06.11.2011 – 19:57 – Izuzetno veliki broj preleta hilikoptera!


Za stanje na Kosovu i Metohiji  može se reći da je veoma loše.

Imamo sa jedne strane šiptare, KFOR i EUlex koji su izazvali i napravili problem pokušavajući da uspostave šiptarske institucije u sredinama gde žive Srbi, sa druge strane Srbi da bi sprečili nasrtaje šiptara i njihovih saveznika stoje mirno na barikadama protestujući i izražavajući volju da ne prihvataju odricanje institucija Države Srbije i uspostavljanje institucija „Šiptarske Republike Kosovo „. Stalo je vreme na severu Kosova i Metohije ljudima se životna stvaračlačka energija crpi i propada borbom za opstanak i dalji život tu kako ne bi bili još jedna veća „enklava“ na Kosovu i Metohiji,

Kada pređemo južno od Ibra imamo situaciju da šiptari funkcionišu potpuno nezavisno i život im teče potpuno normalno i sa puno energije jer je očigledna izgradnja i stvaranje novih resursa za stalni život na Kosovu i Metohiji.

Srbi južno od Ibra zatvoreni u svojim seoskim sredinama „enklavama“ žive veoma iscrpljeno i tako reći bez energije i ugušeno. Primetno je zaostalost sredine i unazađenost. Sporadično šiptari pokušavajući da mapiraju srpske sredine urade im po neki projekat kako bi se tobože opravdali pred međunarodnom zajednicom kako su oni multietnička država koja pomaže i manjine. Pojedini Srbi u cilju pronalaženja načina za opstanak pokušavaju saradnju sa Šiptarima  nadajući se da delimično nešto uraditi za svoju enklavu ali i nešto za sebe.

Juče, na zadušnicama KPS relativno slabo obezbeđivao Srbe tako da je došlo do pojedinih incidenata.

Danas, primetan veliki broj preleta hilikoptera u niskom letu i ako KFOR ima dozvolu Srba da se kopneno snabdeva.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s