17.09.2012 | 11:16 > 11:19 Komandiru stanice u Zvečanu produžena suspenzija


Izvor: Tanjug |

Vršiocu dužnosti komandira policijske stanice u Zvečanu Dejanu Vidojeviću produžena je na mesec dana suspenzija, koja mu je izrečena u petak jer se oglušio o naredbu komande kosovske policije koja nije dala dozvolu Aleksandru Vulinu da poseti Kosovo.

Pogled na Zvečan (Foto KIM)

Vidojević je u petak suspendovan na 48 sati zbog posete Zvečanu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ali je odlukom direktorata policije suspenzija produžena, izjavio je Tanjugu regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti.

Hoti je naveo da je suspenzija produžena u skladu sa pravilima unutrašnje policijske kontrole i odobrenjem direktora kosovske policije.

Kako je ranije saopšteno, Vidojević se oglušio o naredbu komande kosovske policije koja nije dala dozvolu Vulinu da poseti Kosovo zbog čega je, kako je ocenjeno, povredio policijsku proceduru.
Vulin je nenajavljeno i bez dozvole vlasti u Prištini boravio u petak i subotu na severu Kosova, a odluku o suspenziji policajca zbog njegovog dolaska u pokrajinu ocenio je kao nastavak politike nasilja Prištine.

Takođe je apelovao na kosovske institucije da ne podižu tenzije jer, kako je ocenio, ne postoji ni jedan razlog to da rade, jer će njegove posete, kako je rekao, uvek biti u funkciji smirivanja tenzija.

Postavi komentar