13.03.2015 |08:00-23:55 Kada OVI izdajnici diplomatski prihvatiše Briselski sporazum i predaju dela teritorije jer su verovali u ideologiju EU, logično da se Kosovo promoviše kao država jer OVE kukavice koje su prodale Srpski narod za svoju fotelju, ćute i manipulišu !!!


13/03/2015 | 08: 00-23: 55 When these traitors undertook diplomatic Brussels Agreement and surrender of territory because they believed in the ideology of the EU, it is logical to promote Kosovo as a state because these cowards who sold the Serbian people for his chair, silent and manipulate !!!

Dačić: Kosovo pokušava da uđe u Savet Evrope

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbiju čeka teška godina zbog namere Kosova da podnese zahtev za prijem u međunarodne organizacije.Ivica Dačić 

„Očekuje nas teška godina oko članstva Kosova u nekim međunarodnim institucijama. Očekuje se da Kosovo podnese zahtev za članstvo u UNESKO i u Savet Evrope“, rekao je Dačić na sednici Spoljnopolitičkog odbora Skupštine Srbije, na kojem je razmotren izveštaj o radu Ministarstva spoljnih poslova od formiranja nove vlade.

Dačić je kazao da Srbija ne osporava mogućnost da predstavnici prištinskih vlasti učestvuju na regionalnim skupovima, ali da je protiv toga da se članstvom u međunarodnim institucijama prejudicira status Kosova kao nezavisne države.

Dačić je objasnio da je članstvo Kosova u OEBS-u „nemoguće“ jer se odluke tamo donose konsenzusom, ali ima organizacija gde se odluke donose većinom glasova.

„Važno je da Srbija u tom smislu ima aktivan pristup i da učini šta može“, rekao je Dačić.

“Interpol da skine s liste sve optužene Srbe

Udruženje raseljenih Srba iz Đakovice traži da se M. G. (68) iz Đakovice, koji je u Podgorici uhapšen po Interpolovoj crvenoj poternici, pusti na slobodu zbog narušenog zdravlja i neosnovanih optužbi.Đakovčani na Badnji dan u Dečanima (Foto Udruženje raseljenih Srba iz Đakovice)

“M. G. je uhapšen 19. februara u Podgorici, po Interpolovoj crvenoj poternici koja je podignuta na osnovu optužnice Opštinskog suda u Đakovici zbog navodnih ratnih zločina protiv civilnog stanovništva i njemu je određen ekstradicioni pritvor od 30 dana”, navodi se u saopštenju Udruženja raseljenih Đakovčana.

Udruženje Đakovčana očekuje da će Interpol u najskorije vreme skinuti sa liste sve optužene Srbe iz Đakovice.

“Optužbe protiv njih su neozbiljne i iznose se tek 16 godina nakon okončanih sukoba na Kosovu i Metohiji. Proterali su nas iz svojih domova, zabranili da obiđemo svoje kuće i groblja, a sada hoće da sude Srbima iz Đakovice. Žele da nam unište život u izbeglištvu”, navedeno je u saopštenju Udruženju raseljenih Đakovčana.

Zočište: Nezadovljstvo presudom suda u Đakovici

Manastir Zočište protestuje zbog pesude Opštinskog suda u Đakovici, da vrati navodo prodatu parcelu kosovskom Albancu i da mu nadoknadi sve proceduralne troškove.Manastir Zočište 

Naime, prema saopštenju manastira, Albanac Sadri Kabaši, koji je u Osnovnom sudu u Đakovici tužio manastir zbog osporavanja njegovog vlasništva nad parcelom, zahteva da mu manastir isplati sve sudske troškove parnice, u kojoj manastir nije uopšte učestvovao.

U saopštenju manastira se navodi da manastir smatra da je sud doneo nepravednu presudu, bez učešća tužene strane, i bez priloženih materijalnih dokaza.

Naime, manastir je odbio da učestvuje u pomenutoj sudskoj raspravi, zbog nedostatka pismenih dokaza o pomenutoj kupoprodaji sporne manastirske parcele, koji su izgoreli tokom spaljivanja manastira po završetku rata 1999. godine, navodi se u saopštenju.

Rakić: Zaustaviti otimanje imovine

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić pozvao je Kosovsku agenciju za privatizaciju (KAP) da obustavi prodaju lokala preduzeća „Luks“ u Kosovskoj Mitrovici.Goran Rakić 

„Kosovska agencija za privatizaciju je 9. marta obavestila opštinu da će do kraja marta oglasiti privatizacioni tender za devet Luksovih lokala, čime se broj poslovnih objekata ovog društvenog preduzeća za takozvanu privatizaciju, u poslednjih 15-ak dana, popeo na oko 30. Lokali se nalaze na centralnim mestima u Mitrovici“, kaže Rakić u saopštenju dostavljenom medijima.

Rakić je ocenio da je u pitanju otimačina tuđe imovine i rasprodaja dobara, uz potpuno ignorisanje regularne vlasničke strukture, a koju predvode prištinske vlasti.

“Na delu imamo premetačinu činjenica sa neistinitim informacijama i spekulacijama, čemu u pravu nema mesta, a svakako ne u pravu na svojinu, kao jednom od osnovnih prava uređenih društava kakvim čitav region, pa i Kosovo i Metohija, stremi da bude”.

Gradonačelnik Severne Mitrovice je naglasio da se nelegalnom privatizacijom objekata preduzeća „Luks“ direktno krši koalicioni sporazum između liste „Srpska“ i vladajućih stranka u Prištini. On podseća da se ne poštuje taj sporazum u kome je napisano da se „pitanje privatizacije ne sme otvarati jednostrano i da će se privatizacija zaustaviti“.

“Iz Prištine su se dosetili da na perfidan način „dovrše“ promenu vlasničke strukture usred političkog vakuuma u funkcionisanju kosovskog parlamenta, ali i opštinskih institucija, koji je nastao jer je „Srpska“, u znak protesta upravo zbog kršenja koalicionog sporazuma nedavno zamrzla svoje učešće u istim“.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s