05.02.2016 |08:00 -23:59 – Kako Vlada Srbije podržava Kosovske institucije…


dobićemo uskoro verovatno i NOVA „IZNENADJUJUĆA PRIZNANJA“, pa onda još i da se čudimo… U Srpskim sredinama Vlada Srbije podržava Gradonačelnike koji formiraju ADMINISTRACIJU ZA KOSVSKU OPŠTINU pored Srpske, i ako se zovu i „SRPSKA“ i SNS i SPS i Vulinovci … Strašno je to šta su nam spremili u Briselu Vlada Srbije, EU i Šiptarski separatisti… Naši predstavnic sa KiM koji se deklarišu kao poslušnici Beograda i Prištine otvoreno rade u interesu Kosovske Zastave, pa kada završe sve i UNIŠTE SVE SRPSKO NA KIM, onda će verovatno biti počišćeni kao i svako potrošno đubre, a do tada oni maštaju o BELOJ LAĐI GDE ĆE DA TROŠE SVOJE NAPLAĆENE PROCENTE…

Zato SVET gledajući OVE SATRAPE I ŠLJAM, neće braniti i čistiti TUĐE DVORIŠTE, „ako mi ne održavamo i uređujemo svoje dvorište onda će sigurno svi oni koji imaju smeće da nam ga zatrpaju i naprave DEPONIJU ĐUBRA“, A SADA GA BAREM IMAMO NA GOMILU…

Vučić: Kfor ima ključnu ulogu u zaštiti Srba na KiM

Premijer Aleksandar Vučić preneo je danas komandantu Savezničke (NATO) komande za operacije generalu Filipu Bridlavu zadovoljstvo dobrom saradnjom sa Kforom.Filip Bridlav i Aleksandar Vučić 

Premijer Vučić je u razgovoru s generalom Bridlavom istakao da Kfor, odnosno međunarodne mirovne snage na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO, imaju ključnu ulogu u zaštiti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao garant njihove bezbednosti, kao i u očuvanju stabilnosti u regionu.

Srpski premijer je izrazio nadu da će saradnja Vojske Srbije sa NATO, u okviru programa Partnerstvo za mir, biti unapređena u cilju dalje izgradnje kapaciteta za doprinos međunarodnom miru i stabilnosti.

General Bridlav je potvrdio da će Kfor i ubuduće odgovorno ispunjavati svoje obaveze u očuvanju bezbednosti na Kosovu i Metohiji.

On je dodao da postoji mnogo mogućnosti za unapređenje saradnje NATO-a sa Vojskom Srbije, koju je ocenio kao veoma profesionalnom.

General Bridlav je zahvalio premijeru Vučiću na naporima koje ulaže kako bi se u regionu Zapadnog Balkana očuvala stabilnost kao preduslov za ekonomski i svaki drugi napredak, saopšteno je iz Vlade.

Miljieta i Bridlav pohvalili hapšenje kod Visokih Dečana

Bezbednosna situacija na Kosovu je u preoteklih nekoliko meseci stabilna, a pripadnici Kfora će nastaviti da rade na očuvanju stabilnog i mirnog okruženja za sve građane Kosova, istakli su Giljielmo Luiđi Miljieta i Filip Bridlav.Filip Bridlav i Giljielmo Luiđi Miljieta

U glavnom štabu Kfora u Prištini održana je konferencija za štampu na kojoj su o bezbednosnoj situaciji na Kosovu govorili vrhovni komandant savezničkih snaga za Evropu general Filip Bridlav i komandant Kfora Giljielmo Luiđi Miljieta.

Miljieta i Bridlav su pohlavili saradnju Policije Kosova, Euleksa i Kfora. Kao primer dobre i efikasne saradnje naveli su hapšenje četvorice naoružanih muškaraca ispred kapije manastira Visoki Dečani.

„Zadatak Kfora je obezbeđivanje stabilnog i mirnog okruženja. Ono što sam video u protekle tri godine jeste to da je Kfor odradio dobar posao u uspostavljanju ova dva preduslova. Kada je reč o događaju ispred manastira Visoki Dečani, mogu da kažem da su Policija Kosova i Kfor dobro odradili svoj posao, odnosno, sačuvali su bezbednost manastira“, kazao je Bridlav.

Pripadnici Kfora će, zajedno sa domaćim i međunarodnim partnerima, ostati posvećeni svom cilju, a to je „sprečavanje bilo kakvih konflikata“, kazao je komandant Kfora Giljielmo Luiđi Miljieta.

„Želeo bih da napomenem da postoji veliki tok migranata preko Balkana, imamo i povratak boraca sa stranih ratišta i određene nevladine organizacije koje su povezane sa njima. Na sreću, vidimo da su kosovske institucije u potpunosti posvećene rešavanju tih pitanja i prvi rezultati su vidljivi“, kazao je Miljieta.

Odgovarajući na pitanje, da li će Kfor štititi i ostale srpske svetinje na Kosovu, kako je zahtevao zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović, Miljieta je kazao:

„Mi smo ispred manastira Visoki Dečani da bi ga zaštitili, i to je u sklopu mog mandata. Mislim da Policija Kosova dobro obavlja svoj posao kada je u pitanju zaštita drugih pravoslavnih objekata“, istakao je Miljieta.

General Filip Bridlav se u okviru posete Kosovu sastao i sa visokim političkim zvaničnicima sa kojima je razgovarao o aktulenoj političkoj situaciji i bezbednosnim izazovima sa kojima se Kosovo suočava.

Lavrov o pripajanju Krima podsetio na slučaj proglašenja nezavisnosti Kosova bez referenduma

Foto: Internet

Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, izjavio je juče da su „mnoge evropske zemlje“ priznale nezavisnost Kosova, iako „referendum o odvajanju od Srbije nikada nije održan“. On je istovremeno dodao da bi isti kriterijumi morali da važe i za Krim.

„Mnogo evropske zemlje smatrale su da je moguće da priznaju nezavisnost Kosova, uprkos činjenici da referendum o odvajanju od Srbije nikada nije održan na toj teritoriji,“ istakao je Lavrov za italijanski list Limes, prenela je ruska agencija Tass.

Lavrov je, takođe, ocenio da je osporavanje prava Krimu na priključivanje Rusiji, koje je, kako je kazao, urađeno u skladu sa međunarodnim pravom, „jednostavno apsurdno“.

„Državni udar u Ukrajini rezultirao je krahom državnosti i doveo je ultranacionaliste na vlast. Očigledno je da su rezultati volje građana na Krimu bili rezultat događaja u Kijevu,“ naveo je ruski ministar spoljnih poslova, prenela je agencija Tass.

Kosovo će 17. februara obeležiti 8. godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti. Do sada ga je priznalo 110 država. Ruska federacija nije priznala nezavisnost Kosova.


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala „KoSSev“ nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.

Trajković: Policija izvršila uviđaj, istraga je u toku

Još uvek nema informacija vezano za slučaj paljenja automobila pravnog zastupnika opštine Gračanica Negovana Šaranovića, kazao je komandir Policijske stanice u Gračanci Bratislav Trajković.Bratislav Trajković (Foto Kim)

Slučaj je prijavljen policiji sinoć oko 20 časova. Ekipa Policije Kosova izašla je na lice mesta i obavila uviđaj, ali još uvek nema nikakvih informacija, kazao je za RTV Kim komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković.

Rukovodioci opštine Gračanica u proteklih nekoliko meseci dobijaju preteće poruke, a početkom decembra nepoznati počinioci su zapalili automobil i ostavili preteću poruku na ulaznim vratima direktoru gračaničke bolnice Nebojši Milovanoviću.

„O tim incidentima se vodi regionalna istraga, nemam više informacija“, kazao je Trajković.

Bratislav Trajković nije želeo da komentariše izjavu gradonačelnika Gračanice koji je kazao „da je, nakon tri ili četiri slučaja paljenja automobila, i ovo rezultat nerada policije ili je potrebno da nas sve žive spale da bi policija počela da radi svoj posao“.

Postavi komentar