22.04.2013 | 08:00-23:55 – Dan kada se Srbija oprašta od Kosova i kada ga je predala u ruke Šiptara, polako počinje se sa gašenjem kancelarije za KiM Vulin podnosi ostavku, počinje praktično sve ono na šta ukazujemo da nas čeka!


22.04.2013 | 12:54

Danas je Vlada Srbije jednoglasno usvojila potpisane dogovore iz Brisala, Srbi sa KiM i Srpska Pravoslavna Crkva oni kojih se najviše tiče Kosovo protestuju i ne slažu se sa izborom Vlade. Ali Vlada tvrdoglavo tera vodu uzbrdo i ne sluša poruke sa terena koji im se šalju. Vlada polako počinje da slabi institucije na KiM jer njen direktor podnosi ostavku ustvari kada je sve odradio kao treba završava misiju i kupi prnje sa svojom filozofijom i beži glavom bez obzira! Političari iz senke počinju sa sprovođenjem dogovora sa Šiptarima uz praktičnu podršku Srbije, Šiptara i ostalih.

Mi ode koji smo u „loncu“ posmatramo šta nam se radi o glavi prouzrokovano ljugavim političkim jezicima! Namerno se od spolja radi na unutrašnjem organizacionom slabljenu pozicije Srba sa KiM!

SPC: Sporazum je predaja Kosova

Izvor: KIM |

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve ocenio je da sporazum Beograda i Prištine predstavlja „predaju Kosova i Metohije“.

Foto SPC

Sinod je pozvao Skupštinu i predsednika Srbije da izmere i odmere moralnu i istorijsku odgovornost prilikom odlučivanja o davanju ili uskraćivanju saglasnosti Srbije kao države na ovakav tekst sporazuma.

U pisanom obraćanju javnosti, koje je potpisao i njegova svetost patrijarh srpski Irinej, navodi se da sporazum parafiran u Briselu predstavlja posredno i prećutno, ali ipak faktičko priznavanje postojanja sistema državne vlasti na Kosovu i Metohiji nezavisnog od postojećeg državnog ustrojstva Srbije.

Sveti arhijerejski sinod smatra da nema nikakve sumnje u to da će, „posle plaćanja ovako visoke cene za famozni datum o početku pregovora, i to pregovora sa nepoznatim brojem novih uslova i sa neizvesnim ishodom, cena za sam eventualni ulazak u EU biti i formalno priznavanje “nezavisnog Kosova” od Srbije i njena obaveza da ne ometa dobijanje stolice Kosova u UN“.

„Kako izgleda, posredi je pre čista predaja negoli makar kakva-takva prodaja naše sopstvene vekovne i, u duhovnom i istorijskom smislu, najvažnije teritorije, tempirana od velikih scenarista, inače naših proverenih prijatelja i saveznika, za stotu godišnjicu oslobođenja istorijske Stare Srbije od petovekovnog robovanja Osmanlijama“, navodi se u saopštenju.

U odnosu na ovakav sporazum, ocenjuje Sveti arhijerejski sinod SPC, i podela teritorije bi bila bolje, pravednije i održivije rešenje.

„Takođe, pitamo se šta je naša visoka državna delegacija tražila u Moskvi pre nekoliko dana ako je već bila spremna da prihvati maksimum mogućeg, koji je ipak manji od minimuma poželjnog sa stanovišta elementarnog državnog i nacionalnog interesa Srbije“, ističe se u saopštenju.

Sveti arhijerejski sinod apelovao je da srpski narod koji je opstao na Kosovu i „sav ostali srpski rod ma gde živeo“, kakva god bila odluka državnog vrha Srbije, „ne prizna diktat sile i nepravde, već da Kosovo i Metohiju smatra, uvek i zauvek, svojom zemljom, ne sporeći ni na koji način činjenicu da je to i zemlja onih Albanaca koji u njoj vekovima žive zajedno sa Srbima“.

„Crkva će, u svakom slučaju, ostati sa svojim narodom i u svojim svetinjama na Kosovu i Metohiji. To joj daje pravo i nameće dužnost da uputi ovaj apel“, navodi se u saopštenju.

22.04.2013 | 21:20h ► 22:05

Dačić: Ne plašim se jer nisam izdajnik

Gostovanje na RTS-u!

Dačić: Ne plašim se jer nisam izdajnik

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da svakodnevno dobija preteće poruke zbog parafiranja predloga briselskog sporazuma o severu Kosova i Metohije, ali da ga to ne plaši, jer „nije izdajnik“.

Dačić je, gostujući na Radio televiziji Srbije, rekao da je i večeras dobio preteću poruku od „čoveka iz Sremske Mitrovice“, čija je sadržina bila da će „dobiti metak“, ali da je, uz konsultacije sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, naložio policiji da ne reaguje na takve pretnje.

„Policija je to počela da radi, ali smo Vučić i ja to zaustavili da ne bismo od njih pravili heroje i da ne bi ispalo da smo se nečega uplašili“, objasnio je Dačić.

On je istakao da nije izdajnik i da želi da vodi jasnu i odlučnu politiku, podsetivši na 1389. godinu i žrtvu Srbije zarad očuvanja svog naroda.

„Dobio sam i poruku da smo izdali cara Lazara. On je stradao na Kosovu, ubio ga je Bajazit. Carica Milica je sledeće godine odvela svoju ćerku u harem Bajazita, dala je za ženu čoveku koji je ubio njenog muža, čoveku druge vere, koji je napao Srbiju, odrubio glavu njenog muža. Zašto? Odluku je doneo Sabor i crkva. Da li je carica Milica izdala svog Lazara time? To je uradila zbog svog naroda i danas su u SPC Milica i Olivera simbol žrtve za srpski narod“, objasnio je Dačić.

Premijer Srbije poručio je građanima Srbije koji su otišli u inostranstvo da ne dele lekcije iz tih zemalja, već da se vrate u Srbiju i podele sudbinu svog naroda.

„Iz Austrije mi je jedan poslao poruku i rekao da nikako ne ulazimo u Evropsku uniju. On je otišao u Austriju, tamo je odveo decu, a ovde će druga deca da budu uništavana. Vratite se u Srbiju, delite sudbinu svih, pa onda delite lekcije“, naveo je Dačić.

Premijer je dodao da Srbija ima punu podršku Rusije u rešavanju konačnog statusa Kosova, a sporazum parafiran u Briselu je bajpas do tog konačnog rešenja.

On je, međutim, kazao da Srbija to konačno rešenje ne može da dobije bez podrške u UN gde ima svoje prijatelje, Rusiju i Kinu.

Dačić je dodao da ima obećanje ruskog predsednika Vladimira Putina da će o tome razgovarati sa predsednicima SAD i Nemačke i drugih uticajnih evropskih zemalja.

22.04.2013 | 10:31 -> 12:39

Dačić već zvao Ketrin Ešton

IZVOR: BETA, TANJUGBeograd — Premijer Ivica Dačić odmah nakon sednice Vlade, na kojoj je prihvaćen sporazum s Prištinom, telefonom razgovarao s Ketrin Ešton.

Tanjug, arhiva
 Tanjug, arhiva
 On je visoku predstavnicu EU za spoljnu politiku i bezbednost obavestio o odluci Vlade da prihvati sporazum s Prištinom.

Vlada Srbije ranije danas prihvatila je sporazum o principima koji regulišu normalizaciju odnosa, postignut u dijalogu o Kosovu i Metohiji u Briselu 19. aprila. Na sednici su bili svi ministri i sporazum je usvojen jednoglasno.

Dačić je, kako se navodi u saopštenju Vlade, primio šefa Kancelarije Evropske unije u Beogradu Vensana Dežera i uručio mu pismo kojim obaveštava Evropsku uniju o današnjoj odluci Vlade Srbije.

„Kao što smo se dogovorili, želeo bih da vas obavestim da je Vlada Republike Srbije prihvatila Prvi sporazum o principima koji regulišu normalizaciju odnosa, koje smo zajednički parafirali u Briselu, u petak 19. aprila 2013. Želeo bih dalje da vas informišem da preporučeni tekst jednoglasno usvojen na danas održanoj sednici vlade“, navodi se u pismu Dačića Eštonovoj.

Dačić je takođe zahvalio Eštonovoj na ličnom angažovanju i predanosti u postizanju sporazuma, koja je, kako je istakao, bila od „neprocenljivog značaja“.

Vlada Srbije prihvatila je ranije danas Prvi sporazum o principima koji regulišu normalizaciju odnosa, postignut u dijalogu o Kosovu i Metohiji u Briselu. Vlada je naložila ministarstvima, posebnim organizacijama i službama vlade da preduzmu potrebne mere i aktivnosti radi implementiranja sporazuma, kao i da nastave primenu već postignutih dogovora i sporazuma s predstavnicima privremenih institucija samouprave na Kosovu i Metohiji.

O predlogu sporazuma Beograda i Prištine predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović razgovaraće sa šefovima poslaničkih grupa na sednici Kolegijuma, koja je zakazana za 14 časova. Stefanović će sa šefovima poslaničkih grupa razgovarati o zakazivanju sednice republičkog parlamenta u vezi s predlogom sporazuma Beograda i Prištine postignutog u Briselu, rečeno je Tanjugu u kabinetu predsednika.

Kolegijum Skupštine čine predsednik Narodne skupštine, potpredsednici i predsednici poslaničkih grupa, a sastancima Kolegijuma prisustvuju generalni sekretar parlamenta, šef Kabineta predsednika Narodne skupštine, kao i druge osobe na poziv predsednika Narodne skupštine.

Premijer Ivica Dačić je juče naglasio da će Vlada biti prva koja će doneti odluku o sporazumu, jer ona vodi spoljnu i unutrašnju politiku zemlje, i da će potom njena odluka biti prosleđena Narodnoj skupštini na verifikaciju.

„Ako vlada prihvati sporazum, očekujem da Srbija dobije datum za početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji“, rekao je Dačić.

Evropska komisija preporučila je danas na sastanku šefova evropske diplomatije u Luksemburgu otvaranje pregovora o članstvu Srbije u Evropskoj uniji.

22.04.2013 | 20:46

Aleksandar Vulin podneo ostavku- Završio misiju pa odlazi!

Izvor: KIM |

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Aleksandar Vulin, večeras je doneo odluku da podnese ostavku, saznaje KIM radio.

Aleksandar Vulin (Foto KIM)

Iz izvora bliskih Kancelariji za Kosovo i Metohiju KIM radio saznaje da je Vulin ostavku planirao odmah nakon parafiranja sporazuma Beograda i Prištine u Briselu ali da je večeras odlučio da to i učini.

Očekuje se da će tokom sutrašnjeg dana Aleksandar Vulin potvrditi ovu vest i obrazložiti razloge svoje odluke.

Vulin je jutros najavio ostavku ali je večeras doneo konačnu odluku, saznaje KIM radio.

22.04.2013 | 22:47 -> 23:42

Vulin ne podnosi ostavku

IZVOR: B92, KIM RADIOBeograd — Iako su pojedini mediji preneli vesti da direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin podnosi ostavku, B92 saznaje da to nije tačno.

(Beta, arhiva)
(Beta, arhiva)

B92 saznaje u Vladi Srbije da Vulin nije podneo ostavku i, kako su nam rekli, da informacija nije istinita.

KiM radio je preneo da je Vulin doneo odluku da podnese ostavku. Iz izvora bliskih Kancelariji za Kosovo i Metohiju KIM radio saznaje da je Vulin ostavku planirao odmah nakon parafiranja sporazuma Beograda i Prištine u Briselu, ali da je večeras odlučio da to i učini.

Prema istom izvoru, očekuje se da će sutra Vulin potvrditi ovu vest i obrazložiti razloge svoje odluke.

Vulin je jutros najavio ostavku, ali je večeras doneo konačnu odluku, saznaje KIM radio.

22.04.2013- Sapoštenje Srpske Radikalne Stranke sa protesta!

Pred oko 10.000 građana okupljenih na protestnom skupu pod nazivom „NE DAMO KOSOVO I METOHIJU!“, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović rekao je da „Briselski sporazum nema nikakvu pravnu snagu jer je suprotan Ustavu Republike Srbije, Rezoluciji Saveta bezbednosti broj 1244 i nacionalnim interesima srpskog naroda.“

Šarović je odbacio ideju o održavanju referenduma o Briselskom sporazumu jer, kako je rekao „Srpskom narodu ne treba referendum da bismo znali da li je Kosovo i Metohija srpsko. Referendum je potreban neprijateljima Srbije jer drugačije ne mogu izbrisati Kosovo i Metohiju iz Ustava Srbije i pretvoriti ga u terorističku ‘državu Kosovo’“.

Upros tome što Vojislav Koštunica nije prihvatio poziv Nemanje Šarovića na uspostavljanje jedinstva među političkim strankama koje se suprotstavljaju predaji Kosova i Metohije, Šarović je rekao da je za „Srpsku radikalnu stranku Kosovo i Metohija kao i Srpstvo iznad ličnih i stranačkih interesa, te da će radikali i dalje insistirati na jedinstvu u borbi protiv izdajničkog režima“.

Koštunica predvodio šetnju protiv briselskog sporazuma

POLITIKA,16:15, 22.04.2013.Autor: Tanjug,Foto: Marko Nedeljković

Kolona se kreće od Filozofskog fakulteta preko Terazija, ulicom Kneza Miloša do Vlade Srbije, gde će predati zahteve među kojima je da se poništi predlog teksta sporazuma iz Brisela i da se raspiše referendum na kome će građani glasati o tom dokumentu

BEOGRAD – Učesnici protestnog skupa „Nije gotovo – narod se pita“ koji organizuje Demokratska stranka Srbije krenuli su u protestnu šetnju protiv sporazuma Beograda i Prištine.

Kolona se kreće od Filozofskog fakulteta preko Terazija, ulicom Kneza Miloša do Vlade Srbije, gde će predati zahteve među kojima su da predsednik i premijer Srbije podnesu ostavke, da se poništi predlog teksta sporazuma iz Brisela i da se raspiše referendum na kome će građani glasati o tom dokumentu.

Na čelu kolone su lider DS S Vojislav Koštunica i ostali funkconeri te stranke, a učesnicima skupa priključile su se i pristalice pokreta Dveri i Srpskog sabora Zavetnici.

Skupu su se priključile i pristalice Obraza koji nose transparent „Kosovo je obraz Srbije“.

Učesnici protesta nose zastave DSS, Srbije kao i transparente na kojima između ostalog piše „Nije gotovo – narod se pita“, „Branimo Srbiju“, „Kosovo je Srbija“.

Učesnici skupa iz Dveri nose zastave svog pokreta dok predstavnici Srpskog sabora Zavetnici nose transparent na kome piše „Sveta zemljo, mili rode, sa vama smo do slobode“.

Dok kolona prolazi ulicama saobraćaj se privremeno zaustavlja, a proteste obezbeđuje policija.

22.04.2013 | 17:39

SPOT protiv predloženog sporazuma

Izvor: KIM |

Srpski pokret otpora – SPOT ocenjuje da je odluka Vlade Srbije da prihvati Sporazum o pricipima za normalizaciju odnosa sa Prištinom štetna za Srbiju, a pogotovu za preostali srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Gračanica (Foto KIM)

U saopštenju dostavljenom KIM radiju navodi se da je “ovim činom Srbija je i de facto i de jure priznala nezavisnost Kosova”.

Srpski pokret otpora podržava Deklaraciju koju je u Kosovskoj Mitrovici usvojio Sabor Srpskog Naroda i ujedno poziva Srba južno od Ibra da svojim sunarodnicima na severu Kosova daju punu podršku u borbi za očuvanje državanog identiteta.

Predsedništvo SPOT-a traži od Skupštine Srbije da odbaci Briselski sporazum sa Prištinom i na taj način spreči priznavanje nezavisnosti Kosova.

22.04.2013 | 12:00

S. Petrović: Najava svetlije budućnosti

Izvor: Radio Klokot |

„Postignuti dogovor delegacija Prištine i Beograda u Briselu je u interesu srpske zajednice i najava svetlije budućnosti,ne samo Kosova i Srbije,već i čitavog regiona“,izjavio je u Klokotu zamenik premijera Vlade Kosova Slobodan Petrović.

S. Petrović u Klokotu (Foto Radio Klokot)

Petrović je kazao da je postizanje dogovora bio jedini ispravan put da se zaštite interesi srpske zajednice na Kosovu.

„Od samog početka mi smo imali stav da je to jedini način rešavanja nagomilanih problema koji su stvarani godinama da ne kažem i decenijama. Tada smo bili usamljeni u tom stavu, međutim, sada mogu da istaknem da je naše učešće bilo od velikog značaja pre svega u zaštiti interesa Srba na čitavom prostoru Kosova“, rekao je Petrović.

Petrović je juče boravio u Klokotu gde je održana osnivačka slupština SLS-a ove opštine na kojoj je za predsdnika opštinskog odbora ove stranke izabran Saša Mirković, gradonačelnik Klokota.

Zamenik kosovskog premijera prethodno je obišao renoviranu crkvu Svetog oca Nikolaja u Kamenici.

22.04.2013 | 16:54

EK preporučila Srbiji pregovore, a Kosovu SSP

Izvor: KIM | 

Evropska komisija preporučila je danas šefovima evropske diplomatije u Luksemburgu otvaranje pregovora o članstvu Srbije u Evropskoj uniji. Ova preporuka na dnevnom redu će biti u junu kada će se ministri izjasniti o njoj.

Evropski parlament (Foto Mondo)

Nakon sednice Evropskog saveta u Luksemburgu, poručeno je da će u fokus biti na sprovođenju dogovora Beograda i Prištine.

Kako je saopšteno iz EU, Komisija je predložila da države članice EU sa Srbijom započnu pregovore o pristupanju Evropskoj uniji, a sa Kosovom o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju EU. Visoka predstavnica EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i zamenica predsednika Komisije, Ketrin Ešton je to ocenila kao zajednički korak ka evropskoj budućnosti.

„Preporuke da se započnu pregovori o članstvu u EU sa Srbijom i da se započnu pregovori o SSP sa Kosovom predstavljaju odlučno razilaženje sa prošlošću i zajednički korak ka evropskoj budućnosti. Želim da iskažem poštovanje liderima Srbije i Kosova na njihovoj hrabrosti i viziji. Čast mi je što sam bila u mogućnosti da doprinesem ovom procesu“ rekla je Ešton.

“Srbija i Kosovo su dokazali da mogu da se usredsrede na budućnost a ne da ostanu zarobljeni u prošlosti. Stoga su naše današnje preporuke jasne: i Srbija i Kosovo zaslužuju da odlučno krenu napred na njihovom evropskom putu. Ovo je dobra vest za građane Srbije i Kosova, kao i za ceo region’, dodao je komesar za proširenje i politiku susedstva Štefan File.

Komisija je preporučila i otvaranje pregovora sa Kosovom o potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. U izveštaju koji je danas predstavljen, navodi se da je Srbija preduzela vrlo značajne korake ka vidljivom i održivom poboljšanju odnosa sa Kosovom u skladu sa zaključima saveta iz decembra 2012. godine.

Komisija je zaključila da se Srbija tokom dijaloga angažovala „aktivno i konstruktivno“ i da je to obuhvatilo ceo spektar tema za postizanje održivog poboljšanja odnosa. U izveštaju se detaljno navodi hronologija dijaloga, sve runde i sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa kosovskom predsednicom Atifetom Jahjagom, a naglašava se i uspešno sprovođenje sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima.

Komisija u izveštaju ističe i postizanje dogovora Beograda i Prištine 19. aprila u Briselu, navodeći da su dve strane u tom procesu pokazale posvećenost i angažman.

Za konstruktivan angažman u dijalogu pohvaljeno je i Kosovo, koje je i u ovom izveštaju EK napisano sa zvezdicom i fusnotom u kojoj se pominje Rezolucija SB UN 1224 i mišljenje Međunarodnog suda pravde u Hagu. Prema mišljenju eksperata EK, pregovori i eventualno potpisivanje S S P sa Kosovom ne prejudiciraju njegov status.

22.04.2013 | 16:03

Srbi sa severa Kosova ne prihvataju briselski sporazum

Izvor: Kontakt plus radio |

Srbi sa severa Kosova nisu prihvatili predlog briselskog sporazuma, već zatražili da se o njemu na referendumu izjasne građani Srbije i na današnjem protestu u Kosovskoj Mitrovici usvojili Deklaraciju o osnivanju Skupštine Autonomne Pokrajine Kosova i Metohije.

Pogledajte galeriju kako je bilo selekcijom slike!

U Deklaraciji, usvojenoj na protestu pod nazivom „Sever Kosova i Metohije ostaje u Srbiji“ navedeno je, pored ostalog, da je postignuti sporazum u Briselu, koji je Vlada Srbije i potvrdila, „nelegitiman i nevažeći i da narod koji živi na Kosovu i Metohiji neće dozvoliti njegovo sprovđenje, jer bi time potpao pod vlast lažne države Kosovo“.

U tekstu Deklaracije piše i da se Srbija potpisivanjem sporazuma odriče prava na južnu porkajinu, a ne samo prava na institucije.  Dodaje se da „srpski narod neće dozvoliti primenu sporazuma“ i da će „neposredan odgovor na štetnost iznuđenog sporazuma biti postupanje po Ustavu, koji je potvrđen i na referendumu“.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić je sa protesta na trgu Šumadija poručio da je od tri moguća puta, koji stoje pred Srbima na Kosovu, jedino moguć onaj koji vodi ka osnivanju Skupštine Autonomne Pokrajine Kosova i Metohije. On je dodao da „jedan putokaz pokazuje ka Prištini, na kojem su upravo Srbi postavili barikade, drugi koji im je najdraži vodi ka Beogradu, a treći, jedini moguć je osnivanje Skupštine ZSO, ali on vodi u neizvesnost“.

Pantić je ocenio i da je srpski narod na Kosovu u proteklih 14 godina krasilo jedinstvo, čega, kako je ocenio, „nije bilo u Beogradu“, kao i hrabrost, koju nisu imali oni koji su u njihovo ime odlučivali, ocenivši da su „pregovarači rekli da su učinili koliko su mogli, ali da to što su doneli iz Brisela nije dovoljno za srpski narod“.

Tokom obraćanja građani su Pantiću dovikivali da je „izdajnik jer je i on bio u Briselu“.

Predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je da je pregovarački tim Beograda doneo odluku u ime kosovskih Srba, ali da ih nisu pitali šta misle o tome i poručio da Srbi ne žele nikakvu rezervnu državu, jer imaju Srbiju.  On je ukazao i da niko od predstavnika Srba sa Kosova nije bio na poslednjoj rundi razgovora, kada je sporazum parafiran i od građana Srbije zatražio podršku da Kosovo ostane deo države Srbije.

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić ocenio je da Srbima sa Kosova niko ne može oteti Srbiju, jer je „ona vlasništvo tog naroda, a ne skorojevića u Beogradu“.

„Nećemo u kosovske institucije, nećemo na njihove izbore, nećemo njihove lične krate“, rekao je on i poručio onima koji imaju taj dokument, a koji nije izdala država Srbija, da ga pocepaju.

Građani su nosili zastave Srbije i parole na kojima je, pored ostalog, pisalo: Nećemo kosovski pečat, Nema predaje, Ne zakonima i Ustavu Kosova, Odavde nema dalje, Ne sporazumu u Briselu…

Dok je konferansije čitao tekst postignutog sporazuma građani su skalndirali – „cepaj to“.

Tokom protesta kafići, restorani i prodavnice u gradu su bili zatvoreni. Skup je završen posle manje od jednog sata.

1 thoughts on “22.04.2013 | 08:00-23:55 – Dan kada se Srbija oprašta od Kosova i kada ga je predala u ruke Šiptara, polako počinje se sa gašenjem kancelarije za KiM Vulin podnosi ostavku, počinje praktično sve ono na šta ukazujemo da nas čeka!

  1. Stotinak uglavnom mladih ljudi okupilo su se u petak uveče u centru Beograda kako bi izrazili protest zbog postizanja sporazuma između Beograda i Prištine. Oni su uzvikivali „Izdaja“ i pevali pesmu „Vidovdan“, a ispred zgrade Predsedništva Srbije vikali su „Ostavka“. Imali su nekoliko zastava Srbije i transparent na kojem je pisalo „Od Svetog Save nam je zavet ostao da branimo naše Kosovo“. Nisu nosili stranačka obeležja. U njihovoj pratnji bilo je desetak policajaca i dva policijska kombi vozila. Ispred Skupštine grada Beograda i Predsedništva bilo je pojačano prisustvo policije.

Postavi komentar