10.09.2013 | 08:00-23:55 Vlada Srbije koja je prodala budućnost Srba na KiM svojim lošim potezima danas stavlja konačno tačku na svoju izdajničku politiku koju vodi prema SEBI!


Danas smo svedoci bezobzirne i anarhične politike koju vodi Srpska Vlada iz Beograda! Po njima oni mogu sve, da prekinu nekome mandat koji mu je dat od naroda jer su oni „svemogući-prepametni….“!

Mangupska vlada Beograda tako se bahato na žalost i po celoj Srbiji! Haraju kriminalno i prljavo. Umazali su sve što se moglo umazati svojom prljavom ljigom koju ostavljaju za sobom! Na žalost Beograd je izvor te bolesti ako se dobro proanalizira i pogleda gde se nalaze svi kriminalci cele Srbije koji su prodali svoja sela da bi ih „zavela svetla velikoga grada“, a onda kada trebaju da dokusure svoje poreklo onda to i urade jer su oni tobože EVROPEJCI a oni su ustvari Beograđani!

Putuj Evropo i ne obaziri se na Srbe jer očigledno da onaj koji svoje olako daje kako li će tek tvoje!

Prethodna Tadićeva Vlada i pozicije koje su držali rastočila je sve što je mogla, ali ova sigurno biće upamćena po učincima koje je postigla naravno u mračnom svetlu nad svojim narodom!

Šta da kažemo, izbori koji trebaju da se dese za Šiptarski parlament pod izgovorom onih koji nas konstantno lažu da su statusno neutralni. Narod je ogorčen i razočaran na ponašanje Vlade Srbija ali i na one tobože koji će se pošteno boriti za stavove Srpskog naroda a ne nacinalne manjine na KiM. Ti tobože borci za vlast u Tačijevom parlamentu svoja lica su pokazali i naravno da ih većina sigurno neće ni glasati pa im sada ispada da im kao neko radi protivnjih! Prvo svi oni iz njihovog okruženja gramzivo se grabe za Šiptarski parlament tako da od takvih predstavnika Srbi nemaju šta ni da očekuju!

Naravno ni lista Srbija ne uliva nikakvo poverenje jer je takođe sačinjena od ljudi sa istrošenim ljudima i sigurno da je to alibi Beogradske vlade, mi smo Vam napravili zajedničku listu „naših ljudi“ a vi narode dalje vidite šta ćete! Kao sve pratije međusobno sarađuju i oni će vas najbolje voditi!

Realno gledano malo je kapaciteta za ovakve izbore na kojima treba Srbi zajedničkim snagama da nastupe, kada se godinama radilo na raslojavanju i sociološkom uništavanju Srba na KiM, upravo delovanjem partijskih ekspozitura iz Beograda i Prištine ciljano da bi se oslabio otpor Srba formiranju Šiptarske Države na celom KiM!

Napravljeni su ogromni procepi i ubačena je zla krv, tako da još mnogo vremena treba da prođe da bi zacelile rane koje nam napraviše Šiptari, KFOR i EUleks, KPS a posebno Vlada Srbije sa leđa kad udari po nama!

Koliko je Srba stradalo sa uverenjem da brani Srpsku državu na KiM, koliko je Srba ostalo invalidno u napadima KFOR-a, Šiptara i EUleks-a. Koliko je poremećeno mentalno zdravlje i opšte zdravlje svih na KiM usled raznih psiholoških tortura i projekata koje je izvodio KFOR i EUleks za Šiptarske pare! I na kraju sve te žrtve koje je dao Srpski narod na KiM još od 1900 pa na ovamo trebaju da padnu u zaborav jer Begradski ljigavcii bi hteli da svoju ljigu presele u Evropu! Svima je i to jasno da je Evropa posebno oprezna sa Srbima znajući našu narav!

Daj bože da će Srbiji biti bolje ako nas žrtvuje za rad njenog dobra! Samo se plašimo da to materjijalno nikad nije moglo da bude jače od duhovnog pa za sve onda stigne nagrada od Boga jedinoga!

Prosto rečeno Država Srbija teži svesno ili nesvesno samouništenju Srpske nacije, verovatno ovako utučen narod po Srbiji više i ne sme da se izjasni da si Srbin jer će neko od Beograđanskih glasnogovornika odmah da kaže pa vi ste nacionalista. Ali na to mi samo odgovaramo, mi iskreno volimo svoju Državu i svoj narod a poštujemo i sve one goste koji kod nas žive a nisu Srbi želimo da nam i komšije lepo žive! Verovatno tu opet mogu da se poistovete pojedinci sa onima koji su upravo ljubomorni na svoje komšije pa onda mrze sve one koji nisu Srbi.

E za te takve nacionaliste treba davati pogrdan termin koji se upravo upozoravaju da to i ne rade. Takvi nacionalisti manipulatori doveli su ovu Srbiju na rub propasti i uništenja!

10.09.2013 | 10:55

Vlada Srbije raspustila skupštine opština na severu Kosova

Izvor: Tanjug |

Vlada Srbije donela je na sednici odluke o raspuštanju Skupštine opštine Kosovska Mitrovica, Skupštine opštine Leposavić, Skupštine opštine Zvečan i Skupštine opštine Zubin Potok.

Sednica Vlade Srbije (Foto b92)

Vlada je imenovala predsednike i članove privremenih organa u ovim opštinama, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici obrazovala Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji.

10.09.2013 | 11:10

Predsednici opština sa severa: Odluka o raspuštanju očekivana

Izvor: Beta |

Predsednici opština Zvečan i Kosovska Mitrovica Dragiša Milović i Dragiša lašković i predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović nisu zvanično obavessteni da su njihove skupštine opština raspuštene, ali su naveli da su očekivali takvu odluku Vlade Srbije.

Kosovska Mitrovica (Foto arhiva KIM)

Vlašković i Božović nisu želili da komentarižu danažnju odluku Vlade, dok je Milović kazao da razume da su opštine Zvečan i Zubin Potok raspuštene jer im je istekao mandat, ali da ne zna šta je razlog za raspuštanje skupština opština u Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici.

U Zvečanu i Zubinom Potoku su u maju održani lokalni izbori, ali ih Vlada Srbije nije priznala. Skupštinama opština Leposavić i Kosovska Mitrovica nije istekao mandat.

„Jasno je da Briselski sporazum mora da se sprovodi, a skupštine opština na severu Kosova to neće činiti“, rekao je Milović i dodao da je moguće da je jedan od zaključaka sa poslednje runde pregovora premijera Kosova i Srbije 8. septembra bio da se one raspuste.

Prema njegovim rečima, odbornici Skupštine opštine Zvečan su na poslednjoj sednici zaključili da će nastaviti da rade dok se Ustavni sud Srbije ne izjasni o  ustavnosti odredaba Briselskog sporazuma.

Milović je izrazio bojazan da sadašnja situacija može da dovede do destabilizacije situacije na severu Kosova.

„Ne bi bilo dobro da se to desi, posebno za nas koji živimo na ovim prostorima, ali to je realnost, a mi smo odluku o smeni očekivali jer je to najavljeno pre nekoliko nedelja“, rekao je Milović.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s