25.05.2012 – 19:23 -> 22:42 – Miljković pušten iz pritvora


Izvor: RTS

Jovica Miljković, uhapšen 17. maja u Kosovskoj Mitrovici, pušten iz pritvora u Prištini, na inicijativu Euleksa. Miljković uhapšen jer je navodno učestvovao u uništavanju policijskog kontejnera u naselju Tri solitera u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Opštinski sud u Vučitrnu oslobodio je večeras pritvora Jovicu Miljkovića, uhapšenog 17. maja u vezi sa istragom o uništavanju kontejnera kosovske policije u naselju tri solitera u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Portparolka Euleksa Irina Gudeljević izjavila je RTS-u da je Miljković pušten iz pritvora na zahtev Euleksovog tužioca Okružnog suda u Mitrovici.

Miljkoviću je određena mera javljanja policiji. Istraga u vezi sa tim slučajem se nastavlja, dodala je Gudeljevićeva. Oslobađanje Miljkovića su tražili i predstavnici lokalnih Srba u severnom delu, koji su svakodnevno organizovali mirne proteste.

On je inače radnik Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod Ibar“ i šef kancelarije Unmika u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Miljković je 17. maja uhapšen na putu od sela Suvi Do kod Kosovske Mitrovice jer je, navodno, učestvovao u uništavanju policijskog kontejnera u naselju Tri solitera pre više od mesec dana u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Jedan od njegovih advokata Ljubomir Pantović rekao je agenciji Beta da je Euleks u ponedeljak preuzeo predmet, analizirao ga i utvrdio da nema osnova za sudski pritvor i tu meru zamenio obaveznim javljanjem tri puta nedeljno u policijsku stanicu.

Prema njegovim rečima, istraga će biti nastavljena. Miljković se tereti za krivično delo sprečavanja službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Građani su Miljkovićevo oslobađanje tražili na velikom protestnom skupu održanom na Trgu Šumadija, a svakodnevnim protestnim šetnjama od glavnog mosta na Ibru do zgrade suda upućivali su poruke međunarodnoj zajednici i vlastima u Prištini da se neće pomiriti sa bezrazložnim i političkim hapšenjima Srba u pokrajini.

Postavi komentar