02.06.2014 |08:00-23:55 U Srpskom narodu ne cene se reči i dela PISMENIH, već je bolja organizacija onih drugih!


Đurić: Slušajte predsednike opština -> NEPISMENE POLTRONE SA KOMPLETNOM BOLESNOM STRUKTUROM NA DOLE KOJE JE NAMERNO POSTAVILA VLADA  BEOGRADA DA NAS INTEGRIŠE U ŠIPTARSKI SISTEM !!! 

Marko Đurić pozvao građane na Kosovu da pažljivo slušaju poruke predsednika svojih opština i poslanika Skupštine Srbije sa Kosova po pitanju izlaska na izbore 8. juna.

Marko Đurić (Foto KIM)

U vezi izlaska Srba na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu zvanični Beograd se još nije izjasnio. Šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je, prilikom svoje prve posete Kosovu, da je ovo je vreme kada mora da se razgovara kako i šta treba uraditi.

“Čuli ste rezerve koje imamo vezane za određeno ponašanje instuitucija iz Prištine i Centralne izborne komisije, ali mi nećemo dozvoliti da njihovo ponašanje bude na uštrb dugoročnih srpskih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu. U tom smislu, jedina prava poruka ljudima na KiM je da slušaju preporuke i poruke predsednika opština i narodnih poslanika sa Kosova u Skupštini Srbije”, kazao je Đurić.

Đurić je u porti manastira Gračanici razgovarao sa Vladikom Teodosijem. On je pozvao Srbe i Albance da se uključe u rešavanje zajedničkih problema.

“Vreme je da se spor koji imamo okonča. Da se nađe rešenje koje će zadovoljiti koliko god je moguće potrebe svih, uključujući i Albance. Kosovo i Metohija je danas loše mesto za Srbe, ali nije dobro mesto ni za Albance. Ista zla sudbina čeka i srpsku i albansku decu, ako se ne stane na put klanovskim podelama, mafijaškom organizovanju, trgovini ljudma, drogom, odužjem…”, kazao je Đurić.

Nakon imenovanja na mesto šefa Kancelarije za KiM, Đurić je danas prvi put boravio na Kosovu. Nakon manastira, Đurić je u kosovskom okrugu na sastanku zatvorenom za javnost razgovarao i sa političkim predstavnicima kosovskih Srba.

 Nenad Rašić: Da zajedno gradimo budućnost-> U TAČIJEVOJ REPUBLICI KOSOVO! MADA SE RADUJE AKO VEĆI DO SRBA NE IZAĐE NA IZBORE, ON SIGURNO HOĆE I TAKO DOBIJA VIŠE PROSTORA ZA SVOJE DELOVANJE!

Predsednik Progresivne demokratske stranke (PDS) Nenad Rašić poručio je na predizbornom skupu u Kosovskoj Kamenici da namerava zajedno sa svojim narodom da gradi budućnost na Kosovu.

Nenad Rašić (Foto arhiva KIM)

Na predizbornom skupu u Domu kulture u Kosovskoj Kamenici pred više stotina građana, Rašič je istakao da su glasači pokretačka snaga i da jedino oni mogu da odlučuju o svojoj sudbini.

“Svi mi ovde treba da znamo šta je naša dužnost. Vi ste pokretačka snaga i vi ćete biti ti koji će ubuduće odlučivati o našoj sudbini. Sve što budemo radili biće ono što vi želite”, rekao je Rašić.

Rašić je dodao da će zajedno sa narodom graditi budućnost.

“Mi zajedno moramo da gradimo svoju budućnost i da ostanemo na svojoj zemlji u našoj kući, na našoj okućnici. Ovde su i groblja naših predaka, ovde su naše crkve i manastiri. Mi smo stvorili ovu zemlju i niko nema pravo da odlučuje u naše ime”.

Na mitingu u Kosovskoj Kamenici govorili su i ostali kandidati sa liste PDS-a za poslanike u Skupštini Kosova.

„Dosta“: Stefanović da da ostavku-> JER JE SVOJU PISMENOST „KUPIO“, KAO I MNOGO DRUGIH NEPISMENJAKA KOJI SU ZAPOSELI UPRAVLJAČKE POZICIJE U SRBIJI JER SU SE INTELIGENTNI I OBRAZOVANI POVLAČILI I BILI POTISKIVANI PRED NAJEZDOM VEZAROŠA, NEPISMENJAKA I LUDAKA! „UZELI SU DA VOZE AVION SA KUPLJENOM DIPLOMOM“.

Beograd — Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zatražio je večeras ostavku ministra policije Nebojše Stefanovića i objavljivanje doktorata svih javnih funkcionera.

Foto: Tanjug
 Foto: Tanjug

Taj pokret je to zatražio na osnovu informacija iznetih na sajtu Peščanik, na kojem je izražena sumnja da je nekadašnji predsednik parlamenta a sada ministar policije Nebojša Stefanović plagirao delove svoje doktorske disertacije.

„‘Dosta je bilo’ dalje zahteva od ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da predloži izmenu zakona, kojom bi se uvelo obavezno objavljivanje svih doktorata i master radova na internetu“, navodi se u saopštenju.

Takođe je zatraženo od Vlade Srbije da objavi sve doktorate i master radove svojih ministara, državnih sekretara i članova kabineta, dok je od Skupštine Srbije zatraženo da to isto učini kada su u pitanju poslanici.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zatražio je objavljivanje doktorskih i master radova svojih predstavnika i od Vlade i Skupštine Vojvodine, od javnih preduzeća i javnih ustanova, od lokalnih samouprava ali i profesora Univerziteta.

02. 06. 2014, 11:46 -> 13:01

Pismo premijera OEBS-u

Premijer Aleksandar Vučić reagovao je na pismo predstavnice OEBS-a za slobodu medija Dunje Mijatović u kojem iznosi zabrinutost zbog cenzure sadržaja na internetu u Srbiji i poziva srpske vlasti da se ne mešaju u rad onlajn medija. U otvorenom pismu OEBS-u, premijer izražava duboku zabrinutost zbog sadržaja pisma i poziva tu organizaciju da dostavi dokaze.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas pismo Dunji Mijatović, predstavnici OEBS-a za slobodu medija u kome se navodi:

Aleksandar-Vucic-Beta.jpg

Originalno pismo premijera Aleksandra Vučića upućeno OEBS-u

„Sa najvećom pažnjom i zabrinutošću pratio sam sve što ste izjavili u vezi sa navodnom cenzurom koju tobože sprovode vlasti u Srbiji.

Veoma zabrinut zbog teških reči koje ste na račun zemlje čiju Vladu vodim uputili, bio sam primoran da proverim sve navode iz Vašeg saopštenja. Uostalom, nije uobičajno da predsednik Vlade jedne zemlje odgovara zvanično, u pisanoj formi, na jedno jedino pisano saopštenje.

Ipak, to činim zato što verujem da ste obmanuti i prevareni i ne želim ni da pomislim da se iza neistina koja ste u saopštenju izneli protiv Srbije, krije neka druga politička namera. Naime, molio sam Vas da me obavestite o samo jednom, bilo kakvom, pa i najmanjem dokazu koji bi potvrdio da je Vlada Srbije onesposobljavala sajtove „Druga strana“ i „Teleprompter“, ili skidala nečiji blog sa veb stranice dnevnog lista „Blic“. Razume se, nikakav dokaz mi nije ponuđen.

Ne želim da verujem, gospođo Mijatović, da ste informacije pokupili na najneozbiljniji mogući način, sa jednog od sajtova koji vode uobičajeno prljavu kampanju protiv svoje Vlade. Neću da poverujem da ste to uradili, zbog toga što su Vam te lažne informacije davali predstavnici tzv. nezavisnih institucija u Srbiji, a da ih Vi niste ni proverili. Takođe, ne želim da verujem da ste ovo napravili zbog toga što postoji potreba za disciplinovanjem srpskih lidera i gušenjem svake ideje o slobodnom i suverenom reagovanju države Srbije u njenom spoljno-političkom delovanju.

Na kraju, gospođo Mijatović, zašto niste pitali urednike i vlasnike „Blica“, da li je Vlada Srbije bilo šta sklanjala sa njihovog sajta, a za drugopomenute sajtove, ni Vi, ni ja nikada nismo čuli, niti su ikoga u Srbiji zanimali?

Od vas, poštovana gospodo iz OEBS-a, posle svih neistina koje ste o Srbiji izneli, očekujem jedno obično izvinjenje i ništa više. Dobili mi, ili ne to izvinjenje, želim da vas obavestim, poštovana gospodo, da ću se na svakom mestu boriti protiv laži koje ste iznosili, boriću se za slobodu i pravo političkog izbora, kao temeljne evropske vrednosti, po cenu da nastavite najprljaviju kampanju koju protiv mene vodite, kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Žestina i snaga kampanje neistina, ma koliko puta bila ponavljana, ne može da promeni jednu čistu i jasnu stvar, kao suza, a to je da je Srbija slobodna i demokratska zemlja“, navodi se u pismu premijera Vučića upućenog Dunji Mijatović“, saopšteno je iz Kabineta predsednika Vlade Srbije.

OEBS odgovorio Vučiću

Beograd — OEBS saopštio da je od premijera Aleksandra Vučića dobio uveravanja da će se on lično i vlada pozabaviti pitanjem blokiranja sajtova i komentara na internetu.

Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Kako je saopšteno, predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović danas je imala konstruktivan razgovor sa Vučićem u kojem je dobila uveravanje da će se on lično i vlada Srbije pozabaviti pitanjem blokiranja sajtova i komentara na internetu.

Vučić je prethodno danas u otvorenom pismu Dunji Mijatović optužio predstavnike OEBS-a da protiv njega vode „najprljaviju kampanju“, objavljuju neistine o Srbiji i lažu i zatražio izvinjenje ili dokaze da vlada sprovodi cenzuru i gasi internet-sajtove. 

Mijatovićeva je u saopštenju medijima navela da „trend uklanjanja sajtova, blokiranja interneta i komentara u Srbiji nažalost nije nov“, ali da se on nastavio s novim elementima – privođenjima pojedinaca zbog pisanja na blogovima i komentarima na sajtovima.

„Ovo se nastavilo tokom vikenda i u ponedeljak je sajt Peščanika napadnut i blokiran“, rekla je Dunja Mijatović.

Ona je navela da je s Vučićem konstruktivno razgovarala i da su se dogovorili da se sastanu što je pre moguće.

„Obavestila sam ga da trend uklanjanja sajtova, blokiranja internet-resursa i komentara u Srbiji nažalost nije nov i dobila sam uveravanja da će on lično i njegova vlada rešiti te probleme“, navela je Mijatovićeva.

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija rekla je da je 27. maja izdala saopštenje povodom privođenja pojedinaca zbog pisanja blogova i komentara i dodala da su i druge institucije koje prate medije i medijske slobode u Srbiji takođe reagovale.

Ona je navela da je i u decembru izrazila zabrinutost zbog napada na sajtove i nelegalnog uklanjanja članaka s medijskih portala.

„Moja poruka vladi ostaje da ta delovanja treba istražiti i oni koji stoje iza njih treba da odgovaraju. Uloga je i dužnost vlade da štiti i neguje slobodu izražavanja bez obzira da li na internetu ili van interneta, kako je napisano u Ustavu. Zadovoljna sam uveravanjima premijera Vučića da će to pitanje biti rešeno“, navela je
Mijatovićeva.

Premijer Srbije je u pismu Dunji Mijatović istakao da od „gospode iz OEBS-a, posle svih neistina koje su izneli o Srbiji, očekuje jedno obično izvinjenje i ništa više“.

Vučić je izneo da je veoma zabrinut zbog optužbi koje je Dunja Mijatović iznela o „navodnoj cenzuri koju tobože sprovode vlasti u Srbiji“ i da ju je tim povodom zamolio da ga obavesti o bilo kakvom, pa i najmanjem dokazu koji bi potvrdio da je Vlada Srbije onesposobljavala sajtove Druga strana i Teleprompter ili da je skidala blog sa sajta lista Blic.

 

Dr Vasić podneo ostavku

Dr Jovica Vasić podneo je ostavku na mesto direktora Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu u Opštini Gračanica.

 Dr Jovica Vasić (Foto arhiva KIM)

Dr Vasić je, kako je naveo u obrazloženju, dao ostavku zbog „izuzetno teške situacije u zdravstvenom sistemu“.

„Ostavku podnosi zbog izuzetno teške situacije u zdravstvenom sistemu, potrebe da se izvrše drastične promene u zdravstvenom sistemu,  kao i zbog  poslednjih dešavanja vezanih za saobraćajnu nesreću u blizini Livađa kada su teško povređena dva dečaka“, navodi se u saopštenju informativne službe Opštine Gračanica.

Gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović izjavio je da će zatražiti razgovore na najvišem nivou „zbog izuzetno teških uslova i problema koji otežavaju rad zdravstvenog sistema na teritoriji opštine“.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: