19.03. 2014 08:00 – 23:55 Tadić – Dačić – Vučić koji napraviše Briselski sporazum i priznadoše Kosovo nemaju razloga da ne kažu direknu istinu, posledice njihovih „predaja nadležnosti“ jesu svetske inplikacije i sve ono što će se dalje desiti sa nama!


19.03. 2014, 14:23 -> 18:44

Grčka ne priznaje Kosovo ali po izjavama tendeciozno poziva ostale da ga priznaju! Krivac za to Briselski Sporazum!

 

Ambasador Grčke: Kosovo treba da priznaju svi u EU

19.03.2014 | 08:59 > 09:16 |  Beta | 

Šef Kancelarije za vezu Grčke na Kosovu, ambasador Dimitris Moskopulos izjavio je da sve zemlje EU treba da priznaju Kosovo, ali da ne zna kada će to učiniti i njegova zemlja.

Dimitris Muskopolus (Foto KIM)

„Kada kažemo da želimo Kosovo u Evropskoj uniji, to znači da želimo da Kosovo priznaju sve zemlje Evropske unije. Kada će se to desiti i kada će doći do priznavanja, ne znam“, rekao je Moskopulos u intervjuu listu „Koha ditore“.

Grčki zvaničnik je rekao da će njegova zemlja priznati Kosovo „ne zato što je dobro“ već jer bi to bilo „u interesu mira i stabilnosti u regionu“.

Na pitanje kada će Grčka priznati Kosovo, Moskopulos je rekao da ne zna.

Govoreći o formiranju Oružanih snaga Kosova, rekao je da će se Grčka u razgovoru u NATO o tome rukovoditi principima evro-atlantske perspektive Kosova.

Govoreći o pregovorima Kosovo-Srbija, Moskopulos je rekao da je taj dijalog nesumnjivo izuzetno dorpineo regionalnoj stabilnosti.

„Kada dva suseda razgovaraju, to je dorpinos miru i stabilnosti, kao i zajedničkom putu dve zemlje ka Evropskoj uniji. Srbija je sada kandidiat i počela je prezgovore (sa EU)“.

„Mi (Grčka) se nadamo brzom napredovanju Kosova ka EU. Sada se pregovara o Sporazumu EU i Kosova o stabilizaciji i pridruživanju, i mi, Grčka, dali smo garancije Kosovu da ćemo podržati SSP, kao što smo dali podršku i procesu liberalizacije viza i evro-atlantskoj perspektivi Kosova“, rekao je Moskopulos čija zemlja u ovom polugodištu predsedava EU.

Atina usklađuje stav sa zemljama koje nisu priznale Kosovo, saznaje agencija „Beta“ od izvora bliskog Ministarstvu spoljnih poslova u Atini. Šef grčke diplomatije Evangelos Venizelos zvaničnim dopisom prošle nedelje dopustio konzularnim vlastima Grčke da upisuju vize i stavljaju pečate u pasoše „Republike Kosovo“.

Grčka usklađuje svoj stav sa onim zemljama EU koje ne priznaju Kosovo, ukazao je agenciji Beta izvor blizak Ministarstvu spoljnih poslova u Atini, povodom izjave grčkog zvaničnika u Prištini da sve zemlje EU treba da priznaju Kosovo, ali da ne zna kada će to učiniti i Grčka.

Evangelos-Venizelos.jpg
Ministar spoljnih poslova Grčke Evangelos Venizelos

Izvor agencije Beta u Atini podsetio je kako je Ministarstvo spoljnih poslova Grčke u petak, 14. marta, reagovalo na komentar atinskih medija o tome što je vicepremijer i ministar spoljnih poslova Grčke Evangelos Venizelos zvaničnim dopisom prošle nedelje dopustio konzularnim vlastima Grčke da upisuju vize i stavljaju pečate u pasoše „Republike Kosovo“ iako je Grčka ne priznaje.

Predstavnik Ministarstva, Konstandinos Kutras tada je saopštio da ta odluka ne predstavlja najavu grčkog priznanja nezavisnosti Kosova – kako su protumačili mediji.

„Grčka u vezi s tim pitanjem (Kosova) usklađuje stav s drugim zemljama EU koje imaju isti stav o priznavanju Kosova. Elementarno poznavanje međunarodnog prava i diplomatske prakse ukazuje kako to pravo i ta praksa tačno određuju šta predstavlja priznavanje nezavisnosti neke zemlje“, istakao je Kutras prošlog petka.

Šef Kancelarije za vezu Grčke u Prištini, ambasador Dimitris Moskopulos je u intervjuu za list Koha ditore rekao da, „kada kažemo da želimo Kosovo u EU, to znači da želimo da Kosovo priznaju sve zemlje Evropske unije. Kada će se to desiti i kada će doći do priznavanja, ne znam“, rekao je Moskopulos.

Grčki zvaničnik je rekao da će njegova zemlja priznati Kosovo „ne zato što je dobra“ već što bi to bilo „u interesu mira i stabilnosti u regionu“.

Govoreći o formiranju Oružanih snaga Kosova, rekao je da će se Grčka u razgovoru o tome u NATO-u, rukovoditi principima evroatlantske perspektive Kosova.

Kada je reč o pregovorima Kosovo-Srbija, Moskopulos je istakao da je taj dijalog nesumnjivo izuzetno doprineo regionalnoj stabilnosti, „kao i zajedničkom putu dve zemlje ka Evropskoj uniji. Srbija je sada kandidat i počela je pregovore (sa EU)“.

„Grčka se nada brzom napredovanju Kosova ka EU. Sada se pregovara o Sporazumu EU i Kosova o stabilizaciji i pridruživanju, i mi, Grčka, dali smo garancije Kosovu da ćemo podržati SSP, kao što smo dali podršku i procesu liberalizacije viza i evroatlantskoj perspektivi Kosova“, rekao je Moskopulos, čija zemlja u ovom polugodištu predsedava EU.

19.03. 2014, 19:54 -> 20:05

Kfor: Bolja bezbednosna situacija na Kosovu. KFOR uporno falsifikuje informacije o realnom stanju gde su Srbi u nebezbednom okruženju gde se nikada ne može predvideti kada će neki Albanac da nanese neko zlo Srbinu!

Bezbednosna situacija na Kosovu poboljšana nakon potpisivanja briselskog sporazuma, ocenio komandant Kfor-a Salvatore Farina tokom susreta sa načelnikom generalštaba Vojske Albanije.

Komandant Kfor-a Salvatore Farina ocenio je da je bezbednosna situacija na Kosovu poboljšana nakon potpisivanja sporazuma Beograda i Prištine, 19. aprila 2013. godine u Briselu.

Takva ocena izneta je tokom današnjeg susreta komandata KFOR-a sa načelnikom Generalštaba Vojske Albanije Jeronimom Bazoom u komandi Kfor-a u Prištini.

Farina i Bazo razgovarali su o situaciji na Balkanu sa posebnim osvrtom na Kosovo, kao i o važnosti saradnje kako bi se poboljšala bezbednosna situacija u regionu.

Farina je istakao napore Kfor-a da doprinese sigurnom i mirnom okruženju, kao i slobodi kretanja.

Tokom posete Komandi KFOR-a, načelnik Generalštaba Vojske Albanije iskoristio je priliku da poseti pripadnike Vojske Albanije koji su deo ove misije na Kosovu.

Komandant KFOR-a redovno se sastaje sa načelnicima generalštabova vojski zemalja koje se graniče sa zonom odgovornosti Kfora-a, a to su Albanija, Makedonija, Crna Gora i Srbija.

19. 03. 2014, 20:16 -> 20:25

Argentina: Dvostruki standardi SAD i Britanije

Predsednica Argentine optužila SAD i Veliku Britaniju za „dvostruke standarde“ ako ne budu priznali Krim kao deo Rusije. Uporedila je referendum na Krimu sa onim održanim na Foklandskim ostrvima, britanskoj teritoriji na koju Argentina polaže pravo.

Argentinska predsednica Kristina Fernandes Kiršner optužila je SAD i Veliku Britaniju za „dvostruke standarde“ ako ne budu priznali Krim kao deo Rusije.

Kristina Fernandes Kiršner i Fransoa Oland

Tokom govora u Parizu, Kiršnerova je uporedila referendum na Krimu sa onim koji je održan prošle godine na Foklandskim ostrvima, britanskoj teritoriji na koju Argentina polaže pravo kao na svoju i naziva je „Malvinima“, preneo je AP.

Međunarodna zajednica prihvatila je volju građana tih ostrva koji su velikom većinom izglasali da ostanu deo Britanije uprkos snažnim protestima Buenos Airesa.

Argentina tvrdi da su Foklandi, koji su bili pod britanskom kontrolom 180 godina, uzurpirani pa je vodila oko toga i rat sa Velikom Britanijom 1982. godine.

„Mi zahtevamo da kada velike sile govore o teritorijalnom integritetu to važi za sve“, rekla je argentinska predsednica misleći pri tom na međunarodno protivljenje referendumu održanom na Krimu na kojem se 97 odsto glasača izjasnilo za odvajanje od Ukrajine, navodi AP.

Kiršnerova je nakon razgovora sa francuskim predsednikom Olandom rekla da „ne možete braniti teritorijalni integritet Krima, a ne činiti to isto i sa Malvinima, prenela je agencija AFP.

19. 03. 2014, 15:56 -> 19:27

Koštunica podneo neopozivu ostavku. odigrao čovek svoje uloge pa se sada povlači!

Srušio je Miloševića uz podršku stranaca, pohapsio i isporučio najveći broj Srba u HAG, napravio najveći broj privatizacija po Srbiji, pred kraj ponašao se usporeno i povučeno po pitanju Kosova čak možda ciljano se nije mnogo ni trudio da pređe na izborima 2014 cenzus.

A sve za rad „demokratizacije“ Srbije???

Čovek baš ima bigrafiju…

Vojislav Koštunica podneo neopozivu ostavku na mesto predsednika DSS-a. Stranku će do sednice Izborne skupštine voditi potpredsednik DSS-a Aleksandar Popović. Koštunica ostaje član stranke.

Na sednici Predsedništva Demokratske stranke Srbije, koja je održana danas, Vojislav Koštunica je, zbog izbornog neuspeha, podneo neopozivu ostavku na mesto predsednika DSS-a.

Pripremile Aleksandra Milivojević i Jelena Brkić
„Ovo je trenutak kada stranka prvi put u svojoj istoriji ne ulazi u Skupštinu Srbije. Zato je moja obaveza da se povučem i podnesem neopozivu ostavku na funkciju predsednika Demokratske stranke Srbije. Za Srbiju sam učinio sve što sam mogao i što mi je dužnost nalagala“, navodi se u Koštuničinoj izjavi za agenciju Beta.

DSS na parlamentarnim izborima u nedelju nije prešao cenzus, prvi put od osnivanja 1992. godine.

Kako je novinarima posle sednice Predsedništva rekao predsednik Omladine DSS-a Dragan Daničić, to telo je jednoglasno odlučilo da do sednice Izborne skupštine v. d. predsednika stranke bude dosadašnji potpredsednik Aleksandar Popović.

Daničić je rekao i da će sednica Izborne skupštine DSS-a biti održana nakon izbora u Vojvodini.

Koštunica je ocenio da je Demokratska stranka Srbije na martovske izbore „jedina izašla sa programom, kako političkim tako i ekonomskim, koji je trebalo da omogući privredni oporavak i razvoj zemlje, zaštitu državnih i nacionalnih interesa, kao i očuvanje kulturnog i duhovnog identiteta srpskog naroda“.

„Taj srpski glas, u čijoj su osnovi naš dobro poznat kritički stav prema evropskim integracijama i ideja političke neutralnosti, izbornom voljom građana više neće moći da se čuje u Skupštini Srbije. Apsolutna većina je na izborima odlučila da Srbija pođe putem koji preti da je pretvori u neku vrstu kolonije Vašingtona i Brisela, i da ugrozi njenu slobodu“, ocenio je Koštunica.

Prema njegovim rečima, takav položaj Srbije neminovno će prouzrokovati njeno dalje komadanje, propadanje srpske privrede, porast nezaposlenosti i pad u dužničko ropstvo.

„Skoro polovina biračkog tela koja nije izašla na izbore podržala je, posredno i prećutno, ovakvu politiku, zasnovanu na gromoglasno ponavljanim lažnim obećanjima tokom kampanje u koju su uložena ogromna sredstva, i koja je bila obeležena otvorenim pretnjama, zastrašivanjem i podmićivanjem birača“, naveo je predsednik DSS-a.

Koštunica je dodao da je stranka u takvim okolnostima uradila sve što je bilo u njenoj moći, u uslovima koji su bili krajnje nenormalni i zapravo nemogući.

„Ipak, ako se srpski glas ne bude čuo u Skupštini Srbije, ima naših predstavnika u Skupštini Beograda, kao i u skupštinama drugih gradova i opština“, naveo je predsednik DSS-a.

Koštunica: Stranka da sačuva sebe za budućnost

Dodao je da stranka treba da „sačuva sebe, svoju organizaciju i svoju politiku za neka buduća vremena, u kojima će, nažalost, i Srbiji i narodu biti još mnogo teže“.

„Srbiji će tada glas Demokratske stranke Srbije, i glas drugih koji sa nama dele brigu o budućnosti Srbije, biti još potrebniji“, naveo je Koštunica.

Prema njegovim rečima, imao je čast da tokom 22 godine predvodi stranku koja je učinila mnogo za dobrobit Srbije.

„Dok je DSS bio na vlasti donet je Ustav, zemlja se opredelila za vojnu neutralnost, započet je privredni oporavak, stabilizovane su institucije, oslobođeni mediji, a životni standard građana bio u osetnom usponu. Bilo je, naravno, i neuspeha, a najteži je svakako neprelazak cenzusa na upravo završenim izborima“, naveo je Koštunica.

Predsednik DSS-a je zahvalio svima koji su s njim sarađivali u stranci i ocenio da su se dosledno borili za ostvarenje državotvornih ciljeva i demokratskih vrednosti, opstajući i posle najtežih iskušenja.

V. d. predsednika DSS-a Aleksandar Popović rekao je da ta stranka ima budućnost, jer budućnost ima i njena ideja o političkoj neutralnosti Srbije.

„Budućnost Srbije je u političkoj neutralnosti, a ne u EU. Samim tim budućnost DSS-a je čvrsta i izvesna“, rekao je Popović novinarima.

Popović je napomenuo da će Koštunica ostati u stranci, a na pitanje novinara da li će biti teško, odgovorio je: „Zar je bilo lakih dana?“

Funkcioner DSS-a Slobodan Samardžić rekao je da je ostavka dosadašnjeg lidera DSS-a njegov lični čin, da je „sam našao za shodno da to uradi“.

„Vreme je bilo… Sam je našao za shodno da to učini, nekako se sve poklopilo“, rekao je Samardžić.

19.03.2014 | 21:20

„Vučić će odrediti sudbinu Srbije“

IZVOR: DANASBeograd — Vučić će ubuduće biti odgovoran za sudbinu države, na dobar ili loš način, ukazala Johana Dajmel, zamenica direktora nemačke Asocijacije za Jugoistočnu Evropu.

Tanjug
Tanjug
 Dajmelova je u razgovoru za list Danas naglasila da se druga razlika između Srbije pre i posle izbora 16. marta odnosi na činjenicu da tri stranke, koje su više od deceniju bile sastavni deo parlamenta, nisu uspele da pređu cenzus.

„Prekretnica je to što je antievropska DSS marginalizovana na nacionalnom nivou. Kod birača njihova politika više ne prolazi. Istovremeno, LDP i URS neće imati nijedno poslaničko mesto, što je ozbiljan neuspeh. Ni LDP ni URS nisu uspeli da dopru do svojih birača i moraju da analiziraju razloge za to i da ponude nove ideje, ukoliko žele da igraju ulogu u budućnosti. Opozicija je rascepkana, demokrate su se podelile u dva bloka. Iznenađuje to što su Boris Tadić i njegova nova stranka prešli cenzus. Moguće je da će on, iako je tvrdio drugačije tokom izborne kampanje, postati koalicioni partner SNS. Dakle, srpski parlament izgledaće prilično drugačije, sa SNS, SPS i podeljenim demokratskim partijama“, navela je Dajmelova.

Kao treći važan faktor nemačka analitičarka navodi činjenicu da je SPS dobio isti procenat glasova kao 2012. godine. „Socijalisti imaju stabilno biračko telo, što je uspeh, imajući u vidu to da je Vučić prepustio Ivici Dačiću da se bavi pregovorima s Prištinom o normalizaciji odnosa. U tom kontekstu, interesantno je i značajno pomenuti da Kosovo nije bilo tema izborne kampanje“, navela je sagovornica Danasa.

Dajmelova je pritom naglasila da Aleksandar Vučić sada mora da ispuni svoja obećanja. „Obećanja koja se odnose na borbu protiv korupcije, smanjenje stope nezaposlenosti, unapređenje životnog standarda i privlačenje arapskih investicija moraju prilično brzo da budu ispunjena. Kada se ministar Saša Radulović povukao, on je optužio Vučića da blokira reforme i da nije transparentan u obavljanju vlasti. Vučić mora da ispuni svoja obećanja i da ispuni svoju populističku retoriku sadržajem i delima. U suprotnom, ako bude nastavljena loša ekonomska situacija, može doći do socijalnih nereda i, kao što pokazuje slučaj Bosne, narod će izaći na ulice“, zaključila je Johana Dajmel.

Bone – uključiti i opoziciju

„Ubedljiva pobeda Aleksandra Vučića na izborima predstavlja jasan signal birača da se nastavi sa reformama. Takođe, izbori su pokazali da je građanima Srbije dosta glomaznih vladajućih koalicija i manjih stranaka koje tvrde da su relevantne na državnom nivou „, ocenio je za Danas Henri Bone, direktor kancelarije Fondacije Konrad Adenauer (KAS) u Srbiji. Prema rečima Bonea, Vučić sada ima dva glavna zadatka – da iskoristi većinu koju je dobio kako bi se sprovele neophodne strukturne reforme i da ujedno uključi manjinske snage, odnosno opoziciju, u cilju dobijanja podrške za svoju politiku, kako bi od toga imala koristi cela Srbija, „a ne samo prijatelji SNS“. M. S.

Nemačko upozorenje srpskom „spasiocu“

Diseldorf – Aleksandar Vučić ima veliku moć, ali umetnost vladanja tek treba da dokaže, ocenio je nemački dnevni list Rajniše post, koji piše da je lider naprednjaka „nova nada Srbije“ i da je ostvario trijumfalnu pobedu i apsolutnu većinu.Ovaj dnevnik ujedno komentariše da svoju popularnost Vučić treba da zahvali pre svega jednoj pametno insceniranoj imidž-kampanji, gde se on prezentuje kao spasilac. „Vučić se prezentuje kao spasilac od državno-mafijaškog sistema, koji je Slobodan Milošević ostavio iza sebe i koji zemlju još uvek parališe“, navodi se u tekstu, kao i da Vučića sada čekaju reforme, koje je već najavio. „Na to će ga prisiliti predstojeći pristupni pregovori sa EU“, piše RP, pri čemu upozorava da od depolitizacije pravosuđa „nema baš puno toga da se vidi“. Takođe, „Vučić je u izbornoj kampanji obećao i više radnih mesta – odakle i kako će se ona otvoriti – nije rekao“, upozorio je nemački dnevnik.

Brkljač podneo zahtev za premeštaj Delibašića

19.03.2014 | 14:47 > 14:52 | Kontakt Plus

Branilac Dragoljuba Delibašića predao je zahtev da se njegov klijent iz pritvorske jedinice u Prištini premesti u Kosovsku Mitrovicu.

Foto KIM
 Advokat Miodrag Brkljač izjavio je da je Osnovnom sudu u Mitrovici predao i zatev za pregled lekara specijalista obzirom da je Delibašić u lošem zdravstvenom stanju.

On je na konferenciji za novinare podsetio da je nedavno Oliver Ivanović, koji je okrivljen u istom predmetu u kome i Delibašić, prebačen u Kosovsku Mitrovicu.

“Smatram da nema nikakvog razloga da se ne udovolji tom zahtevu obzirom da je  moj klijent u potpuno istom pravnom položaju kao i Oliver Ivanović”, rekao je Brkljač.

“Ako imamo nesporne činjenice, da su krivična dela koja su navodno njih dvojica izvršili na teritoriji Mitrovice, da su ovaj slučaj procesuirali osnovni javni tužilac i Osnovni sud u Mitrovici, da su svi dokazi verbalni, postavlja se pitanje po kojoj logici je sve ovde u Mitrovici ,a samo je okrivljeni u Prištini“, naglasio je Brkljač.

Brkljač je istakao da je Delibašiću ozbiljno ugrožena bezbednost u pritvorskoj jedinici u Prištini, te da je prilikom izlaska u zatvorsko dvorište doživeo verbalne pretnje albanskih pritvorenika kao i pretnje smrću i nakon toga je prestao da izlazi iz sobe. On je istakao i da su mediji u Prištini nedeljama vodili pravu hajku protiv Ivanovića i Delibašića prikazujući ih kao najveće moguće kriminalce i ratne zločince, čime su oni praktično osuđeni pre suđenja.

On je izrazio nadu da će sudija za prethodni postupak EULEKS-a, koji vodi računa o zakonitosti  rada u ovom predmetu usvojiti zahtev za premeštaj i da će doneti pozitivnu odluku. Ukoliko odluka bude negativna, Brkljač je rekao  da će  iskoristiti sve mogućnosti i pravna sredstva  da se tome usprotivi.

„Tražiću odluku drugostepenog veća, pa ako me odbiju opet ću pisati zahteve pa će onda moj klijent da ozbiljno razmisli o tome i vrlo  verovatno, ako ne bude drugog načina, da i on stupi u štrajk glađu. Ali iskreno se nadam da oni koji treba da odluče o ovom zahtevu neće to dozvoliti i neće učiniti da čoveku zdravlje, koje mu je ionako loše i dovedeno u ozbiljno stanje, da onda možda bude u još gorem stanju nego što je sada”, istakao je Brkljač.

On je rekao da je podnet zahtev da Delibašića pregledaju trojica lekara iz Mitrovice koji znaju njegovu istoriju bolesti ali da nije optimista po pitanju tog zahteva obzirom da ni Oliveru Ivanoviću takav zahtev nije bio odobren.

Brkljač je rekao i da je u svakodnevnoj komunikaciji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, da sa njhove strane ima izuzetnu podršku ne samo u ovom već i u nekim drugim predmetima.

Delibašć je osumnjičen za podsticanje na izvršenje krivičnog dela teškog ubistva, kao i za podsticanje na izvršenje krivičnog dela teškog ubistva u pokušaju. Delibašić je jedan od četvorice Srba za koje je Vlada Srbije dala garancije da će biti dostupan pravosuđu na Kosovu u bilo kom trenutku ako mu se dozvoli odbrana sa slobode.

„Tvrdnje o zahladnelim odnosima budalaština“

19.03.2014 | 13:01 | KIM |

Slobodan Petrović izjavio je da je odluku o podršci SNS-u doneo samostalno, da je Hašima Tačija obavestio o tome, ali da to nije dovelo do zahlađivanja odnosa sa premijerom Kosova.

Slobodan Petrović (Foto KIM)

Zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović je u izjavi KIM radiju kazao da je pre nego što je simpatizere SLS-a, čiji je predsednik, pozvao da na srpskim parlamentarnim izborima glasaju za SNS i Aleksandra Vučića, prvo obavestio koalicionog partnera premijera Kosova Hašima Tačija.

„Predsednik sam najozbiljnije političke stranke koja okuplja srpsku zajednicu na Kosovu i verujem da ste svesni da sam taj potez povukao uz određene konsultacije u interesu srpske zajednice“ .

Upitan da prokomentariše pisanje medija o zahladnelim odnosima sa Hašimom Tačijem nakon otvorene podrške naprednjacima, Petrović je takve tvrdnje nazvao budalaštinom.

„Bavimo se ozbiljnim stvarima i nemamo vremena za razne tračeve i pridike. To je nešto čime se nisam bavio niti ću se ikada baviti i mislim da je budalašina, ali mislim da je najkompetentnija osoba da odgovori na to pitanje sam premijer.

Petrović je pojasnio da u SNS-u vidi ljude koji vode politiku koja će voditi rešavanju, a ne stvaranju problema.

„To smo uradili u interesu, ne samo srpske zajednice na Kosovu, nego i svih građana na Kosovu. Veoma je važno ko će formirati vladu i kojom će se dinamikom sprovoditi Briselski dogovor. Po prvi put smo primetili politiku koja je usmerena ka budućnosti, ka rešavanju problema. Najmanje što smo mogli da uradimo je da damo podršku takvoj politici“, rekao je Petrović.

Govoreći o usaglašavanju statuta četiri opštine na severu Kosova sa kosovskim zakonima, Petrović je kazao da se nada da će rok od 30 dana, koje im je Ministarstvo dalo za taj proces, biti ispoštovan te da neće doći do raspuštanja tek formiranih lokalnih samouprava.

„Verujem da će se u narednih 30 dana naći način za rešavanje tački koje nisu u saglasnosti sa zakonom o lokalnoj samoupravi. Mislim da od toga ne bi trebalo da pravimo neku veliku temu jer se radi o administrativnim stvarima i procedurama koje poštuju sve opštine na Kosovu i nadam se da će u narednom periodu doći do rešenja“, istakao je Petrović.

71 % Goranaca glasalo za SNS

19.03.2014 | 12:42 | Info-ks |

Na vanrednim parlamentarnim izborima stranka koju predvodi Aleksandar Vučić, osvojila je 71 posto glasova Goranaca u opštini Dragaš.

Na Gori (Foto KIM arhiva)

To je ujedno i rekordan rezultat liste Aleksandra Vučića u celoj Srbiji, naglašeno je u saopštenju Građanske inicijative Goranaca u Srbiji, koje prenosi portal Info.ks.

„Građanska inicijativa Goranaca (GIG), kao jedina nacionalna i politička organizacija Goranaca u Srbiji, deli iste vrednosti sa predsednikom SNS, Aleksandrom Vučićem. Goranci koji žive u Gori, ali u celoj Srbiji su prepoznali u SNS-u pravog i iskrenog koalicionog partnera, a u Vučiću jedinog državnika koji može i hoće ovu zemlju da pokrene da radi, i da se izbori sa korupcijom i kriminalom koju Srbiju već 20 godina drže na kolenima.

Predsednik GIG, dr Orhan Dragaš izjavio je da će Aleksandar Vučić će imati pouzdanog saradnika u Gorancima i Građanskoj inicijativi Goranaca.

Centar za prikupljanje glasova u opštini Dragaš bio je u selu Vranište. Portal međutim, nije objavio koliko je upisanih bilo na biračkom spisku.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s