02.02.2017| 08:00-23:55| Šta će sada „naša Srpska“ i Srpska Vlada sa Naprednjacima-Vulinovcima i SPS-ovcima da nam kaže? Sprema se rat ili prolećni izbori gde se već znaju pobednici? Da nas Šiptari napadnu kao ovce… Pa ovi naši izdajnici „pregovarači“ im dadoše sve, pa što i ne naše živote! Nas su dali, nesu nas pitali…


Kao što možemo videti uspešno napredovanje i dovršavanje šuvereniteta Kosovske države uz podršku Beogradkih vlasti je očigledna. Manipulativne metode nad svojim narodom koje je izveo Beograd očigledno su usmerene nad većinom koja nije jasno informisana šta uradiše ovi izdajnici a ujedno i lopovi budućnosti Srba na KiM!

Izdajnici su jer su se otvoreno zaklinjali da će braniti suverenitet Srbije na KiM a kažu baš kao prošli putU Briselu  što Nikolić reče „Mi smo nali neke izvorne nadležnosti Države Kosovu, ali ih nikada nećemo priznati“. A ako si došao na tu poziciju sa jednim stavom pa ga delimično ili potpuno promenio onda tvoja reč je IZDAJNIČKA , jer nije tvrda i postojana, trajna!

Lopovi budućnosti Srba na KiM , su jer su za vreme svog mandata počinjali niz projekata po astronomskim ciframa i čisto ih započeli pri tome možda potrošili 10% vrednosti projekta po projektu a ostalih 90% su uložili u sopstvene džepove kupijući radna mesta u Vladi Srbije i Kosova…Pri tome da se le zavarava neko da deo procenta nije isporučen Beogradskoj Vlasti prvenstveno eksponentima koji će imati „prljav novac“ od nedovršenih projekata koje im je potpisala Ministarka za lokalnu Samoupravu u 10 dana njinog ministrovanja…. Pa tako sve ono što je trebalo da se gradi u cilju obezbedjivanja budućnosi i stvaranja uslova za život mladih generacija raspršeno je i potrošeno na bilborde, plakate, džipove i razna druga zadovoljstva eksponentima ove politike … Takodje gašenjem Srpskih institucija na terenu biće jednako simboličkoj situaciji: „Kada ugasiš vatru u ognjištu vodom, nikada nećeš moći tu da je raspališ dok ne dodje do isušivanja“! Tako i sa našim „institucijama“ ako ih ugasiš i daš drugome da njima upravlja, nikada ih više nećeš imati dok ne dodje do „isušivanja“ ili ti silom oduzimanja nazad…. A kad daš nešto, teško se to vraća, mora dobro da se plati! Mada smo mi na KiM dobro i debelo plaćali svojim sudbinama da bi se i dalje živelo a dodjoše nam Izdajnici i Lopovi budućnosti da predaju naš danak koji smo dvali za rad opstanka!

Život će da pobedi u svakom slučaju jer ko je gradio život na pohlepi, neće ga imati a da će biti borbe imedju POHLEPNIKA I POBEDNIKA, biće ga, on oduvek traje od kada je sveta i veka i trajaće za veki vekova!

Koha: Realizovan prvi poziv sa novim pozivnim brojem +383 (VIDEO)

Prvi telefonski poziv sa novim telefonskim pozivnim brojem +383, realizovan je danas na konferenciji za štampu koju je organizovao Telekom Kosova, prenosi Koha. 

Generalni direktor Telekoma, Agron Mustafa, izjavio je da je ovo velika vest za Kosovo, jer se radi o telefonskom pozivnom broju koji je nedostajao zemlji od oslobođenja.

„Sa primenom novog pozivnog broja, drugi pozivni brojevi biće postepeno eliminisani. Pozivni broj 381 će do kraja 2017. u potpunosti biti eliminisan,“ rekao je Mustafa.

Završeni razgovori, Mogerini: Delegacije konstruktivne, značano doprinele smanjenju tenzija

23:43 – Završeni razgovori u Briselu, bez izjava 

U Briselu je nešto posle 23 časa završen zajednički sastanak Aleksandra Vučića, Tomislava Nikolića, Hašima Tačija i Ise Mustafe, kojem su prethodili odvojeni bilateralni susreti dve delegacije sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini. Dopisnici iz Brisela više medijskih kuća javljaju da dve strane nisu davale izjave. U međuvremenu oglasila se sama Mogerini. U nastavku pročitajte prevod njenog saopštenja nakon večerašnjih razgovora:

Zajedno sa predsednicima – Hašimom Tačijem i Tomislavom Nikolićem i premijerima – Aleksandrom Vučićem i Isom Mustafom, imala sam još jedan sastanak na visokom nivou u dijalogu za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine.

Na našem današnjem sastanku mi smo nastavili razgovore koje smo vodili 24. januara. Ohrabrena sam konstruktivnim angažovanjem koje su obe strane pokazale. Ova posvećenost i politička volja značajno doprinosi smanjenju tenzija i mi ćemo nastaviti da u tom duhu radimo.

Dijalog je veoma važan proces za Srbiju i Kosovo, ali i za region i Evropsku uniju. Napredak u normalizaciji odnosa ključan je da se sačuva mir i dalje napreduje ka Evropskoj uniji. Od suštinskog je značaja za Evropu i za regionalnu stabilnost.

20:30 Brisel: Posle bilateralnih, uskoro zajednički sastanak

U Briselu su u toku bilateralni susreti srpske delegacije sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini. Mogerini se prethodno sastala sa kosovskom delegacijom, a zajednički susret dvojice premijera i dvojice predsednika za radnom večerom planiran je da počne u 21 čas. Pred same susrete oglasio se predsednik Srbije Tomislav Nikolić, nešto ranije Aleksandar Vučić, a dan ranije i Hašim Tači. Ovo je drugi razgovor u formatu prisustva predsednika i premijera nakon hitnog prošlonedeljnog razgovora, koji je visoka predstavnica EU Federika Mogerini sazvala u pokušaju da se smire tenzije nastale u tzv. krizi voz i boravka specijalnih jedinica Kosovske policije na Severu Kosova, kako bi sprečile dolazak voza iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu. Vučić i Tači jutros su takođe, po drugi put, za nešto manje od nedelju dana, razgovarali telefonom javila je prištinska Koha. Mediji koji iz Brisela večeras šalju izveštaje o i sa sastanka akcenat stavljaju na temu zida u Kosovskoj Mitrovici, čiji je jedan od datuma za rušenje iz Prištine prethodno bio najavljen za danas.

Nikolić: Spremni za razgovor da pomognemo da Srbi na Kosovu i Metohiji žive sigurnije

„Spremni smo i razgovaramo kada ta rešenja mogu da pomognu da svi građani, prvenstveno Srbi, žive sigurnije na Kosovu i Metohiji,“ rekao je večeras gostujući u Dnevniku RTS predsednik Srbije, Tomislav Nikolić.

Razgovori u Briselu su teški, kaže Nikolić, i ulaze u fazu „kada je sve teže donositi bilo kakvu zajedničku odluku“.

„Primakli smo se tome da bi sve sledeće što damo bio ogroman gubitak za Srbiju i alibi nekima koji bi da kažu da smo saglasni sa takozvanom nezavisnošću Kosova,“ kaže Nikolić.

Kosovska opozicija traži ostavku Vlade i nove izbore

Kosovske opozicione stranke – pokret Samoopredeljenje, Inicijativa za Kosovo i Alijansa za budućnost Kosova, zatražile su danas, u zajedničkom saopštenju za medije, ostavku Vlade Kosova zbog, kako su navele, neuspeha Rezolucije Skupštine Kosova o rušenju zida u Severnoj Mitrovici.

„Zbog nepoštovanja odluka Skupštine i kršenja demokratije u zemlji, kao i zbog neodgovornosti Vlade koja donosi veliku štetu zemlji, ostavka Vlade i novi izbori bili bi najbolje rešenje,“ navodi se saopštenju.

Nikolić: ZSO tema za srpsku delegaciju, ne nezavisnost Kosova

Ipak, ne može da se razgovara o nezavisnosti Kosova, a za srpsku stranu tema je Zajednica srpskih opština, takođe, kaže Nikolić:

„Niko ne gaji više optimizma u EU i Prištini da bismo mogli da razgovaramo o onome što je bitno za njih – takozvanoj nezavisnosti Kosova. Albanci i Mogerinijeva žele da pokrenu i pitanje pravosudnog sistema, da se vrate na most u Severnoj Mitrovici, da li to može da opstane ili ne. Mi insistiramo na Zajednici srpskih opština, to je naša tema,“ ističe predsednik Srbije.

Nikolić je podsetio da je Zajednica srpskih opština dogovorena i obostrano prihvaćena i da je „sada treba realizovati“, ali da je Priština u sve to „olako ušla“.

Dogovorili smo nešto, niko ništa ne preuzima, iako znaju da to što smo dogovorili je pod ingerencijama koje država može da prepusti Prištini u skladu sa Rezolucijom 1244 i suštinskom autonomijom koja postoji u Ustavu,“ kazao je, takođe, Nikolić bez daljih pojašnjenja na šta je konkretno mislio, ali i dodajući:

„Sve dalje je klizav led po kojem Srbija ne želi da ide.“

Nikolić: Tači se nije držao dogovorenog, izigrao Vučića

Nikolić tvrdi da se kosovski predsednik Hašim Tači posle prošlog sastanka nije držao dogovorenog.

„Gospođa Mogerini nije rekla da se Tači nije držao dogovora. Ako smo se dogovorili, onda on nije trebalo da izigra Vučića koji je nastupao pre njega. Tači ne želi ili ne sme da održi reč,“ rekao je Nikolić, opet bez daljih detalja.

Vučić: Tema i Mitrovica iako svi beže da to pomenu

Da će se večeras razgovarati o Zajednici srpskih opština, ali i o Kosovskoj Mitrovici, nešto ranije danas za beogradske medije potvrdio je i srpski premijer, Aleksandar Vučić.

„Mogu da pretpostavim da će teme biti pravo, pravosuđe, Zajednica srpskih opština. Iako svi beže od toga da pomenu, najverovatnije će da bude i Mitrovica i tako dalje. To su otvorena pitanja,“ kazao je on, ne navodeći više detalje o čemu će se konkretno razgovarati u vezi sa Kosovskom Mitrovicom, odnosno, da li je to tema zida.

Tači: Da se smanje tenzije

Kosovski predsednik Hašim Tači je pred današnji sastanak izrazio očekivanje da se smanje postojeće tenzije.

„Očekujem smanjenje tenzija. Očekujem nastavak dijaloga i nastavak posvećenosti normalizaciji odnosa, pomirenju i saradnji, kao i dobre susedske odnose,“ rekao je za servis Radija slobodne Evrope na albanskom jeziku.

On je takođe sličnu poruku imao i u subotu kada je telefonom razgovarao sa srpskim premijerom.

„Složili smo se da radimo zajedno i da dijalogom rešimo sva pitanja od zajedničkog interesa za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije,“ napisao je tada na Fejsbuk profilu.

Bilateralni susreti, pa zajednička radna večera

Osim što je fotografijama i kratkim porukama potvrdila odvojene susrete visoke predstavnice EU Federike Mogerini sa srpskim i kosovskim premijerima i predsednicima, portparolka Maja Kocijančič nije za sada dala druge detalje. Planirano je da se nakon novih odvojenih sastanaka, četiri najviša zvaničnika Srbije i Kosova sastanu zajedno za stolom na radnoj večeri.

Iz EU je ranije naglašeno da Brisel očekuje da će se predstavnici Beograda i Prištine večeras pridržavati preporuke Mogerini da, kako je ranije objašnjeno u Briselu, „manje komentarišu jedni druge“, a „više rade na rešavanju otvorenih pitanja“, zbog čega je i sama Mogerini već reagovala neposredno nakon razgovora prošle nedelje.

Na sastanku koji je održan prošle srede dogovoreno je da se smire tenzije između Beograda i Prištine koje su eskalirale nakon pokušaja da iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu, 14. januara, stigne voz na kojem je na 21. jeziku, uključujući i albanski, bilo ispisano „Kosovo je srbsko“, a koji je srpski premijer zaustavio u Raški, nakon dolaska specijalne kosovske jedinice ROSU na Sever Kosova, u pokušaju da spreči ulazak voza na Kosovo.

Kosovo član Međunarodne asocijacije finansijsko-obaveštajnih službi

Kosovo je primljeno u Međunarodnu asocijaciju finansijsko-obaveštajnih službi (Egmont grupu), potvrdili su u sredu kosovski predsednik, Hašim Tači i kosovski ministar spoljnih poslova, Enver Hodžaj.

„Posle nekoliko godina rada, Kosovo se pridružilo Egmont grupi, a to je važno dostignuće na međunarodnom nivou za naš subjektivitet. Ova organizacija koordiniše napore zemalja protiv pranja novca, finansijskog kriminala i finansiranja terorizma“ naveo je on na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, dodajući:

„Ovo članstvo pokazuje da je naša zemlja ispunila najviše standarde u ovoj oblasti i čestitam svim državnim institucijama koje su bile uključene kako bi se ovo omogućilo.“

A kosovski ministar spoljnih poslova je, navodeći da je Kosovo primljeno u Egmont grupu kao član sa punim pravim, uputio poruku zahvalnosti zemljama koje su podržale Kosovo tokom, dodaje, samita grupe u Kataru:

„Ovo članstvo je rezultat rada i naše posvećenosti da postanemo najnoviji član ove organizacije. Zahvaljujem se zemljama članicama i prijateljskim državama koje su glasale i podržale Kosovo.“

Egmont grupa formirana je 1995. godine i predstavlja forum za finansijsko-obaveštajne službe širom sveta kako bi se unapredila saradnja u borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma i podržavala implementacija nacionalnih programa u ovoj oblasti.

U ovom telu se nalazi 152 finansijskih obaveštajnih jedinica, a Uprava za sprečavanje pranja novca Republike Srbije je član ove grupe od jula 2003. godine.

Postavi komentar