02.09.2012 20:26 Vlada Srbije: Fusnota na tabli nije obavezna – Evo kako Vlada Srbije nema svoj jasan i nepopuštajući stav! Očigledno da svaki Srpski stav može da se potkupi dok kod Šiptara za datu reč ili stav nema para koje to mogu da promene!


Očigledan i očekujući potez je ovo jer je ova Vlada kako smo i  najavljivali nastavak prethodne u smislu treba da maskira prethodne izdajnike i prodavce Kosova, ali i oni kao javna maska neće daleko stići. Samo moraju da budu iskorišćeni da završe Šiptarima posao pa će onda dobiti ono što ih sleduje! Rekli smo da je Tadić namerno izgubio i da polako pokušava da se povuče u senku i ako može da ispari negde u nepoznatom pravcu kako bi uživao u svojoj zaradi i po mogućstvu da ga narod zaboravi zbog najveće Srpske izdaje još od naših predaka na Kosovu! Po zadatku je doveden po zadatku i povučen jer im je odlično uradio posao! Narod naivno, bespomoćno posmatra ove i one nikako ne uspevajući da se otrgne iz „robovskih lanaca“!
Mi i kada imamo državotvorni stav o nečemu, mi samo filozofiramo ali i ne radimo na praktičnoj realizaciji stava jer čim dođe neko da nam ga kupi mi ga prodamo! Mnogo smo loši kao nacija!

Vlada Srbije na vanrednoj sednici usvojila novu instrukciju o postupanju državnih predstavnika – srpski zvaničnici neće više morati da napuštaju medjunarodno skupove na kojima učestvuju i predstavnici Kosova.

Vlada-Srbije-Fusnota-na-tabli-nije-obavezna

Srpski zvaničnici neće više morati da napuštaju medjunarodno skupove na kojima učestvuju i predstavnici Kosova jer je Vlada Srbije danas usvojila novu instrukciju o postupanju predstavnika državnih predstavnika.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila novu instrukciju koja će omogućiti zvaničnicima Srbije da učestvuju na forumima sa Kosovom po uslovima koji su predvidjeni sporazumima iz Brisela, javlja RTS.

Ivanović: Pritisci na kosovske Srbe se nastavljaju
Jovanović: Nova kosovska politika mora biti jasna
Vučić: Od ponedeljka nove istražne radnje zbog privatizacije (VIDEO)

To znači da će Kosovo na forumima biti asimetrično predstavljeno i da će u svim pratećim dokumentima stajati i fusnota koja nije obavezna na tabli ispred predstavnika Prištine.

Ova instrukcija obezbeđuje asimetrično predstavljanje privremenih institucija samouprave u Prištini, i njome je predviđeno da, pored table na kojoj je ispisano „Kosovo *“ (Kosovo sa zvezdicom) u svim pratećim dokumentima tekst fusnote mora biti naveden najmanje pri prvom pominjanju u svakom pojedinačnom dokumentu.

Beograd i Priština su u februaru ove godine postigli dogovor o regionalnom predstavljanju Kosova, prema kome će Kosovo na regionalnim skupovima nastupati pod tablom na kojoj će pisati: Kosovo sa zvezdicom, a u fusnoti će biti navedeno: „Ovaj natpis ne prejudicira status Kosova i u skladu je sa Rezolucijom 1244 i mišljenjem MSP o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti“.

Jakšić: Crni dani za Srbe sa KiM

IZVOR: BETA

Beograd — Član Predsedništva DSS Marko Jakšić kaže da je odustajanje od insistiranja na fusnoti za predstavljanje Kosova „ogroman i nepotreban ustupak“ srpske strane.

„Ako se po jutru dan poznaje, Srbe na Kosovu i Metohiji čeka narodna izreka ‘Crni dane, o crna sudbino’. Bojim se da je ovo tek početak bolnih kompromisa koje je najavljivao potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić“, rekao je Jakšić agenciji Beta.

Jakšić je ocenio da je Vlada Srbije u ustupcima otišla i dalje od dogovora koje je u Briselu postigao bivši pregovarač Beograda Borislav Stefanović.

„Odluka Vlade je nešto sasvim drugačije do onoga što je Srpska napredna stranka obećavala u predizbornoj kampanji, kao kada je na mitingu u Kosovskoj Mitrovici na sva usta govorila da će ukinuti i poništiti sve sporazume koje je Stefanović postigao sa Editom Tahiri, a sada ne samo što sadašnja vlast primenjuje te sporazume, nego, naprotiv, ide i korak dalje u odnosu na ono što je Stefanović postigao u Briselu“, rekao je Jakšić.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila novu instrukciju koja će omogućiti zvaničnicima Srbije da učestvuju na forumima sa Kosovom pod uslovima koji su predviđeni sporazumima iz Brisela.

Postavi komentar