25.12.2011 – 21:04 – Pljačka Srbije ili zabrana Srbima da putuju po Kosovu?!


Od sutra naplata osiguranja na prelazima

Na administrativnim prelazima prema Kosovu od sutra naplata osiguranja od 60 evra za vozila iz centralne Srbije. Osiguranje će važiti 15 dana. Cena recipročna onoj koja će se naplaćivati vozilima sa kosovskim tablicama na ulazu u centralnu Srbiju.

Kosovske vlasti će od sutra na administrativnim prelazima sa Srbijom početi da naplaćuju osiguranje u visini od 60 evra za sva vozila registarskih oznaka gradova u centralnoj Srbiji.

Plaćeno osiguranje od 60 evra važiće za 15 dana, saopšteno je iz Administrativnog saveta kosovskog osiguravajućeg biroa.
Odobrenje za početak naplate osiguranja dobijeno je od Centralne banke Kosova, a po dogovoru postignutom tokom dijaloga Beograda i Prištine u Briselu o slobodi kretanja.

U saopštenju Administrativnog saveta navodi se da je minimalni rok od 15 dana za naplatu osiguranja za ulazak iz centralne Srbije na Kosovo, određen kako bi se olakšalo kretanje građana takozvane „Preševske doline“, odnosno opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Takođe, saopšteno je i da je cena graničnog osiguranja za vozila iz centralne Srbije određena recipročno ceni koju će naplaćivati srpska osiguravajuća društva za  registarske oznake KS.

U prištinskoj Radnoj grupi za sprovođenje dogovora o slobodi kretanja, RTS-u je rečeno da su tokom dijaloga vlasti u Beogradu odredile 100 evra naplate osiguranja za mesec dana za vozila sa KS tablicama kada ulaze u centralnu Srbiju.

U centralnu Srbiju će moći da ulaze i građani sa automobilima registarskih oznaka RKS, koje nisu bile obuhvaćene dogovorom Prištine i Beograda o slobodi kretanja.

Njima će na administrativnim punktovima biti izdavane probne tablice koje u proseku koštaju 3.000 dinara i osiguranje od 500 dinara po danu provedenom u centralnoj Srbiji.

Ovim nakaradnim dogovorom nažalost, ma koliko pokušavali da nam objasne da je sve ovo za naše dobro, pragmatično se zaključuje da se ovde radi o tipičnom pljačkanju Srba ili diskretnoj zabrani Srbima da uđu na Kosovo i Metohiju. Dakle potrebno je da se poseduje veoma debeo novčanik za to zadovoljstvo obilaska svoje imovine na Kosovu i Metohiji. Pregovarački tim baš je respektovao zahteve Srba sa Kosva i Metohije pa nam postaviše glave na panj od giljotine. Baš im hvala, ubeleženi su u istorijsku knjigu za veki vekova i ne gine im stub srama !!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s