08.07.2015 |08:00 – 23:55 – Praktično Šiptari imaju podršku dok Srbima soje samo lepe reči jer nikako ne umemo iz našeg jezika da primenjujemo stvarnost na život! Ceo život razjašnjavamo se sa svima šta su nam rekli???


Džejkobson: Lični interesi ispred interesa zemlje

Odlazeća ambasadorka SAD u Prištini Trejsi Džejkobson izjavila je danas da su pojedinci „stavili lične ispred interesa zemlje“ i da zbog njih u parlamentu nije usvojena odluka o formranju Specijalnog suda za ratne zločine OVK.Trejsi En Džejkobson (Foto arhiva Kim)

Džejkobson je nedopustivim i za „žaljenje“ ocenila da interesi i pristup pojedinaca, koji mogu biti optuženi, budu stavljeni ispred intersa Kosova.

U intervjju prištinskog listu „Zeri“, ona je precizirala da protivnici formiranja Specijalnog suda imaju razne razloge – neki se plaše za sebe, drugi imaju prijatelje koji bi se mogli naći na optužnici, a ima i onih iz opozicije koji to čine zarad politčkih poena.

Prema njenim rečima, neuspeh usvajanja amandmana za formiranje Specijalnog suda ostavlja mogućnosti da o tom pitanju odlučuju UN, gde bi, kako je kazala, ono moglo da bude „politizovano od strane zemalja koje ne priznaju Kosovo“.

„Mi podstičemo vladu da donosi odluke koje su za dobrobit Kosova, a ne za dobro bilo koje političke partije“, rekla je Džejkobson.

Ona je istakla da je o korupciji na Kosovu više puta razgovarla sa političarima i pitala ih o fenomenu njihovog bogaćenja, a oni bi joj, kako je kazala, odgovarali „imam strica u Švajcarskoj koji je mnogo bogat, te imaju prijatelje koji su im dali novac…“

„Jedan političar me je čak i upitao „šta ako kod vas u Americi neki kongresmen uzme novac od prijatelja? Šta bi se desilo? To ne bi stvorilo problem“, kazala sam da članovi kongresa idu u zatvor zbog toga.

„Imamo bivše guvernere, koji su u zatvoru u SAD jer su uzeli velike sume novca“, precizirala je Džjekobson.

Govoreći o ekstremnom islamizmu i odlasku kosovskih stanovnika u rat u Siriji i Irak, Džejkobson je navela da je kosovska vlada preduzela mere za otkrivanje i njihovo finansiranje preko raznih NVO čime se, ne samo javnosti radi, nego i suštinski, uključila u borbu, zgog čega su SAD zadovoljne kako je Kosovo prisupilo tom globalnom problemu.

“Srpski zid plača” ispred Skupštine Srbije!

Da li će BEOGRAĐANI i Srpska Skupština konačno razumeti kako treba da poštuju, naše žrtve, „Srpski zid plača“???

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji postavilo je danas ispred Skupštine Srbije panoe sa fotografijama i imenima više od 2.500 civilnih žrtava, vojnika i policajaca, pod nazivom „Srpski zid plača“, zahtevajući od države i grada da im dodeli lokaciju za podizanje spomenika žrtvama.Ispred Skupštine Srbije (Foto Tanjug)

Panoi će ispred parlamenta ostati do 15. jula.

Predsednik tog udruženja Simo Spasić rekao je novinarima da od države i grada traže da dobiju lokaciju za spomenik za sve ubijene i nestale srpske žrtve na Kosovu i Metohiji.

Udruženje je, kako je naveo, pokrenulo i peticiju za podizanje tog spomenika, a ona je predata i predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću.

Spasić je rekao da je sa predstavnicima republičkog parlamenta dogovoreno da će „Srpski zid plača“ ostati ispred najvišeg zakonodavnog tela do 15. jula.

Lozanka Radojčić, majka vojnika stradalog na Košarama, navela je da je bol svake majke za izgubljenim detetom isti, ali da za bol majki iz Srebrenice zna ceo svet, a da za bol majki iz Srbije retko ko zna.

„Za taj spomenik neko može pomisliti da i ne znači ništa, ali mi se borimo da ova država stane iza tih žrtava i da ih u neku ruku prizna, a ne da ih zaboravom ubije još jednom“, rekla je Radojčić.

Seljimi i Busek o dijalogu Kosova i Srbije i integracijama

Zamenik ministra inostranih poslova Kosova Petrit Seljimi sastao se sa koordinatorom Inicijative za saradnju u jugoistočnoj Evropi Erhardom Busekom.Seljimi i Busek (Foto MSP Kosova)

Seljimi je upoznao Buseka o dostignućima u procesu dijaloga između Kosova i Srbije u Briselu, kao i o promovisanju dobrosusedskih odnosa kroz različite projekte, posebno u oblastima infrastrukture i energetike.

Tema sastanka je bila i put Kosova ka Evropskoj uniji i NATO-u, saopšteno je iz Ministarstva

Selimi i Busek su razgovarali i o mogućnostima za sprovođenje različitih projekata u oblasti osnaživanja mladih, ali i o kulturnoj razmeni i posetama između mladih ljudi sa Kosova i vršnjacima iz Evrope.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s