08.10.2013 | 08:00-23:55 EUlexsove sudije nastvljaju sa torturom Srba samo ukazivanjem Šiptrskih terorista na pojedinca bez ikakvih osnova!


EUleks se pokazao kao Šiptarski saučesnik u otimanju Srpske teritorije Kosovo i Metohija, na mnogim slučajevima gde su Srbi optuživani bez ikakvog osnova samo da bi se vršilo mentalno zastrašivanje naroda i pojedinaca sa takvim montiranim slučajevima od strane Albanaca.

Dakle, postoje dokazi protiv ovakvih Evropskih terorista, Srpskog naroda gde se Srbi bez rarloga optužuju i hapse i gde Srbi provode određeni period u zatvorima bez osnova da bi se na kraju kada se pustaju na slobodu potpisivale izjave o zabrani tužbe protiv nanetog duševnog bola i kaljanja ugleda uhapšenima. Oni pod izgovorom „vođenja slučaja“, bez ikakvog dokaza osim na sumnju pojedinaca poremete život, običnim ljudima koji su godinama terorisani upravo od onih koji ukazuju i potkazuju EUleksu da postoji sumnja na političkog neistomišljenika ili nekog ko nije hteo da proda imanje Šiptaru!

I o kakvoj demokratiji, pravdi ili bilo čemu što liči na neko društveno uređenje možemo pričati?

Naravno, Srbi su suočeni sa dugogodišnjom torturom i nepravdom koju trpe od Šiptara, upravo zbog slabe Srpske države na ovom prostoru, koja je na neki način sada uz završnoj fazi iztrgovala sa našim životima!

08.10.2013 | 15:12

Ukinuta oslobađajuća presuda Srbima iz Novog Brda

Izvor: Tv Puls, telegraf |

Euleksov sudija Apelacionog suda u Prištini Tor Tomasen ukinuo je oslobađajuću presudu Srećku i Slobodanu Martinoviću i Svetlani Stojanović iz opštine Novo Brdo i vratio predmet na ponovni postupak.

Foto arhiva KIM

Policija Euleksa je 24. septembra 2009. godine uhapsila rođenu braću Srećka i Slobodana Martinovića iz Plavica i Svetlanu Stojanović iz Bostana pod sumnjom da su tokom sukoba na Kosovu počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom.

Branilac Srećka Martinovića, advokat Dejan A. Vasić, u izjavi za portal telegraf.rs rekao je da “odluka žalbenog veća o vraćanju na ponovni postupak može u potpunosti promeniti tok postupka”.

“Apelacioni sud oglasio je nedozvoljenim dokazima izjave jednog od oštećenih koje su date u istražnom postupku, a u kojima ni jednom rečju nije spominjao okrivljene”, rekao je Vasić.

“Oštećeni Seljatin Bećiri je od 1999. do 2008. godine dao više od sedam iskaza u kojima nije pominjao optužene. Zato sud izjavama iz 2008. godine, zbog kontradiktornosti izjava oštećenog, nije poklonio veru, te je prvostepeni sud doneo oslobadjajuću presudu. Međutim, Apelacioni sud iskaze date do 2008. godine, koji su bili krunski za oslobođajuću presudu, neće uzeti u obzir”,pojasnio je Vasić.

08.10.2013 | 08:41 > 08:49

Blomajer: Srpski političari mogu da dođu, ali ne i da učestvuju u kampanji

Izvor: Kosova live |

Nemački ambasador u Prištini Peter Blomajer je rekao da srpski političari mogu da dolaze na Kosovo kako bi ohrabrili Srbe da izađu na izbore, ali ne zbog učešća u predizbornoj kampanji.

Peter Blomajer (Foto KIM)

Pred studentima Koledža ISPE, koji je organizovao predavanje na temu “Izbori u Nemačkoj i uiticaj na Balkanu”, ambasador Blomajer je kazao da poseta premijera Srbije Ivice Dačića Kosovu radi izborne kampanje, treba da se diskutuje u Briselu.

“Bilo bi dobro da srpski političari dolaze na Kosovo i ohrabre građane da učestvuju na izborima, ali treba da se uzdrže učešća u izbornoj kampanji”, rekao je ambasador Blomajer.

8.10.2013 | 19:29

U kampanju samo na sever Kosova

IZVOR: DANASBeograd — Procedura za ulazak državnih zvaničnika Srbije na Kosovo i Metohiju ostaje gotovo nepromenjena, piše Danas.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Kao što su se Beograd, Priština i Brisel dogovorili još u vreme vlade Mirka Cvetkovića, zahtev srpskih državnih službenika preko beogradske i prištinske kancelarije EU dostavlja se Vladi Kosova, čija se odluka istim putem vraća podnosiocima zahteva.

Novina je samo da će Prištini u proceni pomagati Euleks, nezvanično saznaje Danas u diplomatskim krugovima u Briselu.

To je „mehanizam“ koji su preksinoć u Briselu dogovorili premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači s visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton.

Isti izvori navode da će srpski zvaničnici koji žele na KiM od sada morati da odrede da li u posetu idu kao državni službenici ili kao predstavnici političkih stranaka.

Kako je za list Danas objašnjeno, južno od Ibra moći će da posećuju samo manastire SPC, pod uslovom da ne daju političke izjave, mada se spekuliše da Priština u tom pogledu neće biti isključiva. Na severu KiM, gde i Brisel i kosovske vlasti žele što veću izlaznost Srba na opštinskim izborima 3. novembra, neće biti ograničenja – moći će, navodno, da dolazi kad ko hoće.

„Mehanizam“ koji je, prema rečima Dačića, preksinoć dogovoren sa Tačijem i Eštonovom, mogao bi da stvori uslove da tokom predizborne kampanje prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, u svojstvu predsednika SNS, poseti KiM, spekulišu diplomate u Prištini.

Prema prvobitnom planu Beograda, Vučić bi trebalo da ide u Leposavić 23. oktobra, a predsednik Srbije Tomislav Nikolić u Gračanicu 10. oktobra.

Marko Đurić, Nikolićev savetnik, koji je zajedno sa Dačićem i šefom Kancelarije za KiM i ministrom bez porfelja Aleksandrom Vulinom bio na poslednjim pregovorima u Briselu, ne želi da komentariše saznanja lista Danas, niti da precizira da li će i kada Nikolić i Vučić ići na KiM.

On kaže da će „javnost o tome na vreme biti obaveštena“, a da o konkretnim detaljima mehanizma za posete ne može da govori, „jer je želja pregovarača da se izbegne utisak ko je „pobednik“, a ko „gubitnik“, kao i da bi rezultat dogovora bio poseta najviših srpskih zvaničnika Kosovu.

Prema Đurićevim rečima, mehanizam će funkcionisati u skladu s briselskim dogovorom o slobodi kretanja i važećim protokolom.

Đurić negira spekulacije diplomata da je Beograd pod pritiskom međunarodne zajednice, koja traži „uklanjanje“ Vulina iz kosovskog procesa.

Izvori lista Danas tvrde da je Dačić, navodno, ubeđivao Zapad da „Vulin na KiM radi iza njegovih leđa“. U diplomatskim krugovima govori se da Brisel, u želji da na lokalne kosovske izbore izađe što više Srba, toleriše Beogradu pravljenje sopstvene izborne liste, ali ne i „rat“ sa svim ostalim srpskim opcijama.

Postavi komentar