18.10.2015 |08:00 -23:55 I SANU bi da prizna Šiptarsku terorističku državu Kosovo.Poruka za Srpsku Akademiju Nauka iz Beograda glasi: SRAM VAS BILO, NEPISMENE KUKAVICE KOJE STE SVESNO UNIŠTILE SRBIJU! Srbi, i onda je bilo ovakvih izdajnika pa smo se održali, stpljenja malo i ne nasedajte na ovakve provokacije…


Sta se može reći o Srpskoj Akademiji Nauka u ovom trenutku???

Kada se javi neki njihov predstavik da pametuje treba ga odmah ućutkati i oduzeti mu svaku mogućnost da kao BEOGRADKA kukavica iz fotelje sedi i manipuliše Srpskim narodom! Takvi manipulatori su upravo sahranili sve u Srbiji!

Evo kako: Svoja znanja prodavali su po inostranstvu za dobre „Naučne projekte“ dok u Srbiji nisu ništa izgradili ili uradili! Nikada nisu upoznali kompletnu Srbiju, već su živeli u svojim iluzijama u krugu dvojke. Njima je čovek relativna stvar pa se prema ljudima tako i ophode, po Anštajnovoj teoriji relativiteta…

Dakle prodate duše! Na terenu nikada se nisu pojavili da daju doprinos u odbrani Srbije na terenu, već su svojim zlim jezikom manipulisali svojim sujetnim i podmuklim ponašanjem sve „za fotelju“, kao one rospije iz javnih kuća „sve za pare“, godinama prodavali veru za večeru. To su učinci tih AKADEMACA I SVEŽE UBAČENIH U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA!

Kada se još ovako javno pojave da izmanipulisani narod koji nema informaciju da je Gračanica manastir a ne reka na Kosovu i Metojiji, ili da je Pećka Patrijaršija VRH SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE a ne enklava ili tako nešto onda ovi manipulatori imaju hrabrosti da javno manipulišu bez posledica za svoja zločinačko nedovršena dela iz doba 1999 kada su i tada pozivali na iseljavanje! Žalosna su znanja koja prenose naši prosvetni radnici ne učeći decu istini koja je prava.

SANU – družina starih ateistički – zlih komunista koja nikada nije branila prvu reč organizaciji kojoj pripadaju!

SANU: Reći narodu da Kosovo nije u našim rukama

Predsednik SANU dr Vladimir Kostić izjavio je da je u ovom trenutku jedina politička mudrost na koji način, sa elementima dostojanstva, napustiti Kosovo.

Vladimir Kostić

Kostić je za Radio Beograd rekao da neko narodu mora da kaže da Kosovo ni na koji način više nije u “našim rukama”.

“Bojim se da je, u ovom trenutku, jedina politička mudrost na koji način, sa elementima dostojanstva, napustiti Kosovo koje defakto i dejure više nije u našim rukama. I to neko ovom narodu mora da kaže”, rekao je Kostić.

Dodao je da se treba boriti protiv pokušaja oduzimanja nečega što predstavlja supstrat naše istorije i dela psihologije, ali “ukoliko jedan ministar, premijer ili predstavnik mora da traži dozvolu da uđe na tu teritoriju, to vrlo jasno govori da nemamo više ni ljudske, ni ekonomske, ni bilo kakve druge kapacitete da tamo nametnemo sopstvenu volju”.

Prema njegovim rečima, Kosovo podrazumeva ogroman broj onoga što predstavlja srpsku kulturnu osnovu.

“Možemo jedni druge da lažemo gledajući se u oči, ali alternativa je vrlo jasna. S druge strane, moj stav prema Evropskoj uniji je citat Branka Miljković – povraćaću, ja ću u raj ući. Druge alernative nema”, poručio je Kostić.

Istorijska realnost, po njemu je, da su i mnogo veći narodi gubili svoje osnove i da niko ne sme da zaboravi Kosovo.

“Ali, da li neko planira da ratuje tamo”, upitao je on.

Srbija kakav god udarac da primi, dodao je, mora da nastavi sa širenjem svojih pre svega demokratskih kapaciteta i širenjem prostora slobode, jer inače neće opstati.

“Istorijska realnost je da su mnogo veće nacije od nas gubile svoje osnove. Niko od nas ne sme da traži da zaboravimo Kosovo, jako je bitno da sebe projektujemo u budućnost, a žrtvovanje nema nikakvog drugog smisla sem još jednog pogrešnog koraka u srpskoj istoriji”, zaključio je Kostić.

“Izjava predsednika SANU poziv na iseljavanje”

Zamenik kosovskog premijera  Branimir Stojanović izrazio je danas nevericu povodom izjave predsednika SANU dr Vladimira Kostića da treba “sa elementima dostojanstva napustiti Kosovo i Metohiju, jer ono ni de fakto ni de jure nije u rukama Srbije”.Branimir Stojanović

“Šokiran sam da čovek koji se nalazi na čelu najvažnije nacionalne kulturne i naučne institucije sebi može da dopusti da u javnim nastupima zagovara odustajanje Srbije od Kosova i Metohije, koje je za naš narod mnogo više od teritorije”, rekao je Stojanović u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Takva izjava je, prema Stojanovićevim rečima, nedvosmislen poziv na iseljavanje preostalih Srba sa Kosmeta.

„Ona je dodatno štetna ako se u obzir uzme činjenica da dolazi u jeku borbe za formiranje Zajednice srpskih opština, koja je uslov fizičkog opstanka Srba na Kosmetu, ali i protiv prijema samoproglašenog Kosova u Unesko, čime bi bio zadat strašan udarac srpskom nacionalnom identitetu i kulturnom nasleđu“, ističe Stojanović.

„Tu borbu srpski narod mora da vodi jedinstveno, bez defetizma i komformizma. Uvaženi gospodin Kostić ima pravo da misli drugačije od ubedljive većine svojih sunarodnika, ali dok god je na čelu SANU njegove izjave se u javnosti doživljavaju kao stav institucije. Zato je neophodno razjasniti da li je poziv na odustajanje od Kosova i Metohije samo njegov lični stav ili apel SANU, u šta duboko sumnjam“, naveo je Stojanović.

Prema njegovim rečima, upravo je Kosovo i Metohija za sve Srbe, gde god da oni žive, nezamenjev kohezivni faktor i nacionalni simbol, i istorija nas je naučila da bez njega srpski narod danas verovatno ne bi ni postojao.

Gospodin Kostić možda misli drugačije, ali dok god je predsednik SANU nema pravo da predlaže rešenja koja bi za posledicu imala nove egzoduse i nesreće srpskog naroda“, upozorio je Stojanović.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s