30.06.2014 | 11:37 |Nove pretrage u Rudnici


Po naredbi Tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, u kamenolomu Rudnica ispituju se još dve lokacije.

Iskopavanja u Rudnici (Foto slobodnaevropa.org)

Nove lokacije ispituju se radi utvrđivanja informacija o navodnom postojanju novih masovnih grobnica sa posmrtnim ostacima lica stradalih tokom sukoba na Kosovu 1999. godine, za koja se sumnja da pripadaju kosovskim Albancima.

Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović potvrdio je početkom jula da je do tada na lokaciji Rudnica ekshumirano 37 posmrtnih ostataka, navodi se u
saopštenju.

Zavetnici: Nismo napali Nikolića kao pojedinca

„Srpski sabor Zavetnici“, čiji su članovi prekidali govor Tomislava Nikolića na Gazimestanu, saopštio je da „predsednik nije država“.Tomislav Nikolić na Gazimestanu (Foto Kim)

Zavetnici tvrde da „niko verbalno nije napao predsednika Srbije kao pojedinca, već kao čoveka koji ne poštuje Ustav države.

„Nijedan pojedinac, pa ni predsednik, nema pravo da se izjednači sa državom. Država nije predsednik, država je narod.“

U saopštenju Zavetnika navodi se i da im je žao ukoliko su njihove uzvike lično shvatili i ukoliko si ih uvredili.

Oni su pozivali Nikolića da „prihvati da su povici koji su se čuli na Gazimestanu stav većine Srba“ koji su ga izabrali za predsednika, a „čije je poverenje izneverio stavljajući se na stranu Vlade, koja se odrekla Kosova i izdala srpski narod“, navodi se u saopštenju.

Prethodno se je Srpska napredna stranka oglasila saopštenjem u kome je najoštrije osudila napade na predsednika Srbije Tomislava Nikolića rečima „da su oni koji su gađali predsednika, u stvari gađali Srbiju i time svima naneli nesagledivu štetu i unizili ugled zemlje“.

 

 

Postavi komentar