom vozilu.

„Desetkovani smo ovom krađom, biće teško da izađemo u susret svim pacijentima radi prevoza do najbližeg bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici“, rečeno je tada RTS-u u Domu zdravlja u Prilužju.

U toj ustanovi, zdravstvene usluge osim žiteljima Prilužja, pružaju i stanovnicima Graca, Babinog Mosta, Crkvene Vodice i Plemetine. U tim selima ima više od četiri hiljade Srba.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s