21.10.2011 – KPS i EUlex u Lešku uhapsio učenike pod lažnim optužbama !!!


20.09.2011, u Lešku desio se incident gde su nedužni mladići-učenici Marko Minić (21) i Milutin Lazović (18) pod lažnom optužbom uhapšeni za napad na kuću komandira KPS-a u Lešku.

Desilo se to da je neko pucao u pravcu kuće komandira Rada Radosavljevića koji živi u Lešku.

KPS i EUleks po prijavi priveli su troicu mladića Marka Minića (21), Milutina Lazovića (18) i Srećka Đurića (18) pod optužbom da su izvršioci dela. Srećko je u Leposaviću oslobođen dok su Marko i Milutin prosleđeni u Mitrovicu na testiranje gde im je urađena parafinska rukavica. Bez obzira na to što je odmah moglo da se ustanovi da deca nemaju baruta po rukama, njima su odredili pritvor do mesec dana i deca su prosleđena u zatvore jedan u Lipljanu dok je drugi u Gnjilanu.

Moramo naglasiti da je Marko izuzetan sudent stipendista Opštine, dok je Milutin u srednjoj školi u Leposaviću gde uči zanat.

Naglašavamo, deca će se mentalno upropastiti boravkom u zatvoru i pod pritiskom u šiptarskom okruženju. Pozivamo sve koji imaju uticaja da se uključe kako bi se nedužni momci izbavili !!!

Ovih dana obzirom da su pritisci i događanja na Kosovu i Metohiji česti, jedna vest potiskuje drugu, pa Vas pozivamo da ovaj apel prosledite svima koje poznajete kako bi se informacija probila do najšireg kruga ljudi da bi se rešio problem.

1 thoughts on “21.10.2011 – KPS i EUlex u Lešku uhapsio učenike pod lažnim optužbama !!!

Postavi komentar