14.04.2014. |08:00 – 23:55 Vučiću – DOBRO JUTRO KOLUMBO!


Žalosna je ova farsa, ovih NAZOVI Beogradskih političara, kojom eto setili su se da pronađu MALVERZACIJE, koje je lično i odgovorno trvdimo radila Srbija! Muljala i prala navac na Kosovu i Metohiji od samog trenutka kada ga je i priznala kao nezavisnu državu i OSLOBODILA PLAĆANJA POREZA ODNOSNO CARINA kao da slučajno pomognu NAPAĆENOM SRPSKOM NARODU NA KOSOVU!

Sve redom partije koje postoje u Srpskom parlamentu smrdljive su od PRLJAVOG novca koji su oprali na Kosovu! Sve su se partije finasirale na račun Srba sa Kosova!

Novci i sredstva za koja Insajder proziva da su potrošena „KAO ZA SRBE“ jesu čista laž! Srbija je izgradila za jeftine pare BEZ PDV-A I CARINA šiprtarsku državu Kosovo!

Sav materijal i sva sredstva koja su putovala prema Prištini bila su upravo oslobođena dažbina odnosno Srbija je po savku CENU poštovala CEFTA sporazum a Kosovo gledala kao drugi entitet-državu, i to još u svojim izveštajima o napredku, prikazivala kao IZVOZ! Pa se sada KOLUMBO PROBUDIO I OTKRIO TOPLU VODU! SVAKA PARTIJA IMA SVOJE RESURSE NA KIM, PUMPADŽIJE KOJE IH FINASIRAJU!

Logično je, da je htela Srbija da stvarno ulaže u razvoj Srba na Kosovu svaki dinar i svaku investiciju koju je ulagala trebala je da ima sopstvene nadzorne NEUTRALNE I NEPOZNATE LOKALCIMA, KOMISIJE ZA MOMENTALNO STOPIRANJE RADOVA AKO SE NE IZVODE PO PROJEKTU! Nego svi oprali i delili pare, potrošili BUDUĆNOST SRBA I SRBIJE I TU TAKOZVANU POMOĆ ZA SRBE, KOJU ETO POJEDOŠE BANDITI IZ SRPSKE VLADE ZAJEDNO SA ŠIPTARIMA! 

JOŠ ETO I OVAJ ZAKLJUČAK DA ŠIPTARI KONTROLIŠU KOMPLETNU SRBIJU UPRAVO IZ BEOGRADA! 

Pa braćo Srbi i majko Srbijo baš ste se kasno proudili da uvidite istinu KAKVI SU EFEKTI CEFTA SPORAZUMA! Dovoljno je da se samo očitaju CARINSKI TERMINALI i izvuku firme koje su se toliko oslobađale državnih dažbina jer im je upravo DRŽAVA DALA TO PRAVO, DA SAMA SEBE UNIŠTI!

PA SE SADA PITAMO? KO NAM JE KRIV ŠTO SMO GLUPI I ZAOSTALI…

NIKADA SRBIJA NIJE ŽELELA REALNO DA SASLUŠA SRBE SA KOSOVA VEĆ JE ZA RAD SOPSTVENIH SEBIČNIH INTERESA SPROVODILA POLITIKU GDE JE U FAZAMA PRODAVANO I PREDAVANO KOSOVO! NIJE POSTOJALA NIKAKVA RAZVOJNA STRATEGIJA A KAMO LI OTVARANJE RAZVOJNIH POSTROJENJA, POLITIKA SE BAZIRALA NA IDEJI FINASIRAJU SE PLATE I BUDITE SVI POLJOPRIVREDNICI, TO JE ŠANSA ZA SRBIJU. ČAK NI SEVER NIJE OJAČAVAN A KAMO LI STVARANJE PERSPEKTIVE ZA OPSTANAK SRBA JUŽNO OD IBRA. TUŽNO ALI RUŽNO…

ETO OVIH DANA DRASTIČNO JE KRENULA PONUDA ZA PRODAJU SRPSKIH NEKRETNINA, VEROVATNO JE DOŠAO TAJ KLJUČNI TENUTAK KADA VIŠE SRBI NA KIM NE ŽELE DA BUDU INTEGRISANI U KOSOVSKU DRŽAVU KOJU IM JE NAPRAVILA SRBIJA !!!

ONDA JOŠ JEDNOM PITANJE ZAŠTO, ZAŠTO JE STRADAO TOLIKO NAROD, UNIŠTENE FAMILIJE I SVA BORBA ZA OPSTANAK UNIŠTENA DRŽAVNA SREDSTVA, DA BI SE NAŠLI NEKI TADIĆI-VUČIĆI-DAČIĆI-DINKIĆI-KOŠTUNICE I SVI ONI KOJI ZAJEDNO OVIH 15 GODINA POJEDOŠE BUDUĆNOST SRPSKOJ DRŽAVI I NARODU POD GESLOM „SRBIJA JE OPREDELJENA ZA PUT U EU – ČIME U PRENESONOM ZNAČENJU POTVRĐUJU NEZAVISNOST I PRIZAJU KOSVO“!

DA BI SE NA KRAJU OPTUŽIO OPET TAJ NAROD, KOJI JE OSTAO, VERUJUĆI DA OD ŽIVOTA NA SVOJOJ DEDOVINI NE POSTOJI NIKOJE LEPŠE MESTO NA SVETU I AKO JE TEŽAK ŽIVOT I BITI SRBIN U TAKVOM OKRUŽENJU!

14.04.2014. | 16:16

SNS: Porez na “nepristojne“ zarade

Beograd — Teret dodatnog oprezivanja, koje predlaže budući premijer Aleksandar Vučić, snosiće oni koji imaju velika primanja, a koja su nepristojno visoka, kažu u SNS-u.

Aleksandar Vučić (Tanjug, arhiva)
Aleksandar Vučić (Tanjug, arhiva)

Poslanik SNS-a Momir Stojanović, koji je i predsednik skupštinskog Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica o načinu trošenja sredstava budžeta Srbije na teritoriji Kosova i Metohije od 2000. do 2012. godine, rekao je da je „nenormalno da neki imaju veće plate od premijera ili predsednika države“.

Sve dok to bude tako, prema njegovim rečima, neće moća da bude napretka u Srbiji.

Vučić je ranije najavio da će nova vlada uvesti dodatno oporezivanje najviših državnih funkcionera, od predsednika republike do ministara i poslanika.

Novi porez biće uveden zato što će nakon ukidanja solidarnog poreza i linearnog smanjenja plata u javnom sektoru za 10 odsto, najviši državni funkcioneri plaćati manji porez nego do sada.

Da se to ne bi dogodilo, verovatno je da će u slučaju da svima u javnom sektoru plate budu smanjene za 10 odsto, funkcionerima biti odbijano 20 odsto.

Budući premijer je u intervjuu za današnji „Blic“ otkrio da će nova vlada uvesti dodatno oporezivanje najviših državnih funkcionera, od predsednika republike do ministara i poslanika.

„U Vladi SVM, verovatno i Dačić“

Beograd — Predsedništvo SNS je donelo odluku da uđe u koaliciju sa SVM, kaže Vučić. Do 27. aprila biće izabrana Vlada Srbije koja će imati 17 članova, rekao je lider SNS.

Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug, arhiva)
 Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug, arhiva)

Iz današnje perspektive, u Vladi će učestvovati i Ivica Dačić, o tome nije doneta konačna odluka i nije kraj priče, rekao je Vučić.

SVM neće imati u vladi ministarsko mesto, ali je verovatno da će u vladi biti lider SPS Ivica Dačić, rekao je Vučić, a na pitanje da li će Dačić biti jedini u vladi iz SPS, rekao da će nastaviti tehničke razgovoreda je dobro razumeo njegove ideje i da se nada da će lider socijalista prihvatiti ono što mu ponudi. 

Ova vlada će biti najmanja, i imaće 17 članova, što je ubedljivo najmanje od uspostavljanja višestranačja u Srbiji, rekao je lider naprednjaka.

Dogovoreno je da stranka podrži put reformi, teških reformi u koje će Srbija ući, rekao je Vučić nakon sednice Predsedništva SNS koja je trajala nešto više od tri sata. Vučić je rekao da je stranka dala odrešene ruke njemu kao lideru i njegovim saradnicima da pregovaraju s predstavnicima drugih stranaka.

“Srbija će imati malu, modernu i efikasnu vladu“, izjavio je Vučić i dodao da će 16. aprila biti verifikovani mandati poslanika u skupštini, 24. će biti na dnevnom redu zakoni o vladi i ministarstvima, 25. treba da zaseda Glavni odbor SNS, 26. je glasanje o amandmanima, da bi 27. bila izabrana Vlada Srbije.

Verovatni su izgledi da lider SPS Ivica Dačić bude u vladi, dodao je Vučić, uz napomenu da jeTadić izjavio da ne želi da bude u vladi u kojoj je Dačić, a „ja ću doneti odluku koju ću predložiti Glavnom odboru“. 

„Neću nikoga da teram da uđe u vladu“, rekao je Vučić i dodao da ga ne interesuju razmimoilaženja nego da želi da vlada radi kao tim.

Na pitanje kako je moguća koalicija sa Tadićem za kojeg je ranije rekao da je upropastio zemlju, Vučić je naveo da nam je sada potrebna neka vrsta „vlade nacionalnog spasa“. „Ako mislite da ću da pregovaram sa članovimas NDS posebno – neću“, rekao je Vučić. Na pitanje da li, ukoliko ne ulazi u Vladu Tadić, neće ući ni Miki Rakić, lider SNS je odgovorio da je bio dovoljno jasan, i dodao da poštuje Rakića, naročito zato što nikad nije bio opozicija Srbiji. 

U vladi će, kako je rekao, biti pet ili sedam vanstranačkih ličnosti, a on očekuje i da će u njoj biti Kori Udovički mada nije precizirao u kom resoru.

„Sa dvoje njih razgovaramo jos oko ideja i programa koji mora da se provede u delo „, rekao je Vučić.

„Biće drugačija struktura vlade, ona neće funkcionisati kao feud“, poručio je Vučić navodeći da javna preduzeća neće potpadati pod ministarstva, već će postojati posebno telo koje će kontrolisati njihov rad.

Vučić je rekao i da neće rukovoditi nijednim od resora budući da će biti premijer.

Takođe, kako je rekao, SNS će prihvatiti da neko od opozicionih poslanika bude predsednik Skupštine Srbije u prvoj godini ukoliko se postigne dogovor da bude rotacije predsednika parlamenta na godinu dana.

Dileme oko gradonačelnika Beograda

Tema Predsedništva SNS danas je bio i izbor gradonačelnika Beograda, a to je i razlog zašto nisu saopštena imena ministara iz redova naprednjaka u novoj vladi, rekao je danas lider te stranke Aleksandar Vučić.

„Izneo sam Predsedništvu dileme u vezi s izborom gradonačelnika, to je bila tema ove sednice i to je razlog zašto nisam mogao da kažem ko su sve ministri iz SNS“, rekao je Vučić novinarima upitan da li se razgovaralo o gradonačelniku.

Vučić je ranije da su najozbiljniji kandidati za gradonačelnika predsednik privremenog veća Beograda Siniša Mali i aktuelni ministar pravde Nikola Selaković.

Sutra sednica Glavnog odbora

 Srpska napredna stranka održaće sutra sednicu Glavnog odbora na kojoj će lider naprednjaka i budući premijer Aleksandar Vučić izneti predlog koncepcije i sastava vlade koju će voditi.

Vučić će se prisutnima obratiti na početku sednice Glavnog odbora, nakon čega će ona bitizatvorena za javnost. 

Inače, kako je najavio Vučić, konačnu odluku o izgledu nove vlade doneće Glavni odbor SNS 25. aprila.

Usvojen izveštaj Anketnog odbora

Izveštaj, kojim je utvrđeno nenamensko trošenje sredstva na Kosovu, usvojen je većinom glasova članova Anketnog odbora. et

Iz budžeta Republike Srbije je u periodu od 2000. do 2012. godine izdvojeno skoro tri milijarde evra za Kosovo i Metohiju, odnosno tokom 12 godina dnevno po 53.102.503 dinara, navodi se izveštaju Anketnog odbora Narodne skupštine Republike Srbije.
Za izveštaj je glasalo osam poslanika, protiv je bio Marko Jakšić iz DSS-a, dok su četiri poslanika bila uzdržana: iz DS-a, poslaničke liste „Zajedno za Srbiju“ kao i samostalni poslanik Zoran Ostojić.

Utvrđeno je nenamesnko trošenje sredstava za sanaciju posledica zemljotresa u Kosovskopomoravskom okrugu 2002. godine, za otkup kuća i stanova za smeštaj kadrova i stambeno zbrinjvanje interno raseljenih u Kosovskomitrovačkom okrugu, za izgradnju infrastrukture, objekata za povratak i održiv opstanak raseljenih, kao i za zdravstveno zbrinjavanje, obrazovanje i finansiranje potreba lokalnih samouprava i javnih preduzeća.

U izveštaju nije precizno navedena konačna cifra nenamenski potrešenih sredstava, već pojedinačno i po stavkama, a najveći iznos utrošen je preko Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 25,6 odsto, Ministarstva zdravlja 21,1 odsto, i za otplatu javnog duga 17,59 odsto.

Preko Koordinacionog centra i Ministarstva za Kosovo u tom periodu plasirano je samo 18,42 odsto.

Anketni odbor potrošio je 7.500 evra za rad na tom izveštaju, koji bi, kako je rečeno, trebalo da usvoji novi saziv skupštine.

Jedna od primedbi je bila to što se sa izveštajem kasnilo sedam meseci, a predsednik Anktenog odbora Momir Stojanović je objasnio da su u međuvremenu održani lokalni izbori na Kosovu i parlametni u Srbiji i da niko nije želeo da se izveštaj ispolitizuje i da je on zbog toga danas predstavljen.

Rigorozna isključenja struje

Zbog čestih isključenja struje i nedostatka vode u pojedinim selima u Opštini Lipljan stanje alarmantno. KEDS saopštava da struje nema zbog čestih kvarova. Foto KIM

 Meštani Lepine, Skulaneva, Suvog Dola, Ašana i još nekih sela u lipljanskoj opštini poslednjih nedelju dana imaju struju nekoliko sati dnevno. Osim struje, u ovim selima nema ni vode jer se domaćinstva njome snabdevaju preko hidrofora.

“Očajno živimo bez struje, tada nema ni vode, ne možemo da se okupamo. Bez struje nema života”, kaže Igor Milić.

„Struja dođe 5-6 minuta i nema je satima. Po celu noć, dan. Mi stariji možemo da trpimo, ali deca idu u školu, to su im osnovni uslovi”,  rekla je Budimka Mitrović.

Nastava u školama i predškolskim ustanovama se odvija otežano, često u  polumraku i bez upotrebe audio-vizuelnih sredstava.

“Ne mogu da se očiste hodnici i učionice. Nema vode i sve to utiče na nastavu. Kada imamo časove muzičkog ne možemo da puštamo CD-ove. Kada nema struje učionice su mračne”, kazala je učiteljica osnovne škole „Braća Aksić“ Jovanka Stolić.

Đaci dodaju da im nedostatak struje i vode otežava učenje i boravak u školi.

Premda su problemi sa strujom poslednjih dana intenzivirani, oni postoje duži niz godina, kaže Srđan Petković, predsednik privremenog organa Lipljana.

“Jedino su ovde isključenja ovoliko rigorozna. Ovaj problem traje nekoliko dana, nema nikakvog režima isključenja. Zvali smo KEDS u Uroševcu, rekli su da je problem u kvaru. Ne verujem da je u tome problem”, kaže Petković.

U nadležnom KEDS-u u Prištini kažu da u pojedinim lipljanskim selima često nema struje zbog svakodnevnih kvarova na elektro-mreži, koja je dotrajala. Ističu da su takvo stanje nasledili od KEK-a, a da je za zamenu starog sistema novim potrebno vreme.

Kancelarija za KiM: Pronaći počinioce

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je krađu traktora u selu Duge njive kod Kline, koja se dogodila u subotu uveče, ipred kuće povratnika Vlade Raškovića. 

Krađa traktora usred prolećnjih poljoprivrednih radova „dovodi u pitanje opstanak osam povratničkih porodica u ovom metohijskom selu“, navodi se u saopštenju Kancelarije.

„Zahtevamo od nadležnih da hitno pronađu one koji su ukrali traktor u selu Duge njive, i da konačno stanu na put stalnim pritiscima na Srbe u Metohiji“, navodi se u saopštenju.

Dosadašnji izostatanak reakcije vlasti u Prištini i međunarodne zajednice, kako tvrde u Kancelariji, ohrabruje počinioce da ponavljaju napade na Srbe i njihovu imovinu.

„To je jasna poruka da povratak Srba na njihova napuštena ognjišta nije dobrodošao, i da će se njihov opstanak na svaki mogući način učiniti neodrživim.“

U saopštenju se podseća i da su Srbi povratnici u opštini Klina, kao i njihova imovina, više puta bili meta napada i pritisaka od početka godine.

„U selima Klinavac i Drsnik su zapaljene kuće povratnika, a u samoj Klini opljačkane su i demolirane dve srpske kuće. U selu Žač, pre samo četiri dana, povratničkoj porodici sa petoro dece, ukradena je krava.“

 

Hodžaj: Kosovo nema šta da krije

Rim — Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio da Kosovo nema šta da krije u vezi sa optužbama za trgovinu ljudskim organima krajem 1990. godina.

Foto: Beta, arhiva
 Foto: Beta, arhiva

Hodžaj je danas u Rimu rekao da je Kosovo spremno da odgovori na te optužbe.

„Spremni smo da odgovorimo na te optužbe, kako bi jednom zauvek zatvorili to poglavlje koje šteti imidžu zemlje“, rekao je Hodžaj za agenciju Ansa u Rimu, gde će se sutra sastati sa ministarkom spoljnih poslova Frederikom Mogerini.

„Nećemo to učini pred međunarodnim sudom, već pred specijalnim sudom koji će imati dva sedišta, jedno u Prištini i drugo u nekom gradu izvan Kosova“, dodao je Hodžaj.

Izvestilac Saveta Evrope, švajcarski poslanik Dik Marti objavio je 2010. godine u svom izveštaju da su visoki zapovednici Oslobodilačke vojske Kosova bili umešani u trgovinu organima Srba i drugih zarobljenika tokom, i posle sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Glavni istražitelj navoda iz izveštaja Dika Martija, američki tužilac Klint Vilijamson, ima obiman dosije o zločinima bivše OVK, navodi prištinski „Expreš“.

Enver Hodžaj je za Ansu rekao da se još ne zna kada će sud koji bi ispitivao te optužbe zasedati i kakav će biti njegov sastav, ali je izrazio uverenje da će biti u potpunosti integrisan u pravosudni sistem Kosova.

Kosovski ministar je rekao da će tema njegovih sutrašnjih razgovora u Rimu biti, između ostalog, i naredna runda pregovora Prištine i Beograda u Briselu, za koju još nije zakazan datum.

„Kosovo se nada i da će „biti u mogućnosti da sklopi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU do sredine juna ove godine“ i da privuče „mnogo više italijanskih investitora“, dodao je Hodžaj.

„Italija je već sada veoma prisutna u Albaniji, Srbiji i Crnoj Gori. Ali mi imamo najbolju klimu za investicije u regionu, uključujući i zakone koji štite investitore“, rekao je Hoddzaj.

On je dodao da je za budućnost Kosova ključno i pitanje viza, jer stanovnici Kosova jedini u Evropi moraju da imaju vize da bi slobodno putovali što, kako je ocenio, krši njihova ljudska prava.

Priština, prema rečima Hodžaja, očekuje da će Italija to pitanje staviti na dnevni red kada 1. jula preuzme polugodišnje predsedavanje Unijom.

 

Obiman dosije o zločinima OVK

Priština — Glavni istražitelj navoda iz izveštaja Dika Martija, američki tužilac Klint Vilijamson, ima obiman dosije o zločinima bivše OVK, navodi prištinski „Ekspreš“.

Izvori lista navode da se u dosijeu američkog tužioca nalaze imena 120 rukovodilaca OVK, za koje se očekuje da budu optuženi za nestanak 320 Srba u regiji Orahovca, Drenice i Metohije.

Očekuje se i da svi osumnjičeni, prema izvorima „Ekspreša“, budu uhapšeni kada budu ispunjeni zakonski uslovi za osnivanju Tribunala.

„Ekspreš“ navodi da su većina imena iz dosijea poznati ratni rukovodioci OVK iz regije Drenice i Metohije, ali da su tu i imena ljudi koji su uglavnom delovali u severnom delu Albanije, na granici sa Kosovom.

Vilijamsonov tim već skoro četiri godine istražuje navode iz Martijevog izveštaja u kome su opisani zločini pripadnika bivše OVK nad Srbima, Romima i „nelojalnim“ Albancima nakon povlačenja srpske vojske i policije sa Kosova 1999. godine.

Najviše pažnje u tom izveštaju izazvali su navodi o vađenju organa kidnapovanim civilima u takozvanoj „žutoj kući“ u centralnoj Albaniji, nakon čega su ti organi prodavani na ilegalnom tržištu.

Policajci i demonstranti zajedno

Kijev/London — Ukrajinski policajci i proruski aktivisti nalaze se zajedno u sedištu policije u Gorlovki pošto su napravili svojevrstan dogovor o kohabitaciji, javlja BBC.

Foto: Beta/AP
U Gorlovki je jutros došlo do sukoba između policijskih snaga i nekoliko stotina proruskih demonstranata koji su pokušali da istaknu rusku zastavu na ulazu u zgradu policije, nakon čega je policija na njih otvorila vatru.

U međuvremenu se situacija smirila, i BBC prenosi da su policajci i demonstranti postigli dogovor koji omogućuje policiji da nesmetano nastavi sa radom.

Sedište policije u gradu Gorlovka na istoku Ukrajine potpuno je pod kontrolom proruskih demonstranata, a mnogi policajci su dali svoju podršku samoproglašenoj Narodnoj Republici Donjeck.

Gorlovka je grad sa nešto više od 250.000 stanovnika.

Podsetimo, v.d. predsednika Ukrajine Oleksandar Turčinov potpisao je ukaz o početku specijalne operacije na istoku zemlje, saopštila je njegova pres služba.

Evropska unija traži od Rusije da odmah povuče trupe sa ukrajinske granice i prestane sa destabilizacijom Ukrajine, saopštila je visoka predstavnica EU Ketrin Ešton.

Pročitajte još:

 

• Bela kuća je potvrdila danas da je direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Džon Brenan boravio u Kijevu proteklog vikenda.

 

• Demonstranti zauzeli zgradu policije u gradu Gorlovki na istoku Ukrajine nekoliko sati posle isteka ultimatuma Kijeva. Postavljaju barikade i traže NR Donjeck.

• SAD razmatraju slanje oružja Ukrajini, gde su proruski demonstranti na istoku zauzeli zgrade državne administracije u više gradova, izjavio je danas savetnik američkog sekretara Džona Kerija.

• Vlasti Krima donele su rešenje o tome da rok korišćenja ukrajinske valute – grivne, na Krimu bude ograničen.

• Nema dileme da li Ukrajini preti građanski rat, već da li će se i koliko proširiti, da li će dovesti do žrtava i mešanja stranih sila, ocena je analitičara.

• Ruski predsednik Vladimir Putin imenovao je danas sadašnjeg premijera Krima, Sergeja Aksjonova, za vršioca dužnosti gubernatora tog poluostrva.

• Ruski borbeni avion više puta je iz velike blizine nadleteo danas američki ratni brod u Crnom moru, izjavio je jedan izvor iz vojske SAD.

• Neprijateljske izjave Mila Đukanovića tokom njegove posete SAD, kao i pridruživanje Crne Gore EU u sankcijama protiv Rusije izazivaju duboko razočarenje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: