21.07.2012 | 10:50 Ambulanta i Dom kulture drugi dan bez vode


Izvor: KIM |

Dom kulture u Čaglavici, u kojem se nalaze ambulanta, KIM radio, biblioteka i jedina samoposluga, drugi dan su bez vode. Pacijenti danas bez pregleda i terapija.

Uručivanje računa na kosovski način from kim on Vimeo.

Od jutros je najteže pacijentima koji nisu mogli da obave preglede i prime redovne terapije, pošto je Dom zdavlja u Gračanici doneo odluku da ambulanta opšte medicine u Čaglavici i Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju prestanu sa radom i da se ambulante privremeno zatvore, dok se ponovo ne uvede normalno vodosnabdevanje.

“Prinuđeni smo da vraćamo pacijente, nije im određena, niti su primili terapiju. Uslovi za rad su nemogući tako da do daljnjeg nećemo raditi. Nismo uspeli da skupimo rezerve vode, pošto to radnici vodovoda nisu dozvolili”, kazala je KIM radiju glavna sestra ambulante Stanka Milić.

Kolegijum Doma zdravlja Gračanica oglasio se saopštenjem u kojem se navodi da će “u slučaju eventualne pojave zaraznih bolesti ili nemogućnosti adekvetnog pružanja prve pomoći obolelim pacijentima, direktnu odgovornost snositi institucije u Prištini”.

Očigledna je smišljena namera institucija iz Prištine, ističe se u saopštenju dostavljenom KIM radiju, da ovim perfidnim i nehumanim akcijama direktno ugroze zdravstvenu bezbednost pacijenata iz Čaglavice i svih drugih južno od Ibra koji koriste usluge ambulante.

Pozivamo Svetsku zdravstvenu organizaciju, humanitarne organizacije i sve međunarodne institucije da svojim autoritetom utiču da se prekine ova necivilizovana praksa institucija iz Prištine, koja je bez presedana u Evropi i svetu, ukazali su lekari Doma zdravlja u Gračanici.

Bez prethodnog upozorenja, ambulanti, Domu kulture i KIM radiju u Čaglavici isključena je voda.
Ekipa od desetak radnika Regionalne kompanije za vodosnabdevanje u Prištini juče oko podneva je zatvorila dovod vode, čime je obustavljen rad ambulante i službe fizikalne medicine.

Tek nakon toga oni su glavnoj sestri ambulante izbacili na ulicu račun kroz prozor automobila bez ikakvog objašnjenja.

Radnici ove kompanije juče su prvi put uručili račun za utrošenu vodu, a da prethodno nisu uputili obaveštenje ili upozorenje. Račun za utrošenu vodu, prema podacima kosovske Regionalne kompanije za vodosnabdevanje, iznosi preko 4.000 evra.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s