26.12.2011 – 09:05 – Naplata osiguranja od danas = „ekonomske granice“!


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je izjavio da ne očekuje probleme u primeni sporazuma o slobodi kretanja, koja počinje od danas.

Na administrativnim prelazima prema Kosovu od danas će se naplaćivati osiguranje u iznosu od 60 evra za vozila sa srpskim tablicama iz centralne Srbije, koje će važiti 15 dana.

Cena je recipročna onoj koja će se naplaćivati vozilima sa kosovskim tablicama na ulazu u centralnu Srbiju, saopštio je Administrativni savet kosovskog osiguravajućeg biroa.

U prištinskoj Radnoj grupi za sprovođenje dogovora o slobodi kretanja je rečeno da su tokom dijaloga vlasti u Beogradu odredile 100 evra naplate osiguranja za mesec dana za vozila sa KS tablicama kada ulaze u centralnu Srbiju.

U centralnu Srbiju će moći da ulaze i građani sa automobilima registarskih oznaka RKS, koje nisu bile obuhvaćene dogovorom Beograda i Prištine. Njima će na administrativnim punktovima biti izdavane probne tablice koje u proseku koštaju 3.000 dinara i osiguranje od 500 dinara po danu provedenom u centralnoj Srbiji.

Sve ovo liči na jednu parodiju koja će koštati samo građanje i Srbe i Šiptare dok se političari prosto igraju. Neozbiljnost sistema je maksimalno izražena jer se ide direkno na štetu normalnog života – slobode kretanja. Ekonomske granice – postaju sve jasnije, ko će dokle da uzima pare. Srbija oslobađa PDV za robu prema Kosovu odnosno tretira Kosovo kao drugu državu kako bi ispoštovali uslove Brisela odnosno pokazala svoju nemoć. Sada još počinje i da naplaćuje prelazak sa jedne odnosno drugi sa druge strane što je jednako pravom razbojništvu politički predstavnika Srba i Šiptara. I oni se „bore za bolje uslove života građana“.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s