01.01.2013 | 11:00 – Srbi dovoljni Srbima, sami sebe unuštavaju jer su dugi niz godina izloženi raznim mentalnim pritiscima!


01.01.2013 | 11:00

Incidenti na severu Kosova, alkohol je sredstvo koje uništi sve najlepše u čoveku!

Izvor: Tanjug |

Na severu Kosova više lica je povređeno u tučama tokom novogodišnje noći, a jedna osoba u Zvečanu je zbog korišćenja vatrenog oružja privedena.

Kosovska Mitrovica (Foto arhiva KIM)

Zamenik regionalnog direktora kosovske policije Ergin Medić izjavio je Tanjugu da je u masovnoj tuči koja se dogodila rano jutros u severnom delu Kosovske Mitrovice povređeno osam lica, koji su nakon ukazane lekarske pomoći u bolnici pušteni na kućno lečenje.

Tuča u kojoj je učestvovalo najmanje 12 mladića dogodila se u ulici Dzona Kenedija jutros u 4h, a učesnici su bili pod dejstvom alkohola, rekao je Medić.

On je istakao da su policiji poznati vinovnici ovog incidenta i da će tokom dana biti saslušani.

Manja tuča registrovana je i u Leposaviću na severu Kosova, kazao je Medić.

On je istakao da je tokom novogodišnje noći jedna osoba iz Zvečana zbog korišćenja oružja privedena i da mu je određeno policijsko zadržavanje.

Ta soba je u centru Zvečana pucala iz pištolja i automatske puške, nije bilo povređenih i materijalne štete, policija je intervenisala lišila ga slobode i zaplenila oružje, rekao je Medić.

Medić je istakao da je uz krivičnu prijavu zbog izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenog posedovanja oružja osumnjičenom određeno policijsko zadržavanje do 48 sati a da su policijski istražitelji na licu mesta pronašli preko 20 čaura.

Većina građana severnog dela Kosovske Mitrovice Novu godinu dočekala je u krugu porodice i prijatelja a jedan deo najluđu noć je proveo u restoranima i hotelima u kojima je organizovan doček.

Osim upotrebe pirotehničkih sredstava tokom dočeka 2013. godine u Kosovskoj Mitrovici se mogla čuti i pucnjava iz vatrenog oružja.

Za razliku od nekih ranijih godina, ovoga puta severni deo Kosovske Mitrovice nije okićen novogodišnjim lampionima, kojih nema čak ni u izlozima većine trgovinskih radnji u gradu na Ibru.

Građani Kosovske Mitrovice su pored tradicionalnih želja za dobro zdravlje u Novoj godini sebi i svojim prijateljima poželeli mir a tokom večeri i noći nije bilo redukcija električne energije.

Slično je bilo i u drugim opštinama na severu Kosova.

01.01.2013 | 12:29 > 12:38

Eksploziv na vozilu zamenika gradonačelnika Gračanice

Izvor: KIM |

Na službenom automobilu zamenika gradonačelnika Opštine Gračanica Igora Aritonovića sinoć je postavljena eksplozivna naprava. Interventne jedinice Policije Kosova uklonile eksploziv.

Foto KIM

Sinoć oko 23 sata radnik obezbeđenja lokala u Gračanici, gde je rukovodstvo opštine Gračanica obeležavalo Novu godinu i trogodišnjicu rada, prijavio je da se na zadnjem delu automobila marke „škoda oktavia“ zamenika gradonačelnika opštine Gračanica Igora Aritonovića nalazi „nešto sumnjivo“ , izjavio je KIM radiju gradonačelnik Opštine Gračanica Bojan Stojanović i dodao da je brzom intervencijom policije sprečena tragedija.

Vozilo gradonačelnika bilo je parkirano pored službenog vozila Aritonovića.

„Dvojica momaka prijavila su radniku obezbeđenja lokala da su primetili sumnjivu napravu na automobulu mog zamenika. Reagovali smo odmah i pozvali policiju koja je brzom intervencijom uklonila eksplozivnu napravu i proverila bezbednost i ostalih automobila koji su bili u blizini“, kazao je Stojanović.

Stojanović kaže da mesecima već uzpozorava da se prema Opštini Gračanica vodi, kako je rekao, „opšta hajka“.

„Kada mi govorimo o tome da je u pitanju hajka protiv nas u serijalu neistina koje se iznose u javnost onda budemo optuživani kako kršimo slobodu medija. Mislim da je ovo dovoljno upozorenje. Mi ćemo policiji predočiti sve što imamo o potencijalnim inspiratorima. Mi ne želumo da prejudiciramo stvari. U složenoj političkoj situaciji nije dobro podizati tenzije i ne vredi da neko glavom plati zato što se bavi rešavanjem praktičnih problema građana “, kazao je Stojanović.

Policija pokrenula istragu

Komandir Policijske stanice u Gračanici, Bratislav Trajković, izjavio je KIM radiju da je  interventna jedinica Policije Kosova sinoć uklonila ručnu granatu sa službenog vozila zamenika gradonačelnika opštine Gračanica.

Slučaj je okvalifikovan kao izazivanje opšte opasnosti, nema osumnjičenih a povodom ovog incidenta pokrenuta je istraga.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s