07.05.2012 | 16:27 Miroslav Ilić pušten na slobodu


Izvor: KIM |

Miroslav Ilić (27) iz Kosovske Mitrovice, optužen da je učestvovao u organizovanju ubistva Albanca Hakifa Mehmetija, pušten je na slobodu, saznaje KIM radio.

Kosovska Mitrovica (Foto arhiv KIM)

Verica Ilić, majka mladića, KIM radiju je potvrdila da je njen sin oslobođen u petak pošto mu je istekao pritvor od mesec dana, koji mu je odredio pretpretresni sudija Okružnog suda u Kosovskoj Mitrovici izmešten u Vučitrnu.

“Miroslav je oslobođen uz obavezu da se narednih mesec dana, tri puta nedeljno, javlja u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice. Pravda je pobedila”, kazala je Verica.

Verica je još jednom ponovila da njen sin ni na koji način nije povezan sa ubistvom Hakifa Mehmetija pre dve godine u Kosovskoj Mitrovici i da je uhapšen na prevaru.

Miroslav Ilić iz Kosovske Mitrovice uhapšen je početkom aprila u Policijskoj stanici u severnom delu Kosovske Mitrovice kada je došao da da izjavu pošto su mu nepoznati počinioci probušili gume na automobilu.

Ilić se nalazio u pritvorskoj jedinici u Gnjilanu, a da je ukinut pritvor potvrdila je i portparolka EULEKS-a Irina Gudeljević.

„Pritvor za osobu koja je uhapšena u vezi sa ubistvom Hakifa Mehmetija 2010. godine u “Klubu A” u Kosovskoj Mitrovici je ukinut, uz obavezu redovnog javljanja policijskoj stanici”, kazala je Gudeljević.

Dodala je da se istraga koju sprovode EULEKS-ovi tužioci iz Kosovske Mitrovice nastavlja.

Postavi komentar