25.02.2012 – 21:55 – Oprez za nastupajući period nije na odmet jer današnjim akcijama Šiptari demonstriraju brutalnost nad Srbima!


U Gnjilanu uhapšeno šest Srba

Pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije ROSU uhapsili u okolini Gnjilana šestoricu Srba, za koje tvrde da su pripadnici MUP-a Srbije. Pretresi izvršeni u Šilovu, Pasjanu, Budrigi i Partešu. 

Kosovska policija, odnosno specijalna jedinica Rosu, uhapsila je u okolini Gnjilana šestoricu Srba zbog „napada na ustavni poredak Kosova“, za koje tvrde da su pripadnici MUP-a Srbije. Ministar Ivica Dačić kaže da su uhapšena četvorica radnika MUP-a i još jedno lice.

Direktor srpske policije Milorad Veljović saopštava da su, prema saznanjima MUP-a Srbije, pripadnici kosovske specijalne policije pretresli porodične kuće četvorice pripadnika MUP-a Srbije: Nikole Trajkovića, Zlatka Denića, Gorana Matropazovića i Dragana Stojkovića, koji žive u Opštini Gnjilane.

Kod Trajkovića je pronađena lovačka puška njegovog oca, za koju poseduje oružni list kosovskih institucija i službena legitimacija MUP-a Srbije. Kod Matropazovića, takođe službena legitimacija MUP-a Srbije, a kod Stojkovića legitimacija Internacionalne policijske asocijacije.

Kod jednog policijskog službenika pronađeni su delovi stare, rashodovane uniforme, koja u MUP-u Srbije, kaže direktor srpske policije, nije u upotrebi od 1999. godine, a koju su članovi porodice uhapšenog koristili prilikom poljoprivrednih radova.

Uhapšeni pripadnici MUP-a Srbije svakodnevno putuju na posao u Vranje, gde je Policijska uprava Gnjilane izmeštena posle 1999. godine.

Hapšenja i pretresi su izvršeni u selima nastanjenim Srbima – Šilovu, Pasjanu, Budrigi i Partešu.

Đura Cvetković iz sela Pasjane kaže da su upali sa maskama.

Ivana Matropazović, supruga jednog od uhapšenih rekla je da su pripadnici policije uzeli mnoge stvari, a da im nisu pokazali nijedan dokument. „I detetu od 16 godina stavili su lisice“, rekla je Ivana Matropazović.

Živojin Stojanović iz Šilova, otac načelnika Policijske uprave u Gnjilanu, tvrdi da su specijalci kosovske policije razbili vrata njegove kuće i pretukli ga.

„U pet sati su razbili vrata i prozore, ušli su u kuću, izvukli me iz kreveta, bilo je svačega, bio sam u panici“, rekao je Živojin Stojanović. On kaže da mu je kasnije rečeno da ga tuku zbog njegovog sina.

Stojanović je pregledan u bolnici u Lapljem selu kod Prištine. Zadobio je lakše telesne povrede.

Jedinica Rosu uhapsila je jutros četvoricu radnika MUP-a Srbije, matičara zaposlenog u opštini i vlasnika prodavnice, osumnjičenih za „napad na pravni poredak Kosova i ometanje policije u vršenju službene dužnosti“, javila je agencija Beta.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s