22.04.2013 15:07-09:47 Vlada Srbije usvojila briselski sporazum


Odluka Vlada biće prosleđena Narodnoj skupštini na verifikaciju.

Vlada-Srbije-usvojila-briselski-sporazum

Vlada Srbije prihavatila sporazum o principima koji regulišu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine

Vlada je naložila ministarstvima, posebnim organizacijama i službama vlade da preduzmu potrebne mere i aktivnosti radi implementiranja sporazuma, kao i da nastave primenu već postignutih dogovora i sporazuma sa predstavnicima privremenih institucija samouprave na Kosovu i Metohiji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Dačić: Predsedništvo SPS-a jednoglasno za briselski sporazum
KOALICIJA SE IZJAŠNJAVA O SPORAZUMU: Sednica Glavnog odbora naprednjaka zatvorena za javnost (VIDEO)
INCIDENT NA MARATONU: Pred Dačićem raširili transparent „Izdao si Kosovo“ (VIDEO)

Premijer Ivica Dačić najavio je juče sednicu i naglasio da će Vlada biti prva koja će doneti odluku o sporazumu, jer ona vodi spoljnu i unutrašnju politiku zemlje, i da će potom njena odluka biti prosleđena Narodnoj skupštini na verifikaciju.

„Ako vlada prihvati sporazum, očekujem da Srbija dobije datum za početak pregovora o članstvu uEvropskoj uniji„, rekao je juče Dačić.

Danas u Luksemburgu će Savet ministara Evropske unije raspravljati ododeljivanju datuma za početak pregovora o pridruživanju Srbiji.

Srpska napredna stranka donela je juče na sednici Glavnog odbora odluku da njeni članovi u Vladi Srbije podrže predlog sporazuma iz Brisela. Istu odluku doneli su i SPS, kao i URS.

(S media, Rta, Tanjug, Foto: Beta, Emil Vas, DS)

22.04.2013 10:22

Vučić: Sin mi je rekao da će da se ubije zbog pretnji na Fejsbuku. – Tužno je da deca ispaštaju zbog neodgovornih roditelja! Eto tako deca pate kad ga Majka ostavi!

Šokantna izjava prvog potpredsednika Vlade Srbije povodom pretnji koje stižu njemu i njegovoj porodici.

Vucic-Sin-mi-je-rekao-da-ce-da-se-ubije-zbog-pretnji-na-Fejsbuku-VIDEO

Prvi potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče u vrlo emotivnom razgovoru sa novinarima da njegov petnaestogodišnji sin plače i priča kako će da se ubije zbog pretnji koje dobija na Fejsbuku.

„Nemam reč kojom bih to opisao…“, rekao je Vučić.

„Nijednom detetu se više takve poruke neće slati, banditska Srbija neće pobediti“, dodao je Vučić.
Premijeru i prvom potpredsedniku vlade Ivici Dačiću i Aleksandru Vučiću za vikend su na mobilne telefone stigle na stotine pretećih poruka. 

U porukama na mobilnom telefonu vicepremijera pretilo se smrću njemu lično, ali i članovima njegove porodice.

„P…., izdao si Kosmet. Bićeš ubijen, kao Zoran iz DS-a“, jedna je od poruka, koje je primio vicepremijer. Opširnije OVDE.

(S media)

FOTO: Beta/ Emil Vaš

Postavi komentar