15.09.2012 | 13:01 Vulin u Zubinom Potoku


Izvor: Tanjug |

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin nastavio je posetu severu Kosova obilaskom opštine Zubin Potok gde će uručiti humanitarnu pomoć.

Aleksandar Vulin (Foto KIM)

On će obići i zemljoradničku zadrugu gde je u toku izgradnja hladnjače, kao i Sportski centar u Zubinom Potoku.

Vulin je posetu severu pokrajine počeo juče iznenadnim i nenajvljenim dolaskom na zajedničku sednicu skupština četiri opštine sa severa Kosova koja je održana u Zvečanu.  Zbog njegove posete Zvečanu juče je na 48 sati suspendovan v.d. komandir policijske stanice u tom gradu Dejan Vidojević.

15.09.2012 | 09:56 > 11:46

Komandir suspendovan zbog Vulina

Izvor: Tanjug |

Vršilac dužnosti komandira policijske stanice u Zvečanu Dejan Vidojević suspendovan je juče zbog posete Aleksandra Vulina.

(Foto arhiva KIM)

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti rekao je da je Vidojević suspendovan na 48 sati sa mesta komandira policijske stanice i da će policija u vezi sa ovim slučajem pokrenuti istragu.

Hoti je dodao se Vidojević oglušio o naredbu komande kosovske policije koja nije dala dozvolu Vulinu da poseti Kosovo i da je odluku o suspenziji doneo regionalni direktor kosovske policije zbog sumnje da je povređena policijska procedura.

Vulin je juče bez najave stigao na sever Kosova u popodnevnim satima gde je prisustvovao zajedničkoj sednici četiri opštine sa severa Kosova na kojoj je bilo reči o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji na severu pokrajine.

Vulin je objasnio da je  na sever Kosova ušao preko administrativnog prelaza Jarinje iako su mu, kako je naveo, rekli da ne sme da dođe, jer će ga uhapsiti.

„Ne daju mi da dođem, da ne bi čuli ovo što imamo da kažemo jedni drugima, da ne bi čuli ovo što govorimo. Ukoliko pokušaju moje hapšenje nakon izlaska iz sale nemoj da neko pokuša da se suprotstavi kosovskoj policiji i da me brani. Ja ne smem da budem povod ni jedne kamenice, nikakvog nasilja na Kosovu i Metohiji“, poručio je Vulin u Zvečanu.

Postavi komentar