18.04.2013 – 23:18 – Sutra je dan kada će se „odgovorno“ pregovarati o Kosovu i Metohiji!


Pred nama je još jedan dan pun isčekivanja i strepnji za dalju budućnost življenja na KiM.

Sutra će se valjda poslednji put sastati u ovom formatu delegacije predstavnika Evropske Unije, Srpski i Šiptarskih pregovarača o Kosovu i Metohiji!

Kosovo i Metohija je očigledno interesantno područje na Balkanu nekima zato što tu žive, drugima što bi taj prostor da eksploatiši i zbog svojih materijalnih interesa.

Sutra se će Kosovo možda dobiti i potvrdu od Srbije da je nezavisna država i može da se učlani u UN ili ostati pod Srpskim suverenitetom i pravom na njega.

Ako se ispuni prava opcija to će značiti totalno povlačenje Srbije sa KiM odnosno svi Srbi koji su godinama živeli u surovim uslovima za opstanak poći će u druge bezbednije krajeve ili daleko od Srbije koja ih je ostavila na cedilu da ne gledaju iste one ljude koji im to uradiše! Od kada su počeli ovi pregovori evidentan je trend porast prodaje Srpske imovine u onim zonama gde su Srbi „getovali“ – u enklavama, što je još jedan pokazatelj kakve negativne efekte imamo na terenu zbog ovakvih pregovora i dogovora! Srbija ako svojevoljno kroz razgovore prihvati što niko normalan na svetu ne bi onda će gladna usta i sa drugih strana doći po parče Srbije, to će značiti da je Srpska država izgubila veru u sebe i svoje postojanje. Kad izgubiš veru za život onda i nestane život.

Ako se pa desi druga opcija onda predstoji period unutrašnjih reformi i reorganizacije društva i države što nam je u prošlosti trebalo ali na pravi, dosledan i ozbiljan način.

Gledamo večeras jednu Vesnu Pešić koja je jedna senilna baba ali sa totalno pogubljenim osećajem za srpski narod i državu. Kada joj Rakočević decidno i precizno ukaže na probleme koji postoje na KiM ona kao jedna senilna osoba ponaša se kao da nikada nije čula ni pročitala u kakvim surovim uslovima se živi na KiM. Onda tada poredi Zaječar koji nije suočen sa ovim problemimi približnim ratnom getu na KiM  već mora da se samo  reorganizuje i transformiše državotvorno i stvaralački.

Dakle, reorganizacija i organizacija države predstoji i pre i posle „datuma za početak razgovora o pridruživanju u EU“ – kako glupo zvuči ovaj Evropski termin.

Rad na decentralizaciji, boljoj organizovanosti, ravnomernom razvoju regiona i sustizanje nerazvijenih onih razvijenih to moraju biti osnovni prioriteti napredka ka EU.

U suprotnom samo napredak Beograda ili onih mega razvijenih a totalno uništenje života u nerazvijenim krajevima zemlje dovešće do kulminacije glavnog uzroka svih problema Srbije koji se uporno prikriva da je uzrok u Kosovu! Kosovo je nastalo zbog tog uzroka ali eksplodiralo zbog težnje Šiptara svojoj nezavisnosti i netrpljenja uzroka da mu odlučuje o životu, sledi kolonijalizacija Kosova od strane Nemačke i Francuske-EU!

Još jednom mnogi Gordijevi prethodnici radili su na problemu Kosova, pa tako i ova Vlada stavljena je odmah pred taj problem.

Na Kosovu će se sutra videti sve, bolje od samoga sunca, jer je Kosovo posebno mesto gde su dolazili mnogi i u to se uvereli oni koji nisu bili nikada neće to ni moći da razumeju!

Ko veruje ima čemu da se nada!

Postavi komentar