01.11.2011 – 09:17 – Preregistracija Srpskih tablica na Šiptarske!


Od sinoć mediji prenose da je počela preregistracija spskih tablica za šiptarske KS – UNMIK.

Ovim dogovorom koji je postigao Borko Stefdanović sa Šiptarskim predstavnicima o slobodi kretanja dolazimo u situaciju da Srbi sa Kosova i Metohije trebaju da se odreknu svojih srpskih tablica a da prihvate šiptarske.

Da bi se tablice dobile potrebno je da imate lična dokumenta šiptarska i šiptarsko državljanstvo ali i da se odreknete svog srpskog. Nije ekonomično plaćanje dvoje tablica. Čak i šiptari da poklone prvu registraciju samo da im Srbi prihvate šiptarsku državu mislimo da je to akt predaje Kosova i Metohije u šiptarske institucije od strane Srbije.

Potrebno je da Srbija počne da sprovodi svoje zakone na Kosovu i Metohiji a uz dogovor sa UNMIK-om.

Neophodno je da se Kosovo posmatra u kontekstu da je sastavni deo Srbije pod upravom UMNIK administracijom gde se traži prostor za unapređenje i stabilizacija života a po prevazilaženju konflikta vraća se u sastav Srbije. Do tada potrebno je tražiti rešenja za normalizaciju života. Jednostrani potezi šiptara kojim žele da izađu iz ovog okvira neće biti nigde prihvaćeni osim ako im Srbija to dozvoli za rad neke sitne trgovine. Takve trgovine prethodni Srbi koji su vodili ovu državu mogli su olako da urade i da se hvale „kako su pronašli rešenje koje nije baš prihvatljivo za Srbe“.

Prethodna valast DSS uradila je delimični potez u korist šiptara kada su se oni samoproglasili a nisu povodom toga ništa uradili, sadašnja vlast DS uradiće slično delimično da im ispriznaje ove dodogovore koje su postigli i sada će se šiptari držati toga „jer im je to mnogo vrednije od samoproglašenja Kosova“ (jer je tako i izjavio Hašim Tači posle postignutih dogovora).

Dakle, sada pošto se suočavamo sa negativnim političkim dogovorima potrebno je te dogovore proglasiti ništavnim i vratiti se u okvire koje pokriva UNMIK.

Postavi komentar