08.05. 2014 |08:00 – 23:55 Šiptari raspisali 08.05.2014 izbore za parlament, ali uslov su ŠIPTARSKA DOKUMETA – SRPSKA SE NE PRIZNAJU!!! Da li je Srbija sa SEKTAŠKIM TIRANIMA na VLASTI pristala na taj ustupak ???


Postavlja se pitanje: Da li će Srbi sa Kosova posle asimilacije i integracije promene identiteta sa prihvatanjem Kosovske države registracijom i prihvatanjem njihovih dokumenata, prestati da postoje u svojstvu Srba? 

Verovatno neki će NEKI IZ „ONOG VREMENA“ prihvatiti pojam Kosovari i počeće da se gradi novi integritet pojedinaca! Baš kao u vreme kada su Srbi prihvatili ISLAM zbog okolnosti u kojima su živeli da bi tada preživeli!

I od tada ti Srbi više NIKADA nisu hteli da se vrate svom matičnom poreklu i svojstvu već su ostali MUSLIMANI-BOŠNJACI.

Da li nam se istorija ponavlja u 21- veku ???

Eto ako smo mi spremni da odbacimo svoja dokumenta i prihvatamo njihova, oni su bacili naša a formirali svoja i eto žive nezavisno i spremno da se bore za život, zato što veruju u svoj rad i imaju jasnu svest o svemu što rade. Mi u poređenju sa njima učinili smo sve da:

  1. Izgubimo nacionalnu svest
  2. Državotvornu politiku
  3. Čojstvo
  4. Poštenje 
  5. Veru u boga i život!

Sve smo prodali za materiju, postali smo materijalisti misleći da se život može kupiti i graditi materijom – nekakvim novcem! Naše Srpske žene više nisu MAJKE – DOMAĆICE – BORCI ZA PORODICU već izvor MATERIJALIZMA koji ako je formirao porodicu pokušava da je upravo zatruje materijalističkim otrovom. Upravo se tu gube svi KAPACITETI za razvoj, kreativnost, napredak porodice, društva i države!

Videće se u narednom periodu da li su se SVI ONI KOJI PREGOVARAJU U IME SRBA  izborili da se poštuju Srpska dokumenta!

08.05. 2014, 10:47 -> 19:28 Jahjaga: Vanredni izbori 8. juna

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga saopštila je da će vanredni parlamentarni izbori na Kosovu biti održani 8. juna.

Jahjaga je to izjavila na konferenciji za novinare nakon konsultacija sa predstavnicima političkih stranaka u parlamentu.

Izjava Atifete Jahjage

„Od ovog trenutka pozivam politički spektar na pristojnu i fer izbornu kampanju i proces“, rekla je Jahjaga.

Razgovarala je i s predsednicom Centralne izborne komisije radi razmatranja tehničkih aspekata izbora i mogućnosti pripreme Komisije za realizaciju prevremenih izbora na Kosovu.

„Odlukom o raspuštanju skupštine Kosova, naša zemlja je ušla u jedan važan izborni proces, koji će odlučiti o njenoj demokratskoj budućnosti“, rekla je Jahjaga.

Prema njenim rečima, prevremeni parlamentarni izbori treba da dokažu spremnost za garantovanje slobodnog glasa građana Kosova.

„Ovi izbori treba da se izbliza posmatraju da bi se garantovao uredan proces, i u narednim danima ću od EU zatražiti da uputi jednu posmatračku misiju koja će izbliza pratiti sprovođenje procesa prevremenih izbora u zemlji“, rekla je Atifete Jahjaga.

Predsednik liste „Srpska“ Vladeta Kostić rekao je Tanjugu da će odluku o tome da li će ta lista izaći na vanredne izbore za kosovski parlament doneti u narednim danima, uz ocenu da je 30 dana kratak rok za pripremu izbora na najbolji način.

Međutim, dodao je Kostić, datum je već određen i mi stoga apelujemo na EU i međunarodnu zajednicu da izvrši pojačani monitoring izbora, posebno kada se imaju u vidu prethodni izbori, održani 2010. godine.

Predsednik SLS-a Slobodan Petrović rekao je Beti da veruje da će njegova stranka na predstojećim izborima nastupiti u koaliciji sa GI „Srpska“, zato što je to u interesu srpske zajednice na Kosovu.

Vanredni izbori se održavaju nakon što je juče raspuštena kosovska skupština.

Jahjaga: Izbori test demokratije

Nakon odluke o raspuštanju Skupštine i sastanaka sa političkim liderima, predsednica Kosova Atifete Jahjaga raspisala je vanredne parlamentarane izbore i pozvala posmatrače iz evropskih zemalja da 8. juna isprate glasanje.

Atifete Jahjaga (Foto KIM)
Na konferenciji za medije, na kojoj nije bilo prevoda na srpski jezik, Jahjaga je rekla da je, pre odluke o datumu izbora, razgovarala i sa predsednicom Centralne izborne komisije o tehničkim detaljima u vezi organizovaja izbora.

„Na osnovu konsultacija sa liderima političkih partija i sa predsednicom Centralne izborne komisije, a na osnovu mojih ustavnih ovlašćenja i poštovanja zakonskih rokova, donela sam odluku o raspisivanju prevremenih parlamentarnih izbora za 8. juni“, rekla je Jahjaga.

Jahjaga je dodala da će u narednom periodu pozvati evropsku zajednicu da uputi posmatračku misiju koja bi pratila sporovođenje parlamentarnih izbora.

„Prevremeni parlamentarni izbori treba da dokažu našu spremnost za garantovanje slobodnog glasa građanima Kosova. Ove izbore treba pažljivo nadgledati da bi se obezbedio uredan proces“, kazala je Jahjaga.

Predsednica Kosova pozvala je predstavnike političkih partija na Kosovu da u izbornoj kampanji budu dostojanstveni, a građanima Kosova poručila da treba učestvuju na izborima koji, kako je kazala, predstavljaju test demokratije.

Petrović ponavlja – SLS i Srpska zajedno na izbore

Slobodan Petrović je uveren da će na parlamentarne izbore na Kosovu SLS izaći zajedno sa Građanskom inicijativom Srpska.

Slobodan Petrović (Foto KIM)
Petrović je nakon sednice Glavnog odbora stranke ponovio da se o zajedničkom učešću na izborima sa “Srpskom” govorilo na nekoliko neformalnih sastanaka koji je SLS obavio sa ovom inicijativom.

Predsednik SLS veruje da će njegova partija zajednički sa Srpskom podeliti odgovornost prema biračima, navodeći da su to dve trenutno najjače političke opcije među kosovskim Srbima.

“Nama su partijski interesi u drugom planu, najveći interes je opstanak srpske zajednice na ovim prostorima”, rakao je Petrović.

Iako zvanično kampanja počinje 28. maja, za SLS je, prema Petrovićevim rečima, kampanja počela danas nakon što je predsednica Kosova Atifeta Jahjaga 8. jun odredila kao datum održavanja izbora.

“Narednih mesec dana nema spavanja, pred nama je puno posla”, rekao je on.
Iako je uveren u zajedničko učešće na izborima sa “Srpskom”, Petrović je pozvao i druge političke opcije da se pridruže ovoj “koloni”.

Samostalna liberalna stranka danas je u Gračanici organizovala koktel za svoje članove, političke partnere i medije povodom članstva u Liberalnoj internacionali. Na prijemu je bio i gradonačelnik gračanice Branimir Stojanović (G.I. Srpska), kao i pojedini članovi Saveza Kosovskih Srba.

Stojanović o “koalicijama” : Razgovaraćemo sa svima

Konačnu odluku o učešću na kosovskim parlamentarnim izborima, GI “Srpska” donеće na sastanku koji će se održati danas ili sutra, kaže Branimir Stojanović.

Branimir Stojanović (Foto KIM arhiva)
„Ja sam svakako bliži tome da idemo na izbore, a o načinu na kojem ćemo učestvovati na izborima ćemo svakako doneti odluku. Ja sam pristalica jedinstva, ali videćemo da li možemo da se dogovorimo oko toga šta je naša politika i šta su naši interesi koji moraju da se ostvare u narednom periodu”, kaže za KIM radio funkcioner „Srpske“ Branimir Stojanović.

Za Stojanovića nije nemoguća saradnja sa ostalim srpskim partijama, kada je u pitanju učešće na izborima.

“Neće biti koalicije u formalno pravnom smislu, potpisivanja ugovora, dokumenata i ostalih stvari, ali razgovaraćemo sa svima. Videćemo ko od trenutnih učesnika u političkom životu Srba ima širinu da se izdigne iznad svog ličnog interesa i svoje uske partijske pozicije”.

Iako je predsednik Samostalne liberalne strake Slobodan Petrović izrazio želju za zajedničkim učešćem na prevremenim izborima sa ovom inicijativom, u “Srpskoj” se po tom pitanju još ne izjašnjavaju.

“Nije tajna da smo mi dobro sarađivali u prethodnom periodu i da smo uspeli da od ljutih protivnika na izborima dođemo i do toga da zajedno radimo na određenim projektima. Ne mogu da vam kažem konkretno ko će sve biti deo te jedne velike liste, ali svakako nam predstoje vrlo ozbljni razgovori oko toga. Odluke o tome se ne donose na prečac i preko noći”.

Stojanović smatra da je pred Srbima velika šansa da postanu važniji faktor u Prištini i da su izbori prilika da je iskoriste.

O mogućnostima da predstavnici GI „Srpska“ budu deo buduće kosovske vlade, Stojanović kaže: “Idemo korak po korak. Sada je najvažnije da se dobro organizujemo i da vidimo da li ćemo i na koji način ići na izbore”.

Slučaj „Putnik“: Obustavljena istraga protiv osumljičenih

Zbog nedostatka dokaza, Osnovno tužilaštvo u Đakovici obustavilo je dalju istragu protiv trojice Albanaca, osumljičenih za ubistvo Aleksandra i ranjavanje Dobrice Putnika u selu Zrze kod Orahovca početkom oktobra 2011. godine.

Djak

Đakovica (Foto sr.wikipedia.org)
Osnovno tužilaštvo u Đakovici, Odeljenje za teška krivična dela, zbog nedostatka dokaza je obustavilo istragu protiv Gazmenda Morine i Gzima Morine iz sela Vrnik, Opština Orahovac, osumljičenih za krivično delo teškog ubistva Aleksandra Putnika i pokušaja teškog ubistva njegovog sina Dobrice Putnika, koji je tom prilikom teško ranjen.

Istraga je obustavljena i u odnosu na Baškima Gašija iz Prizrena za koga se sumnjalo da je pomagao u izvršenju dela.

„Za krivično delo teškog ubistva nije predviđena zastarelost krivičnog gonjenja. Iako je od događaja prošlo dosta vremena, ne gubim nadu da se počinioci na kraju otkriti“, rekao je zastupnik porodice putnik advokat Dejan A. Vasić.

Nastavak dijaloga na jesen?

Pregovorima između Beograda i Prištine preti višemesečna pauza, a sledeća, 24. runda briselskog dijaloga, mogla bi da bude održana tek na jesen, saznaju “Novosti”.(Foto arhiva KIM)

Vlasti u Beogradu čekaju poziv iz Brisela, gde je potvrđeno da zasad nema planova o novom sastanku sa evropskom šeficom diplomatije Ketrin Ešton.
„Termin nove runde još nije određen“, rekla je portparolka Eštonove Maja Kocijančič.

Glavni razlog za „zamrzavanje“ dijaloga su predstojeći parlamentarni izbori na Kosovu, zbog čega je malo verovatno da će kosovska vlada, dok je u tehničkom mandatu, pristati da u Briselu parafira bilo kakve dogovore.

Prethodna runda dijaloga, na kojoj su učestvovali Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Hašim Tači, održana je pre skoro mesec i po dana, a tada je načelno dogovoreno da se dve strane tokom aprila sretnu još jednom, kako bi zaokružile dogovore postignute o pravosuđu.

Na prethodnoj rundi je postignut dogovor da predsednik suda u Mitrovici bude Srbin sa severa Kosova, odnos sudija 60:40 u korist Srba, kao i da Srbi imaju dvotrećinsku većinu među zaposlenima.

U prethodnom periodu nije bilo ni susreta tehničkih timova dveju strana, čiji je zadatak bio da pripreme moguća rešenja za još neke detalje sporazuma o pravosuđu, koji bi onda bio potvrđen na političkom nivou.

Promocija knjige Arnoa Gujona u Gračanici

„Svi moji putevi vode ka Srbiji“ naslov je knjige mladog francuskog humaniste i pisca Arnoa Gujona koja će večeras biti promovisana u Gračanici.Arno Gujon (Foto Solidarnost za Kosovo)

Knjiga „Svi moji putevi vode ka Srbiji“ je „priča o jednom snu koji je postao stvarnost. Priča o jednoj nadi koja se zove solidarnost’’, kaže autor.

Arno Gujon je predsednik humanitarne organizacije ,,Solidarnost za Kosovo’’, koja poslednjih godina pomaže srpskom narodu na Kosovu, dopremajući velike količine hrane i druge vrste pomoći za najugroženije srpske porodice.

Sada je Gujon svoju ljubav prema Srbiji i Srbima pretočio u knjigu, koju će predstaviti u Domu kulture u Gračanici u 19 sati.

O knjizi „Svi moji putevi vode ka Srbiji“ govoriće jeromonah Ilarion, novinar Dragana Zečević, direktor Doma kulture u Gračanici Živojin Rakočević i Žarko Milenković.

08.05. 2014, 16:29 -> 17:59 EBRD zainteresovan za „Telekom“ i Aerodrom

Predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Suma Čakrabarti kaže za RTS da Srbija ima dobru perspektivu i da će banka nastaviti da ulaže u našu zemlju.

„Izazovi za novu vladu biće privatizacija javnih preduzeća, borba protiv korupcije i razvoj infrastrukture. Mi smo zainteresovani za ulaganja, posebno za privatizaciju javnih preduzeća i infrastrukturu“, rekao je Čakrabarti u sedištu te banke u Londonu.

EBRD.jpg

Konkretna preduzeća za čiju privatizaciju je EBRD zainteresovan su „Telekom“ i Aerodrom „Nikola Tesla“.

Izvršni direktor EBRD za region Jugoistočne Evrope Žan Mark Peteršmit naveo je da bi eventualna privatizacija „Telekoma“ sasvim sigurno privukla veliki broj kupaca i da bi u tome učestvovao i EBRD.

Za čelnike EBRD za Srbiju će ključni problem biti kako da uvede red u javne finansije, odnosno da smanji javni dug i budžetski deficit.

„Potencijalni aranžman sa MMF-om sasvim sigurno bi pomogao da se pridobije poverenje novih investitora. Tome bi doprineo i napredak u pregovorima sa Evropskom unijom“, izjavio je Piter Sanfi, zamenik direktora EBRD za politiku i strategiju.

Evropska banka za obnovu i razvoj je kreditnim linijama uložila u Srbiju više od tri i po milijarde evra, što je najviše u poređenju sa zemljama u regionu.

Čelnici banke najavili su povećanje investicija u zemlje Jugoistočne Evrope, a prioriteti će biti povećanje konkurentnosti privatnog sektora, poboljšanje uslova poslovanja, finansijski sektor i ulaganja u energetiku i infrastrukturu.

 

08.05. 2014, 12:40 -> 14:52 SUROVI TIRANIN Vučić: Četiri mere koje će podići Srbiju

Premijer Aleksandar Vučić najavio četiri mere koje će podići srpsku privredu, povećati broj zaposlenih, pospešiti investiranje u Srbiju, te obezbediti jeftin krov nad glavom. Vučić očekuje da Vlada Srbije ekonomske mere usvoji već u ponedeljak.

Prva mera – subvencionisani krediti preko banaka, odnosno najpovoljniji mogući krediti za privatni sektor treba da omoguće da država praktično delimično pomogne privredu i smanji potrošnju, rekao je premijer Vučić u intervjuu za Nedeljnik, prenosiTanjug.

Aleksandar-Vucic.jpg
Država će izaći iz medija

Premijer je najavio da će se država povući iz vlasništva u medijima, kao i da će pre letnje pauze biti doneti zakoni iz medijske oblasti. „Apsolutno. To je moj koncept“, rekao je Vučić.

„Ja vidim sad pritisak, svi hoće da država ostane u medijima. Zato što nisu sposobni da idu na tržište. Ma, ne zanima me. Svi u privatni sektor“, rekao je Vučić.

Na pitanje o saopštenju Srpske napredne stranke, čiji je predsednik, u kojem su iznete kritike na izveštavanje Radio-televizije Srbije i to u danu kada je birana Vlada u Skupštini, Vučić je rekao da je bio „vrlo glupo izabran dan“ za objavljivanje tog saopštenja.

„Na dan kada sam ja davao ekspoze bilo je besmisleno da se izdaje bilo kakvo saopštenje. Ja sam razgovarao s ljudima iz Informativne službe (SNS-a) posle toga i rekao to. Razumem njih, ali od toga su mediji napravili kao da je ne znam šta u pitanju“, rekao je Vučić.

Dodao je da je ovo „jedina vlast koja na RTS-u nije promenila nijednog novinara, ni urednika, najpoštenija vlast u najpoštenijem odnosu“.

„Ja i podstičem i molim da nastave sa svojim kritičkim raspoloženjem zato što nas to popravlja i čini nas boljim. A što se tiče moje stranke, mi ćemo voditi računa o tome i kakva saopštenja šaljemo i ja ne mislim da je tu bilo bilo kakvih pretnji, bilo kakvog ugrožavanja slobode medija“, rekao je Vučić.

„Banke će dati milijardu i dvesta miliona evra subvencionisanih kredita. Dakle, najpovoljnijih mogućih kredita koji će ići privatnom sektoru u Srbiji. Da bismo to nadomestili bankama, jer će to biti krediti po najmanjim mogućim kamatnim stopama, država će podstaći banke sa 60 miliona evra. To će biti izvanredna injekcija posebno za likvidnost naše privrede“, uveren je premijer.

Drugi paket mera treba da omogući izvlačenje sive ekonomije i dramatično veće zapošljavanje ljudi, a to je, objašnjava, onaj deo gde ljudi rade na ugovor o delu, preko studentskih zadruga, na crno.

To je model o kojem je premijer i ranije govorio, a podrazumeva da svaka kompanija koja ima tri ili četiri zaposlena ako zaposli još jednog – za njega će platiti 30 odsto obaveza, a država ostalih 70 odsto kako bi imao socijalno i penziono osiguranje.

To znači da je na deset zaposlenih radnika odnos sedam prema tri, da država plaća za sedam, a preduzetnici za tri.

„To vam dođe jeftinije nego da vam svi rade na crno, a imate motivisanog i stimulisanog radnika. A oni koji zaposle više od 100 ljudi – dobiće odnos 75:25. Država će platiti 75 odsto, a oni samo 25 odsto obaveza. Te mere su za nas fiskalno neutralne i pozitivne, a očekujemo da na takav način rešimo zaposlenje desetine hiljada ljudi“, objasnio je Vučić.

Time, dodao je, dobijamo i da ne trošimo naš novac, već krećemo u veliku akciju u kojoj će privatni sektor moći da reši probleme, a svi da imaju motivisane radnike koji imaju perspektivu.

S druge strane, država tako uvodi u legalne tokove sve firme koje su bile u sivoj zoni, navodi Vučić uz napomenu da subvencije države traju čak tri godine.

Novi zakoni popravljaju poslovni ambijent

Za popravljanje poslovnog ambijenta Vučić pominje da je izuzetno važno što naredne sedmice u skupštinsku proceduru ulaze kompletni zakoni – o privatizaciji, o stečaju, a u roku od 10 do 12 dana predviđen je i novi zakon o radu, što je, konstatuje, brže nego što smo očekivali.

Premijer dodaje i da je sa sindikatima dogovoren dobar deo posla u vezi sa pomenutim zakonima, te da je namera Vlade da kreira najbolji investicioni, odnosno podsticajni paket u ovom delu Evrope.

„Uporedićemo sve i dokazati koliko je to bolje nego što daje Bugarska, Rumunija, Makedonija. Zato ću moliti naše arapske prijatelje da nam pomognu da bismo to mogli da podržimo, kao zemlja. Hoćemo pre svega da u automobilskoj industriji, poljoprivredi, drvoprerađivačkoj industriji uzmemo sve najbolje, a ne da kompanije koje su htele da investiraju u Srbiju odlaze u Makedoniju“, navodi Vučić i dodaje da je to jedini način da povećamo plate i penzije, a ne da nam nešto padne s neba.

Podseća i da je veliki broj kompanija ranije poslao zahteve za ulaganje u Srbiju i zaključuje da ne smemo da izgubimo nijednog od njih.

„Uz to, zamoliću ljude u ‘Fijatu’ da prave još jedan model automobila u Srbiji. To će biti velika stvar i očekujem da u narednih sedam dana naši ljudi to obrazlože u Torinu, a prethodno ću ovde razgovarati sa Silvijom Vermentijem; da vidimo šta možemo da uradimo u Kragujevcu, šta u Nišu. Mi u ovom trenutku imamo najveću pokrivenost izvoza uvozom u istoriji savremene Srbije, čak od Titovog vremena, i ona je negde na 73 odsto, a mi hoćemo da idemo na više od 80 odsto, što je za našu zemlju i privredu gotovo neverovatno“, kaže Vučić.

Paket mera za podsticaje građevinarima

Za jeftine stanove i „kranove po celoj zemlji“, predviđen je poseban paket mera, jer to je, ocenjuje premijer, oblast u kojoj imamo najveće probleme, pre svega u građevinskoj industriji, koja beleži najveći pad iz godine u godinu.

Kod nas, konstatuje, ne postoji visokogradnja, čak ne postoje više ni firme koje to mogu da rade.

Zato ćemo, kako kaže, sada donositi odluke da država ima pravo da daje besplatno zemljište, ali da cena kvadrata bude niska.

U tom smislu, Vučić u intervjuu Nedeljniku pominje da su u toku razgovori sa „Araptekom“, jednom od najmoćnijih svetskih kompanija, čija vrednost prelazi 220 milijardi dolara.

Oni, objašnjava, rade brzo, dobro, jeftino, a da bismo rešili problem naših policajaca i vojnika, kojih ukupno ima 40.000 sa nerešenim stambenim pitanjem, ulazimo u taj projekat.

„Da ne pričam o mladim ljudima. I računica je čista – ako izgrade 100.000 stambenih objekata to vam je oko 10 miliona kvadrata, pošto oni ne grade stanove manje od 80 kvadrata. Rok za plaćanje bio bi 20-30 godina, sa bankarskom kamatom sa sve euriborom od 3,1-3,2 odsto, što znači da nemate nikakvo učešće. U tom slučaju rata za stan od 80 kvadrata ispada od 120 do 130 evra na mesečnom nivou, što je manje od rentiranja“, navodi Vučić, uz napomenu da je ideja da takvo rešnje ne bude samo za Beograd već i za druge gradove.

Vučić najavljuje da će realizacija svih pomenutih mera početi odmah, jer više nema vremena za čekanje, dodaje da „što je dogovoreno sa sindikatima dogovoreno je“, a da je ono što sledi odluka Vlade Srbije o usvajanju pomenutih mera, što se očekuje u ponedeljak, te zatim njihova razrada kroz uredbe.

Sastanak sa 200 najvećih poreskih platiša

Premijer najavljuje i da će se narednih dana, a u vezi s pomenutim merama, susresti sa svim bankarima i privatnim biznismenima u Srbiji, tačnije sa 200 najvećih poreskih platiša u Srbiji.

„Ne biram ih, nego samo po listi. Ne interesuje me ko je to i kakvo je kome ime. Hoću da čujem njihove predloge i da im kažem šta je država i da zakon mora da se poštuje, ali i da vidimo šta je to što možemo da pomognemo i pospešimo napredak“, naveo je Vučić, a upitan znači li to da će se sresti i s vlasnikom „Delte“ Miroslavom Miškovićem, kaže da ne zna, te da sve zavisi od toga da li je i on na toj listi prvih 200 koji najviše plaćaju porez.

„Neće to biti naš privatni susret. Moj princip je jednostavan – ni po babu ni po stričevima“, kaže premijer konstatujući da neće imati problem da se vidi s Miškovićem ako je među tih 200, jer, kaže, „onaj ko ima problem sa zakonom ima problem sa zakonom, a ne sa mnom“.

Vučić kaže i da će srpskim privrednicima u razgovoru poručiti da imaju isti pristup podsticajnim merama kao stranci, mada primećuje da tu ipak ima neke razlike.

„Izvinite, ti stranci koji dođu u našu zemlju obezbede i tržište, i plasman, i radna mesta za narednih deset godina. I oni nam povećavaju izvoz. I oni plaćaju poreze u dan. Nema kašnjenja. I zašto onda ja moram da se radujem više redu ispred ‘Mekdonaldsa’ na auto-putu nego kod nekog našeg pljeskavičara? Pa zato što znam da taj, nažalost, neće da plati pola poreza“, navodi Vučić i kao primer pominje NIS, na kojem se najbolje vidi kako istu firmu vodimo mi a kako stranci.

Plate će u javnom sektoru, kako je i ranije pominjao, biti veće od kraja 2016, ali napominje da će to onda biti na zdravim osnovama, u zdravoj ekonomiji, sa mnogo više investitora, sa pravim poslovnim ambijentom, sa zdravim i jakim razmišljanjem, jer, kaže, sramota ga je kad danas pogleda ne ko ne plaća struju, već ko krade struju.

I časovi će počinjati od 7.30?

Vučić je najavio mogućnost da od sledeće školske godine časovi počinju od 7.30, a ne od 8.00, kako roditelji ne bi imali probleme zbog odluke o novom radnom vramene u javnoj administraciji.

Objasnio je da odluka o novom radnom vremenu u javnim službama neće doneti ekonomski biljitak, ali će povećati odgovornost.

„U 7.28 sam se jutros vozio liftom, i išao pešice po zgradi Vlade, i video kako ljudi dolaze na posao. Nikome nije lako da ustane, ali se jasno vidi da ta mera donosi obaveznost i sve nas navodi na veću odgovornost. Dačić, kad god je mogao, nije ustajao pre 10 sati, a sada i on mora ranije da ustane“, rekao je Vučić za Nedeljnik, prenosi Beta.

On je ocenio da to pokazuje da ti ljudi moraju da imaju potpuno drugačiji stav prema onima koji nisu u javnom sektoru i onima koji izdržavaju te u javnom sektoru.

„Zaposleni u opštini mora da bude u 7.30 na poslu i sačeka onoga ko traži neku dozvolu, neki overeni papir ili dokument. Mora da ga sačeka kao boga, jer je plaćen od tog čoveka“, rekao je Vučić.

Premijer kaže da je rađeno ozbiljno istraživanje, koje je pokazalo da ljudi u javnom sektoru rade prosečno 2,5-3 sata, od 9.30 do 12.00. „Ovako neka dođe u 7.30 i neka do osam popije kafu, ali će raditi do 12 i dobićemo sat vremena više.“

Cilj je, kaže, da u privatnom sektoru bude što više zaposlenih, a da je „naše da pokažemo veću odgovornost“.

„Moje je da vam da se izvinim kad kasnim na intervju, a nisam jeo ništa od jutros, nisam spavao, ali je moja obaveza da budem tačan i da vam ne oduzimam vreme, jer ćete vi meni platiti porez. To je ono što ljudi u Srbiji moraju da razumeju. Ljudi u Srbiji stalno kritikuju privatni sektor, a ne razumeju da nas on sve izdržava“, rekao je Vučić.

Predsednik Vlade je rekao da Vlada mora da pokaže odgovornost, ozbiljnost, dodavši i da od opozicije i očekuje i traži isto.

Vučić je dodao da moli i predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa i predsednika Nove demokratske stranke Borisa Tadića da se uključe u projekat „Beograd na vodi“.

„Pozvaću obojicu na razgovore. I nadam se da će prihvatiti. Ne ponašam se bahato zato što smo osam puta jači od njih. Ovo je jedinstvena prilika. Ne možemo da uspemo ako svi ne budemo za to. Nemojte da propustimo šansu da od Beograda napravimo metropolu, jer mi moramo da idemo krupnim koracima napred ako hoćemo da idemo u korak sa svetom“, poručuje Vučić.

 

1 thought on “08.05. 2014 |08:00 – 23:55 Šiptari raspisali 08.05.2014 izbore za parlament, ali uslov su ŠIPTARSKA DOKUMETA – SRPSKA SE NE PRIZNAJU!!! Da li je Srbija sa SEKTAŠKIM TIRANIMA na VLASTI pristala na taj ustupak ???

  1. A sta biste vi?? Da i dalje vicete – Kosovo je Srbija – iz beograda, Kragujevca, Kraljeva?? Sta raditi sa imanjima koja su, za dobre pare prodata, koliko vas ima van Kosova nekretnine?? Resite sa takvima prvo, oni vas i danas vode i drze „na vezi“!! Znam coveka kome Kinezi placaju u Resniku rentu 1.000 evra za trzni centar, od kojih i od cijih para je napravljen, sta mislite?? Ostavite se tih prica – Srbija ovo, Srbija ono!! Pogledajte u koliko ste partija tamo i koliko ste slozni!! Opljackaste Srbiju bre i to malo sto ima, u Vranju u takozvanom „Gnjilanskom“ Sup-u ima vise zaposlenih nego u Gradskom! Od cijih para bre primate plate za nerad!!! Svaki grad, svako mesto sa Kosova ovde ima i sup i opstinu i dom zdravlja i ko zna sta sve jos, fakultete ste pootvarali po selima i ovde i tamo, samo da sto vise para namaknete od majke Srbije!!! Pa dokle bre vise??? Treba da vas je grehota i sramota, kad biste imali obraza. U isto vreme ljudi gladuju po Kosmetskim selima. Pogledajte se jednom u ogledalo i recite sta vidite?? Vi cete Srbiji prebacivati i govoriti sta da radi?? Necete vise nikad to moci!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s