28.02.2012 – 23:26 – Priprema se zahtev za ujedinjenje Kosova i Albanije


Izvor: Beta

Grupa poslanika Skupštine Kosova priprema zahtev za ujedinjenje Kosova sa Albanijom. Da bi se ovaj predlog razmotrao u Skupštini Kosova potrban je potpis 30 poslanika.

Kosovska skupština (Foto RTS)

Grupa poslanika Skupštine Kosova priprema zahtev za ujedinjenje Kosova sa Albanijom, prenosi danas prištinska agencija Telegrafi.

Zahtev će najpre potpisati 12 poslanika, da bi kasnije broj dostigao 30, što otvara mogućnost da se predlog razmotri u Skupštini Kosova.

„Do ovog zahteva dolazi nakon što je Vlada Kosova odlučila da prihvati fusnotu koja isključuje upotrebu termina Republika u diplomatskim i drugim međunarodnim predstavljanjima. Saznaje se da zahtev poslanika ima i podršku predsednika parlamenta Jakupa Krasnićija. Ovaj zahtev ima podršku i poslanika turske manjine na Kosovu“, piše agencija.

Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići je, prema istim izvorima, indirektno iskazao da je protiv predstavljanja Kosova fusnotom tako što je izjavio da o ustavnosti sporazuma o regionalnom predstavljanju treba da se izjasni i Ustavni sud Kosova.

Saznaje se da će grupa 12 poslanika, incijatora predloga, u Tirani razgovarati sa predsednikom Albanije Bamirom Topijem, od koga će tražiti podršku.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s